Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Cum poți să instalezi și să repari chiuveta din baie, fără ajutor

Este mai simplu să montezi o chiuvetă în baie decât în bucătărie, unde există diferite tipuri de montaj: incastrat, la nivelul blatului sau sub blat. În funcție de dimensiunile chiuvetei, o mână de ajutor poate fi binevenită, însă o mare parte din instalare o putem duce la îndeplinire singuri, urmând câteva instrucțiuni simple.

Ce măsurători sunt necesare

Înainte de instalare, va trebui să realizăm câteva măsurători și să luăm în calcul poziția conductelor și a mobilierului din baie, dar și înălțimea medie a persoanelor care vor utiliza lavoarul.
Există și câteva măsuri standard: de exemplu, distanța ideală dintre chiuvetă și oglinda fixată deasupra este de aproximativ 30-35 cm; de asemenea, chiuveta trebuie montată la o înălțime de aproximativ 85 cm față de podea – o distanță confortabilă pentru majoritatea persoanelor.
Alte măsurători necesare țin de poziția în care se va afla chiuvetă, și anume, vom marca cu creionul locul pe care îl vor ocupa chiuvetă și piedestalul, în spațiul din baie. Dacă este vorba despre o chiuvetă simplă, montată pe perete cu ajutorul tijelor de fixare, instalarea va începe cu schițarea poziției tijelor.

Cum instalezi chiuveta, pas cu pas

Presupunând că a fost aleasă varianta chiuvetei cu piedestal, montarea acesteia poate fi realizată astfel:
1. Se montează, mai întâi, bateria și sifonul pe chiuvetă.
2. Poziționăm la perete chiuveta, fixată pe piedestal – deocamdată, doar pentru a hotărî ce spațiu vor ocupă acestea și pentru a marca, cu un creion, găurile de prindere – pe perete, pentru chiuvetă, și pe pardoseală, pentru piedestal.
3. Realizăm găurile, cu ajutorul burghiului, și introducem diblurile care vor face îmbinarea între chiuvetă și perete.
4. Readucem mai întâi piedestalul, în spațiul marcat anterior cu creionul, și îl fixăm în șuruburi de contact, după ce am instalat mai întâi șuruburi de plastic, care au rol de protecție.
5. Instalăm chiuveta deasupra piedestalului, după care înșurubăm diblurile deja instalate, cu ajutorul unei chei fixe combinate.
6. La final, pe latura chiuvetei fixată pe perete, putem aplica silicon, cu ajutorul unui pistol de lipit, operațiune care are rolul de a preveni scurgerile de apă.

Demontarea chiuvetei pentru reparații

În situația în care sunt necesare diverse reparații la sistemul de scurgere interioară, sau pur și simplu ne dorim să creăm spațiu pentru a monta mai ușor alte obiecte în baie, demontarea provizorie a lavoarului este, de asemenea, simplu de realizat. Pașii pe care ii vom urmă sunt următorii:
1. Dezinstalăm, mai întâi, bateria chiuvetei, cu ajutorul unei șurubelnițe, apoi scoatem sifonul.
2. Desfacem piulițele care leagă chiuveta de perete cu ajutorul unei chei fixe combinate.
3. După ce am scos și garniturile, putem trasporta chiuveta, eventual cu ajutor din partea unei alte persoane. Dacă reparațiile de care avem nevoie nu cer eliberarea completă a spațiului, nu este obligatoriu să eliminăm șurburile din perete.

 

te-ar mai putea interesa

Idei de amenajare pentru băi mici
Valorifică la maximum o baie integrată într-o cameră, un vestiar sau un spațiu compact Suprafața unei băi nu este singurul lucru care contează. Dacă alegi opțiuni care fac încăperea
citește mai mult
Idei de amenajare pentru băi de lux
Creează un spațiu generos în stil spa, cu elemente de lux și finisaje naturale Pentru cei care doresc să creeze spațiul absolut de relaxare, baia spa este soluția ideală. Profită de toate
citește mai mult
Cum să îți planifici proiectul de amenajare a băii
Băi frumoase Crearea unui spațiu care să fie atât practic, cât și elegant necesită o studiere și o planificare atente. De aceea, când intenționezi să începi un proiect
citește mai mult
Sfaturi de design pentru o baie mică
Mică și puternică Baia este de obicei cea mai mică încăpere din locuință, ceea ce o poate face dificil de renovat. Există, însă, o multitudine de moduri în care poți moderniza
citește mai mult
Note decorative pentru o baie superbă
Stilul mai presus de esential Un spațiu de relaxare și refugiu, un loc practic pentru a te aranja la începutul unei zile aglomerate sau o combinație între acestea pentru o familie numeroasă?
citește mai mult
Creează o baie de care poți fi mândru
Care este stilul tău? Șic contemporan, extravaganță și lux sau chiar delicii art deco? Stilul băii este o decizie serioasă, iar înțelegerea gustului și a preferințelor personale reprezintă
citește mai mult