Un flotor vechi de toaletă poate fi sursă unor scurgeri neplăcute în baie. Acesta este o componentă a rezervorului cu care este dotată fiecare toaletă și intră în funcțiune în momentul în care tragi apă. Flotorul are rolul de a opri alimentarea cu apă în momentul în care rezervorul este plin.
Pentru a preveni scurgerile neplăcute, acest dispozitiv trebuie ajustat la nivelul de apă potrivit. Există însă și scenarii în care apa continuă să curgă și după ce ai făcut ajustările necesare. În aceste cazuri, flotorul trebuie înlocuit cu totul.
INSTRUCȚIUNI GENERALE DE ÎNLOCUIRE A FLOTORULUI
Nivel de dificultate: Mediu
Abilități necesare: Cunoștințe de bază legate de instalațiile sanitare și montarea acestora
Timp necesar: Pentru o persoană cu experiență: 20 de minute
Pentru o persoană îndemânatică: 40 de minute
Pentru un începător: 1 ora
Ai nevoie de următoarele materiale și unelte: flotor
Unelte: o cheie reglabilă și un pahar sau o ceașcă
Sfat practic: Recomandarea specialiștilor este să înlocuiești flotorul vechi al toaletei cu unul de ultima generație, dotat cu garnitură de reducere a șocurilor. Aceasta nu numai că te va ajuta să reduci zgomotul, ci și să economisești apa.
ÎNLOCUIREA FLOTORULUI IN 7 PASI SIMPLI:
După ce ai ales un flotor, tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii din ghidul ilustrat de mai jos. Montarea unui astfel de dispozitiv este simplu de făcut, chiar dacă nu ești profesionist:
Pasul 1 – Îndepărtarea flotorului vechi
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să închizi robinetul de alimentare a bazinului de la toaletă. Golește apoi rezervorul de apă. Numai după ce ai parcurs acești pași poți îndepărta flotorul vechi. Tubul de alimentare cu apă trebuie scos și el din robinet. Vei avea nevoie de o cheie reglabilă pentru a putea face asta. Acum flotorul poate fi scos cu totul din rezervorul toaletei.
Pasul 2 – Instalarea noului flotor
Flotorul vechi și care nu mai funcționează va fi înlocuit cu unul nou, preferabil dotat și cu o garnitură de reducere a șocurilor, care te ajută să economisești apă și va reduce nivelul zgomotului din baie.
Pasul 3 – Atașarea flotorului nou la rezervorul de apă
Flotorul nou trebuie așezat în locul de prindere a tubului de alimentare.
Pasul 4 – Prinderea noului flotor cu elemente de siguranță
După ce noul flotor a fost introdus în rezervor, acesta trebuie fixat în poziție stabilă. În această etapă, tubul de alimentare va fi prins, iar piulița va fi strânsă cu ajutorul unei chei reglabile.
Pasul 5 – Curățarea întregului sistem
Sistemul trebuie curățat pentru un nivel optim de funcționare. Pentru a face acest lucru, trebuie să îndepărtezi partea superioară a noului flotor. Ține un pahar sau o cană deasupra supapei descoperite și deschide alimentarea cu apă. În acest fel vei curața sistemul de praf și alte impurități, care îi pot pune în pericol funcționarea. Paharul va împiedica stropirea pereților din baie cu apă murdară. După ce sistemul a fost curățat, poți opri alimentarea cu apă
Pasul 6 – Montarea părții superioare a noului flotor
Urmează montarea părții superioare a noului flotor. Aceasta se fixează la locul ei invartind-o un sfert de cerc în direcția acelor de ceasornic.
Pasul 7 – Ajustarea nivelului de apă
Ultimul pas în montarea unui flotor nou este ajustarea nivelului de apă din rezervor. Specialiștii recomandă că nivelul apei să nu depășească jumătatea rezervorului. Acesta se reglează foarte simplu, prin mutarea clemei de reglare în sus sau în jos.
Flotorul toaletei este simplu de înlocuit atunci când ai la dispoziție un ghid ilustrat, care îți explică totul pas cu pas!