Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Utilizarea culorilor pentru a crea un dormitor modern și liniștit

Utilizarea culorilor pentru a crea un dormitor modern și liniștit

Crearea senzației de calm și liniște

Meriți să ai un spațiu în locuința ta unde să te poți liniști, să lași în urmă evenimentele zilei și să te relaxezi total. Iar folosirea culorilor în dormitorul tău este o modalitate simplă de a crea sentimentul de fericire senină.

Alege o paletă de vopsele

Ce asocieri face mintea ta cu liniștea? Elemente vaporoase și translucide de decor al ferestrei, pereți în culori deschise și minimalism desăvârșit?  Sau roșu închis și albastru intens pentru o atmosferă mai confortabilă, caldă și sumbră? Sau poate ceva între?

Nuanțele pastel cu subtonuri reci, cum ar fi corai, pot crea o senzație de liniște. Dacă ți se pare prea încărcat de dramatism, poți contrasta cu piese de artă de dimensiuni mari pe pereți. Sau injecta puțină căldură, cu ajutorul materialelor naturale și comode pentru pat. O pătură din blană artificială sau o lenjerie de pat texturată, într-o nuanță caldă, vor face minuni.

Lasă-te inspirat de natură: lila, verde salvie, nisipiu, mov lavandă, verde oceanic și albastru ca cerul. Aproape că simți cum se dizolvă stresul, nu-i așa?

Chiar și bej.  Da, bej. O culoare absolut relaxată și comodă pentru paleta ta de culori. Alegerea nuanțelor potrivite va contribui, de asemenea, la a face un spațiu mic să pară mult mai mare.

Dacă preferi o nuanță mai închisă, cum ar fi griul, pentru senzația de intimitate, lasă lumina să se reflecte alegând un tavan în alb intens și o pardoseală de culoare deschisă. Dacă ți se pare prea mohorât pentru gustul tău, combină tonuri de gri de la reci la calde. Sau încearcă să incluzi modele texturate și accente drăguțe de argintiu.

Iar la celălalt capăt al spectrului cromatic, o nuanță de negru prăfuit bine aleasă este o opțiune excelentă pentru un perete unic. Nu este romantic?

Realizează combinații

Încă nu te poți decide? Este în regulă. Poți aduce variații de culori liniștitoare prin amestecarea preferatelor tale. Mov lavandă și gri. Bej și roz. Roșu închis și nisipiu. Limitarea la o paletă de două culori contribuie la păstrarea senzației de spațiu și simplitate.

Nu uita lumina

Indiferent de ce culori alegi, respectă-le până la cel mai important element al dormitorului tău: fereastra. Aceasta îți poate inunda camera cu o lumină naturală superbă atunci când citești relaxat ziarele de duminică. Sau îți poți întuneca imediat camera cu o jaluzea opacă ce oferă confortul suprem.

Iar dacă ești suficient de norocos încât să ai parte de o cameră cu priveliște, ordonează-ți pervazul, păstrează decorațiunile pentru fereastră la minim și lasă minunățiile de afară să pătrundă înăuntru.

Pare ceva incredibil să mergi la culcare și apoi să te trezești într-o cameră ce te liniștește și te revigorează. Nu e nevoie decât de unele modificări simple și de utilizarea inteligentă a culorilor pentru a ridica dormitorul tău la rangul de refugiu al liniștii. 

te-ar mai putea interesa

Basm de iarnă Basm de iarnă
Închide ochii și imaginează-ți cum timpul stă în loc, în timp ce te apropii ușor de o ușă din lemn, înaltă și masivă, care se deschide ușor pentru a dezvălui o încăpere i...
citește mai mult
Cum ne alegem spotul potrivit? Cum ne alegem spotul potrivit?
Te-ai gândit vreodată ce rol joacă iluminatul în căminul tău? Ziua, lumina naturală ce îmbie casa face ca totul să pară mai primitor. Atunci când te trezești, deschizi ușor och...
citește mai mult
Stabilitate și eficiență în iluminare Stabilitate și eficiență în iluminare
Nu este nimic mai frustrant decât acel moment în care, după ce ai stat și ai ales cu atenție toate sursele și tipurile de iluminat din cămin, ajungi la clipa în care dorești să pregă...
citește mai mult
Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate
Casa, familia, dar și bunurile personale sunt extrem de importante pentru fiecare dintre noi. Tocmai de aceea, este foarte important să le știm în deplină siguranță. Cum toate acestea se afl...
citește mai mult
Siguranță la nivel înalt Siguranță la nivel înalt
Știai că simplul fapt de a-ți ști bunurile în siguranță înseamnă un confort psihologic sporit, dar și undă verde pentru a ne concentra la activitățile zilnice importante? Siguranța est...
citește mai mult
Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale
Un plus de siguranță poate face diferența între vacanța perfectă sau un concediu în care ne gândim că cineva ar putea să ne invadeze intimitatea casei sau de ce nu, să ne deschid...
citește mai mult