Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Izolații termice: polistiren sau vată de sticlă?

Izolații termice: polistiren sau vată de sticlă?

 

Izolații termice – polistiren sau vată de sticlă

Astăzi vom vorbi despre izolații termice, despre importanța acestora pentru locuința noastră și despre o serie de recomandări esențiale care vor face diferența în orice lucrare.

De ce izolații termice?

 

După cum bine știți, acestea ne protejează căminul de frig sau de căldura în exces. Astfel, sporesc confortul din interior indiferent de condițiile meteorologice de afară. Materialele termoizolante se găsesc din plin în magazinele Brico Depot, așa că veți putea alege după bunul plac cea mai bună soluție pentru locuința dumneavoastră.

Izolațiile termice se pot realiza cu materiale din polistiren, vată de sticlă, plută, plăci fibrolemnoase și materiale ecologice. Acestea ajută la păstrarea unor temperaturi echilibrate, la evitarea condensului din interior, la izolarea fonică a locuințelor și prelungesc, per total, durata de viață a clădirilor.

Polistirenul presupune costuri destul de reduse, se aplică ușor, poate înlocui pereții clădirilor vechi și este mult mai la îndemână pentru muncitori.
De asemenea, vata minerală de sticlă este o alternativă avantajoasă. Aceasta captează aerul în goluri tocmai pentru a reduce conductivitatea termică de la o suprafață la alta. Se aplică ușor și, având în vedere raportul calitate-preț, este una dintre cele mai bune soluții pe care le puteți alege pentru a vă izola locuința.

De ce este vata de sticlă atât de eficientă? Secretul constă în fabricare – aceasta înglobează un volum consistent de aer între fibrele continue de material, aer care este împiedicat să circule liber. Astfel, vata de sticlă deține o conductibilitate termică redusă și o rezistență deosebită la acumularea de condens sau de umezeală.

Un alt factor care contribuie la asigurarea unor standarde înalte de confort este legat de ventilația excelentă pe care o favorizează vata de sticlă și de faptul că nu duce la dezvoltarea microorganismelor.

Astfel, alegând o izolație corespunzătoare, casa ta va fi protejată de frig și de căldura în exces, va fi izolată fonic și va susține atât o rezistență deosebită în timp, cât și confortul și sănătatea familiei tale.

 

Acum că ai aflat cum poți spune Adio, frig!, nu mai rămâne decât să îți iei toate uneltele și materialele necesare ca să te apuci de proiect. Găsești tot ce ai nevoie în magazineleBrico Depot. Spor la treabă!

te-ar mai putea interesa

Creează-ți propria oază de relaxare Creează-ți propria oază de relaxare
Pentru cei mai multi dintre noi, dușul este un moment de relaxare, de reflexie și de inspirație. Unii cercetători chiar au demonstrat efectul calmant și meditativ pe care îl are apa asupra stări...
citește mai mult
Regândește spațiul din baia ta Regândește spațiul din baia ta
De cele mai multe ori, chiar dacă o ignorăm, baia este un punct central al căminului nostru. Mai ales de dimineață, înainte ca cei mici să plece spre școală, iar cei mari la birou. Toți memb...
citește mai mult
Spațiul evoluează o dată cu tine Spațiul evoluează o dată cu tine
Te-ai gândit vreodată că s-ar putea să vină un moment în care nu vei mai avea loc liber de depozitare în propria casă? Poate că nu ai reflectat prea mult la acest aspect, î...
citește mai mult
Organizare isteață într-un spațiu îngust de 2m2 Organizare isteață într-un spațiu îngust de 2m2
Un spațiu mai mic de 2m2 disponibili pentru organizarea unei băi se poate dovedi a fi o adevărată provocare. Însă, cu puțină imaginație, putem obține o suprafață funcțională și foarte bine a...
citește mai mult
Idei pentru maximizarea spațiului într-o baie de 4m2 Idei pentru maximizarea spațiului într-o baie de 4m2
Chiar dacă ai o baie mică, te poți folosi cu succes de suprafața disponibilă pentru a maximiza eficient spațiul astfel încât să ai loc pentru toate elementele de care ai nevoie, de la...
citește mai mult
Idei pentru o baie potrivită cuplurilor de 6.3m2 Idei pentru o baie potrivită cuplurilor de 6.3m2
Atunci când te gândești la baie, de obicei nu îți vin imediat în minte și cuvintele “organizare eficientă” sau „spațiu suficient”. Acest lucru...
citește mai mult