Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Utilizarea culorilor pentru a crea un dormitor modern și liniștit

Crearea senzației de calm și liniște

Meriți să ai un spațiu în locuința ta unde să te poți liniști, să lași în urmă evenimentele zilei și să te relaxezi total. Iar folosirea culorilor în dormitorul tău este o modalitate simplă de a crea sentimentul de fericire senină.

Alege o paletă de vopsele

Ce asocieri face mintea ta cu liniștea? Elemente vaporoase și translucide de decor al ferestrei, pereți în culori deschise și minimalism desăvârșit?  Sau roșu închis și albastru intens pentru o atmosferă mai confortabilă, caldă și sumbră? Sau poate ceva între?

Nuanțele pastel cu subtonuri reci, cum ar fi corai, pot crea o senzație de liniște. Dacă ți se pare prea încărcat de dramatism, poți contrasta cu piese de artă de dimensiuni mari pe pereți. Sau injecta puțină căldură, cu ajutorul materialelor naturale și comode pentru pat. O pătură din blană artificială sau o lenjerie de pat texturată, într-o nuanță caldă, vor face minuni.

Lasă-te inspirat de natură: lila, verde salvie, nisipiu, mov lavandă, verde oceanic și albastru ca cerul. Aproape că simți cum se dizolvă stresul, nu-i așa?

Chiar și bej.  Da, bej. O culoare absolut relaxată și comodă pentru paleta ta de culori. Alegerea nuanțelor potrivite va contribui, de asemenea, la a face un spațiu mic să pară mult mai mare.

Dacă preferi o nuanță mai închisă, cum ar fi griul, pentru senzația de intimitate, lasă lumina să se reflecte alegând un tavan în alb intens și o pardoseală de culoare deschisă. Dacă ți se pare prea mohorât pentru gustul tău, combină tonuri de gri de la reci la calde. Sau încearcă să incluzi modele texturate și accente drăguțe de argintiu.

Iar la celălalt capăt al spectrului cromatic, o nuanță de negru prăfuit bine aleasă este o opțiune excelentă pentru un perete unic. Nu este romantic?

Realizează combinații

Încă nu te poți decide? Este în regulă. Poți aduce variații de culori liniștitoare prin amestecarea preferatelor tale. Mov lavandă și gri. Bej și roz. Roșu închis și nisipiu. Limitarea la o paletă de două culori contribuie la păstrarea senzației de spațiu și simplitate.

Nu uita lumina

Indiferent de ce culori alegi, respectă-le până la cel mai important element al dormitorului tău: fereastra. Aceasta îți poate inunda camera cu o lumină naturală superbă atunci când citești relaxat ziarele de duminică. Sau îți poți întuneca imediat camera cu o jaluzea opacă ce oferă confortul suprem.

Iar dacă ești suficient de norocos încât să ai parte de o cameră cu priveliște, ordonează-ți pervazul, păstrează decorațiunile pentru fereastră la minim și lasă minunățiile de afară să pătrundă înăuntru.

Pare ceva incredibil să mergi la culcare și apoi să te trezești într-o cameră ce te liniștește și te revigorează. Nu e nevoie decât de unele modificări simple și de utilizarea inteligentă a culorilor pentru a ridica dormitorul tău la rangul de refugiu al liniștii. 

te-ar mai putea interesa

Înainte de a începe - cunoaște-ți spațiul (rezistență ridicată/durabilitate etc.)
Ți-ai eliberat ziua; ai uneltele necesare, ești hotărât și pregătit să începi. Nu vrem să-ți stricăm entuziasmul, dar îți cunoști cu adevărat spațiul? Știm că este tentant
citește mai mult
Creează o zonă de relaxare pentru copii
O zonă grozavă doar pentru adolescenți Casa ta înseamnă persoanele care locuiesc în ea. Și a face fiecare spațiu potrivit pentru familia ta în cel mai bun mod posibil. Deci,
citește mai mult
Redă viață bunurilor tale prețioase
Este surprinzător și poate puțin îngrijorător cât de multe lucruri avem în casele noastre. Și când ne împiedicăm de ceva ce am uitat, începe să ne apuce nostalgia.
citește mai mult
Creează trei spații în unul singur
Crearea a trei spații în unul singur Copilul tău și nevoile lui se schimbă mereu... corect? Așa că, dormitorul lui este un loc perfect pentru a crea zone dedicate pentru cele trei lucruri
citește mai mult
Reîmprospătarea unui dormitor pentru copii pentru a se potrivi unui adolescent
Dormitoare - de la copilărie la adolescență E timpul să acceptăm realitatea. Au crescut, iar dormitorul lor este demodat. Acum este momentul să transformi dormitorul adolescenților tăi într-un
citește mai mult
Cum să recondiționezi folosind vopsea pentru renovare
Cu atât de multe tipuri diferite de vopsele pentru renovare, poți recondiționa cu ușurință cea mai mare parte din obiectele care se află în camera copiilor tăi chiar acum. Indiferent
citește mai mult