Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Stilul cottage în amenajările interioare - 30 de idei de design care te vor inspira

Stilul cottage ne duce cu gândul la acea casă rustică, situată pe coasta mării, care este decorată cu tot felul de obiecte de mobilier și ornamente vintage recondiționate. La modul general, stilul cottage iese în evidență prin confort, spațiu aerisit și culori deschise.

În general, stilul cottage ne duce cu gândul la un loc fermecător, cu aer tradițional și rustic, unde te poți relaxa în voie. Practic, stilul cottage se remarcă prin funcționalitate, simplitate, armonie și poate crea un spațiu vesel și primitor.

De-a lungul timpului, stilul cottage a fost transformat de către designerii de interior într-unul chic, care creează o atmosferă aerisită și luminoasă și cuprinde influențe din stilul shabby chic, vintage, english cottage, stilul franțuzesc provincial și victorian.

Iar că să vezi de ce stilul cottage este ideal pentru amenjarile interioare și cum îți poate tranforma locuința într-un spațiu primitor, cu o atmosfera relaxantă, ți-am pregătit mai jos câteva sfaturi de amenjare și o galerie foto, pentru inspirație.

Alege o paletă de culori deschise

Stilul cottage este despre cât mai multă lumină, tocmai de aceea trebuie să alegi culori deschise. Albul este culoarea predominantă, însă te poți juca și cu nuanțe de roz pal, crem sau galben deschis. Dacă vrei să adaugi și câteva nuanțe închise, poți opta pentru roz zmeură, albastru cyan sau galben porumb.

Folosește cât mai mult lemn

Lemnul este unul dintre principalele caracteristici ale stilului cottage, indiferent că e vorba de podea, tavan, obiecte de mobilier sau mici detalii ornamentale. Totodată, lambriurile reprezintă o mare parte din arhitectura stilului cottage și pot fi folosite pentru acoperirea pereților, tavanului sau a podelei.

Adaugă multe obiecte decorative

Chiar dacă stilul cottage se remarcă printr-un spațiu aerisit, nu ar trebui să lipsească nici accesoriile și obiectele decorative. Ține cont de faptul că obiectele decorative trebuie să fie bine organizate și nu trebuie să pară că au fost puse la întâmplare prin casă. Alege câteva vaze vintage sau retro sau chiar împletite din nuiele. La fel de bine merg și tablourile mici atârnate pe pereți sau covoarele din lână.

Optează pentru detalii vintage sau în stil victorian

Fie că e vorba de un cufăr vechi recondiționat pe care îl folosești în locul masuței de cafea din sufragerie, electrocasnice în stil vintage sau alte obiecte decorative din bronz sau fier forjat, aceste detalii vor crea o adevarată atmosferă de cabană chic locuinței tale.

Șemineul este un element esențial

Ca să recreezi atmosferă autentică de cabană, ar trebui să optezi și pentru montarea unui șemineu. Poți opta și pentru un șemineu electric, însă cel pe lemne este mai autentic.

Alege corpurile de iluminat potrivite

Un element caracteristic pentru stilul cottage sunt candelabrele sau câteva corpuri de iluminat pictate sau supradimensionate.

Coloreaza locuința

Paleta cromatică a stilului cottage include culorile naturii, cuprinzând nuanțe de cărămiziu, ocru, maro, verde deschis, albastru, bej, roșu, alb sau portocaliu. Poți opta fie pentru culori vii și imprimeuri florale, fie pentru culori pale sau nuanțe pastelate. Oricum ar fi, culorile sunt caracteristice acestui stil pentru amenajarea interioară a locuinței tale.

Acestea sunt principalele caracteristici ale stilului cottage pe care ar trebui să le incluzi în amenajarea locuinței, însă poți da frâu liber imaginației și poți personaliza spațiul după preferințe.

te-ar mai putea interesa

Înainte de a începe - cunoaște-ți spațiul (rezistență ridicată/durabilitate etc.)
Ți-ai eliberat ziua; ai uneltele necesare, ești hotărât și pregătit să începi. Nu vrem să-ți stricăm entuziasmul, dar îți cunoști cu adevărat spațiul? Știm că este tentant
citește mai mult
Creează o zonă de relaxare pentru copii
O zonă grozavă doar pentru adolescenți Casa ta înseamnă persoanele care locuiesc în ea. Și a face fiecare spațiu potrivit pentru familia ta în cel mai bun mod posibil. Deci,
citește mai mult
Redă viață bunurilor tale prețioase
Este surprinzător și poate puțin îngrijorător cât de multe lucruri avem în casele noastre. Și când ne împiedicăm de ceva ce am uitat, începe să ne apuce nostalgia.
citește mai mult
Creează trei spații în unul singur
Crearea a trei spații în unul singur Copilul tău și nevoile lui se schimbă mereu... corect? Așa că, dormitorul lui este un loc perfect pentru a crea zone dedicate pentru cele trei lucruri
citește mai mult
Reîmprospătarea unui dormitor pentru copii pentru a se potrivi unui adolescent
Dormitoare - de la copilărie la adolescență E timpul să acceptăm realitatea. Au crescut, iar dormitorul lor este demodat. Acum este momentul să transformi dormitorul adolescenților tăi într-un
citește mai mult
Cum să recondiționezi folosind vopsea pentru renovare
Cu atât de multe tipuri diferite de vopsele pentru renovare, poți recondiționa cu ușurință cea mai mare parte din obiectele care se află în camera copiilor tăi chiar acum. Indiferent
citește mai mult