Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Cum se montează plăcile de faianță. Ghid ilustrat și explicații pas cu pas

Te gândeșți să-ti montezi singur plăcile de faianță? Te ajutăm noi cu explicații și imagini care te vor ajuta să obții rezultate perfecte.
Montarea plăcilor de faianță nu este o operațiune foarte grea, iar dacă ai puțină îndemânare nu mai ai nevoie de meseriaș. Avem un ghid pas cu pas pentru ține, explicat pe înțelesul fiecăruia și care îți va demonstra că este mult mai ușor decât credeai înainte.

Montarea faianței - Instrucțiuni și detalii pas cu pas:
Nivel de dificultate: Mediu
Abilități necesare: Cunoștințe de bază de tâmplărie
Timp necesar: Pentru cei cu experiență: 1 oră. Pentru cei îndemânatici: 2 ore. Pentru începători: 3 ore
Aveți nevoie de următoarel: adeziv, distanțiere, plăci de bordură
Unelte: mistrie zimțată, ciocan de cauciuc, ruletă, creion, mașină de tăiat plăci, șablon de lemn
Idei utile: După ce ai placat peretele, trebuie să pui distanțiere între colțurile plăcilor. Distanțierele se utilizează pentru a exista un spațiu între plăci care după aceea trebuie umplut cu chit.
Sfat practic: Este recomandat să începi placarea peretelui de la șablonul de lemn (plasat la nivelul pardoselii) în sus pe perete. Dacă începi placarea de sus în jos există posibilitatea ca plăcile să alunece în jos în faza de placare.
După ce ai ales faianță preferată, ai toate materialele și ustensilele, ai pregătit suprafața și adezivul, tot ce îți mai rămâne este să urmezi următorii pași:

 
Pasul 1 – Întinderea adezivului pe perete:
Aplică adezivul pe suprafața peretelui utilizând muchia dreaptă a mistriei zimțate, apoi întinde adezivul pe perete în strat de grosime egală utilizând partea zimțată a mistriei.

 
Pasul 2 – Plasarea plăcilor pe perete:
După întinderea adezivului, aplică plăcile începând de la șablonul de lemn pe care l-ai plasat în partea inferioară a zidului. Fixează apoi plăcile prin presare pe perete.

 
Pasul 3 – Verificarea pentru a vedea dacă s-au fixat:
Pentru a verifica dacă plăcile s-au așezat bine, lovește ușor în perete cu un ciocan de cauciuc. Un sunet înfundat îți va indica faptul că placa este fixată. Poți verifica dacă adezivul a intrat în spatele plăcii ridicând placa cu o mistrie cu vârf. Pentru ca placa să adere ferm la perete, cel puțin 80% din amestec trebuie să se afle pe spatele plăcii.

 
Pasul 4 – Aplicarea plăcii a două:
Aplică a două placă lângă prima placă și plasează un distantier între marginile plăcilor. Se repetă acest pas pentru toate celelalte plăci.

 
Pasul 5 – Instalarea brâurilor:
Brâurile îmbunătățesc aspectul peretelui și nu se pun margini în spatele vaselor de WC, al oglinzilor sau al dulapurilor. După ce ai decis unde să plasezi brâurile, întinde adezivul pe perete și fixează plăcile cu distanțieri între ele.

 
Pasul 6 – Fixarea celorlalte plăci:
Continuă placarea peretelui plasând la fel distanțieri între plăci.
 
Pasul 7 – Măsurarea cu ruleta:
După ce ai terminat de placat zidul, scoate șablonul plasat în partea inferioară a zidului, apoi măsoară spațiul de sub plăci (distanță dintre placă și pardoseală).

 
Pasul 8 – Marcarea cu un creion:
Marchează pe placă cu 1,5 cm mai puțin decât distanța măsurată, deoarece, pentru aplicarea chitului, trebuie să lăsăm un spațiu între pardoseală și perete.
 
Pasul 9 – Tăierea plăcii:
Plasează placa cu fața în sus în mașina de tăiat plăci, aliniază linia de tăiere trasată cu ghidajul de aparat și trage mânerul către tine.

 

Pasul 10 – Aplicarea adezivului:
Aplică adeziv pe placa tăiată, utilizând partea dreapta a mistriei zimțate, apoi întinde adezivul, utilizând partea zimțată a mistriei.
 
Pasul 11 – Aplicarea plăcii:
Acum poți aplica placa în partea inferioară a peretelui. Plasează distanțiere între plăci și pardoseală.


 

Pasul 12 – Asteaptă să se usuce amestecul:
Asteaptă 24 de ore să se usuce adezivul de pe plăci. Pe vreme rece, timpul de uscare poate fi de 48 de ore. Dacă se aplică chitul înainte de uscarea adezivului, umezeala va rămâne în adeziv și va duce la apariția de pete pe plăci.

În 12 pași simpli, motanjul faianței este gata! Este una dintre operațiunile pe care orice persoană interesată de treburile practice din casă și care are câteva cunoștințe despre astfel de îmbunătățiri le poate face, nu-i așa?

te-ar mai putea interesa

Idei de amenajare pentru băi mici
Valorifică la maximum o baie integrată într-o cameră, un vestiar sau un spațiu compact Suprafața unei băi nu este singurul lucru care contează. Dacă alegi opțiuni care fac încăperea
citește mai mult
Idei de amenajare pentru băi de lux
Creează un spațiu generos în stil spa, cu elemente de lux și finisaje naturale Pentru cei care doresc să creeze spațiul absolut de relaxare, baia spa este soluția ideală. Profită de toate
citește mai mult
Cum să îți planifici proiectul de amenajare a băii
Băi frumoase Crearea unui spațiu care să fie atât practic, cât și elegant necesită o studiere și o planificare atente. De aceea, când intenționezi să începi un proiect
citește mai mult
Sfaturi de design pentru o baie mică
Mică și puternică Baia este de obicei cea mai mică încăpere din locuință, ceea ce o poate face dificil de renovat. Există, însă, o multitudine de moduri în care poți moderniza
citește mai mult
Note decorative pentru o baie superbă
Stilul mai presus de esential Un spațiu de relaxare și refugiu, un loc practic pentru a te aranja la începutul unei zile aglomerate sau o combinație între acestea pentru o familie numeroasă?
citește mai mult
Creează o baie de care poți fi mândru
Care este stilul tău? Șic contemporan, extravaganță și lux sau chiar delicii art deco? Stilul băii este o decizie serioasă, iar înțelegerea gustului și a preferințelor personale reprezintă
citește mai mult