Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Cum poți să instalezi și să repari chiuveta din baie, fără ajutor

Cum poți să instalezi și să repari chiuveta din baie, fără ajutor

Este mai simplu să montezi o chiuvetă în baie decât în bucătărie, unde există diferite tipuri de montaj: incastrat, la nivelul blatului sau sub blat. În funcție de dimensiunile chiuvetei, o mână de ajutor poate fi binevenită, însă o mare parte din instalare o putem duce la îndeplinire singuri, urmând câteva instrucțiuni simple.

Ce măsurători sunt necesare

Înainte de instalare, va trebui să realizăm câteva măsurători și să luăm în calcul poziția conductelor și a mobilierului din baie, dar și înălțimea medie a persoanelor care vor utiliza lavoarul.
Există și câteva măsuri standard: de exemplu, distanța ideală dintre chiuvetă și oglinda fixată deasupra este de aproximativ 30-35 cm; de asemenea, chiuveta trebuie montată la o înălțime de aproximativ 85 cm față de podea – o distanță confortabilă pentru majoritatea persoanelor.
Alte măsurători necesare țin de poziția în care se va afla chiuvetă, și anume, vom marca cu creionul locul pe care îl vor ocupa chiuvetă și piedestalul, în spațiul din baie. Dacă este vorba despre o chiuvetă simplă, montată pe perete cu ajutorul tijelor de fixare, instalarea va începe cu schițarea poziției tijelor.

Cum instalezi chiuveta, pas cu pas

Presupunând că a fost aleasă varianta chiuvetei cu piedestal, montarea acesteia poate fi realizată astfel:
1. Se montează, mai întâi, bateria și sifonul pe chiuvetă.
2. Poziționăm la perete chiuveta, fixată pe piedestal – deocamdată, doar pentru a hotărî ce spațiu vor ocupă acestea și pentru a marca, cu un creion, găurile de prindere – pe perete, pentru chiuvetă, și pe pardoseală, pentru piedestal.
3. Realizăm găurile, cu ajutorul burghiului, și introducem diblurile care vor face îmbinarea între chiuvetă și perete.
4. Readucem mai întâi piedestalul, în spațiul marcat anterior cu creionul, și îl fixăm în șuruburi de contact, după ce am instalat mai întâi șuruburi de plastic, care au rol de protecție.
5. Instalăm chiuveta deasupra piedestalului, după care înșurubăm diblurile deja instalate, cu ajutorul unei chei fixe combinate.
6. La final, pe latura chiuvetei fixată pe perete, putem aplica silicon, cu ajutorul unui pistol de lipit, operațiune care are rolul de a preveni scurgerile de apă.

Demontarea chiuvetei pentru reparații

În situația în care sunt necesare diverse reparații la sistemul de scurgere interioară, sau pur și simplu ne dorim să creăm spațiu pentru a monta mai ușor alte obiecte în baie, demontarea provizorie a lavoarului este, de asemenea, simplu de realizat. Pașii pe care ii vom urmă sunt următorii:
1. Dezinstalăm, mai întâi, bateria chiuvetei, cu ajutorul unei șurubelnițe, apoi scoatem sifonul.
2. Desfacem piulițele care leagă chiuveta de perete cu ajutorul unei chei fixe combinate.
3. După ce am scos și garniturile, putem trasporta chiuveta, eventual cu ajutor din partea unei alte persoane. Dacă reparațiile de care avem nevoie nu cer eliberarea completă a spațiului, nu este obligatoriu să eliminăm șurburile din perete.

 

te-ar mai putea interesa

Creează-ți propria oază de relaxare Creează-ți propria oază de relaxare
Pentru cei mai multi dintre noi, dușul este un moment de relaxare, de reflexie și de inspirație. Unii cercetători chiar au demonstrat efectul calmant și meditativ pe care îl are apa asupra stări...
citește mai mult
Regândește spațiul din baia ta Regândește spațiul din baia ta
De cele mai multe ori, chiar dacă o ignorăm, baia este un punct central al căminului nostru. Mai ales de dimineață, înainte ca cei mici să plece spre școală, iar cei mari la birou. Toți memb...
citește mai mult
Spațiul evoluează o dată cu tine Spațiul evoluează o dată cu tine
Te-ai gândit vreodată că s-ar putea să vină un moment în care nu vei mai avea loc liber de depozitare în propria casă? Poate că nu ai reflectat prea mult la acest aspect, î...
citește mai mult
Organizare isteață într-un spațiu îngust de 2m2 Organizare isteață într-un spațiu îngust de 2m2
Un spațiu mai mic de 2m2 disponibili pentru organizarea unei băi se poate dovedi a fi o adevărată provocare. Însă, cu puțină imaginație, putem obține o suprafață funcțională și foarte bine a...
citește mai mult
Idei pentru maximizarea spațiului într-o baie de 4m2 Idei pentru maximizarea spațiului într-o baie de 4m2
Chiar dacă ai o baie mică, te poți folosi cu succes de suprafața disponibilă pentru a maximiza eficient spațiul astfel încât să ai loc pentru toate elementele de care ai nevoie, de la...
citește mai mult
Idei pentru o baie potrivită cuplurilor de 6.3m2 Idei pentru o baie potrivită cuplurilor de 6.3m2
Atunci când te gândești la baie, de obicei nu îți vin imediat în minte și cuvintele “organizare eficientă” sau „spațiu suficient”. Acest lucru...
citește mai mult