Magazinele noastre au program normal în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Totul despre parchetul din casa ta

Totul despre parchetul din casa ta
Care sunt avantajele parchetului
 
Ce modele de parchet pot alege
 
Parchetul și designul casei tale

Întâlnit în majoritatea caselor și apartamentelor, parchetul este o soluție convenabilă, cu aspect excelent și cu durabilitate mare. Produsul prezintă o multitudine de calități și de avantaje pentru casa ta, pe care te invităm să le descoperi în rândurile ce urmează.

Care sunt avantajele parchetului?


1. Fără cuie, șuruburi sau alte obiecte de montaj
Parchetul laminat se montează extrem de simplu, indiferent de lățimea, lungimea sau grosimea acestuia. Cuiele sau șuruburile nu sunt necesare la montaj, iar misiunea poate fi îndeplinită chiar și de către o persoană care nu are experiență în domeniul construcțiilor sau care nu are îndemânare în astfel de activități. Pe lângă acestea, procesul de schimbare este la fel de simplu. Așadar, dacă după o perioadă te orientezi spre alt model sau tip de parchet, poți imediat să îl înlocuiești.
Pentru a duce procesul la bun sfârșit de unul singur, avem pentru tine un ghid de instalare pentru parchetul laminat, pe care să îl ai la îndemână pentru fiecare pas Vezi gama cea mai potrivită pentru podeaua ta! 
 


 
2. Fără restructurări
Apartamentul, casa sau camera în care îți dorești să instalezi parchetul nu o să sufere, în majoritatea cazurilor, restructurări. Acestea nu vor fi necesare, întrucât parchetul este subțire și poate fi modelat să se încadreze perfect pe podeaua ta.
 


 
 
3. Murdăria dispare rapid
Curățenia este rapidă și ușoară în camerele în care ai parchet: suprafața netedă și lemnul natural îți permit să cureți podeaua în doi pași simpli. Primul pas este să dai cu aspiratorul, folosind o perie specială de parchet, pe întreaga suprafață. În final, rămâne să dai cu mopul, folosindu-te de apă și de un detergent special pentru parchet, iar tot procesul de curățare a podelei a luat sfârșit.
 

Ce modele de parchet pot alege?

Există mai multe feluri de parchet, care se diferențiază prin calitatea, forma și sursa lemnului folosit. Fiecare este utilizabil în varii scopuri și încăperi, în funcție de utilitate și de design.

1. Parchetul din lemn masiv
Acesta este realizat integral din lemn natural, izolează termic extrem de bine, are o durabilitate foarte mare și își poate reîmprospăta aspectul de câte ori este nevoie, prin șlefuire. Pentru majoritatea specialiștilor, parchetul din lemn masiv este garanția calității și a durabilității și este o investiție care merită făcută în casa ta. Acesta conferă un aspect deosebit și vine într-o varietate din diverse esențe de lemn (stejar, bambus etc.), în diferite culori, modele și texturi.

În ceea ce privește întreținerea lui, este recomandat să se acorde o atenție sporită îngrijirii lui – nu trebuie udat excesiv la curățenie (este suficient să îl ștergi cu o laveta umedă) și are nevoie de un tratament cu soluții de tip polish, pentru a-i oferi luciu și, o dată la câțiva ani, de un strat proaspăt de lac special, pentru a reîmprospăta pardoseala.

 

2. Parchetul laminat

Unul dintre cele mai convenabile tipuri de podea, parchetul laminat este format dintr-un strat de transport, o hârtie de decor și un strat protector, care îi oferă rezistență. Este cel mai popular tip de parchet și vine cu cea mai amplă gamă de suprafețe, design și decoruri.

În general, grosimea parchetului laminat oscilează între 6 și 12 mm. Dacă pentru dormitor sau birou este recomandat să alegi plăci cu o grosime mai mică (întrucât traficul din aceste zone este scăzut), pentru sufragerie, living sau bucătărie îți recomandăm să alegi plăci de peste 8 mm, cum sunt cele HDF de 12,3 mm, întrucât aceste zone sunt printre cele mai circulate din casă.
Spre deosebire de parchetul din lemn masiv, se consideră că parchetul laminat este mult mai practic, fiind accesibilla preț, simplu de montat și mult mai rezistent la șocuri și la zgârieturi. Este și mai simplu de întreținut, iar unele tipuri de parchet laminat au caracteristici care se regăsesc la cel clasic – și anume izolarea termică sau fonică. Mai mult decât atât, există și produse de acest tip care pot fi montate peste încălzirea din pardoseală.

 

Parchetul și designul casei tale

Atât parchetul masiv, cât și cel laminat pot finisa superb ambientul unei camere, având sau imitând aspectul lemnului natural.
Cu un aspect elegant și de bun gust, parchetul din lemn masiv se potrivește, mai degrabă, caselor și camerelor care sunt arajate în stil clasic. El oferă casei o senzație primitoare, de căldură, și completează armonios un design elegant.

 

În ceea ce privește parchetul laminat, acesta este extrem de versatil și poate fi ales astfel încât să se potrivească oricărei locuințe. Nuanțele închise de parchet sunt recomandate pentru camerele spațioase, cum ar fi camera de zi, în timp ce nuanțele deschise, luminate, pot complimenta un spațiu mai mic și mai întunecat. La noi, poți găsi o varietate de modele de parchet laminat, perfecte pentru fiecare camera din casa ta.Este recomandat să păstrezi contrastul între nuanța parchetului și pereții din camera și, de asemenea, ca mobilă din încăpere să difere la culoare de parchet, astfel încât să eviți monotonia designului.

te-ar mai putea interesa

Basm de iarnă Basm de iarnă
Închide ochii și imaginează-ți cum timpul stă în loc, în timp ce te apropii ușor de o ușă din lemn, înaltă și masivă, care se deschide ușor pentru a dezvălui o încăpere i...
citește mai mult
Cum ne alegem spotul potrivit? Cum ne alegem spotul potrivit?
Te-ai gândit vreodată ce rol joacă iluminatul în căminul tău? Ziua, lumina naturală ce îmbie casa face ca totul să pară mai primitor. Atunci când te trezești, deschizi ușor och...
citește mai mult
Stabilitate și eficiență în iluminare Stabilitate și eficiență în iluminare
Nu este nimic mai frustrant decât acel moment în care, după ce ai stat și ai ales cu atenție toate sursele și tipurile de iluminat din cămin, ajungi la clipa în care dorești să pregă...
citește mai mult
Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate
Casa, familia, dar și bunurile personale sunt extrem de importante pentru fiecare dintre noi. Tocmai de aceea, este foarte important să le știm în deplină siguranță. Cum toate acestea se afl...
citește mai mult
Siguranță la nivel înalt Siguranță la nivel înalt
Știai că simplul fapt de a-ți ști bunurile în siguranță înseamnă un confort psihologic sporit, dar și undă verde pentru a ne concentra la activitățile zilnice importante? Siguranța est...
citește mai mult
Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale
Un plus de siguranță poate face diferența între vacanța perfectă sau un concediu în care ne gândim că cineva ar putea să ne invadeze intimitatea casei sau de ce nu, să ne deschid...
citește mai mult