Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Stilul cottage în amenajările interioare - 30 de idei de design care te vor inspira

Stilul cottage în amenajările interioare - 30 de idei de design care te vor inspira

Stilul cottage ne duce cu gândul la acea casă rustică, situată pe coasta mării, care este decorată cu tot felul de obiecte de mobilier și ornamente vintage recondiționate. La modul general, stilul cottage iese în evidență prin confort, spațiu aerisit și culori deschise.

În general, stilul cottage ne duce cu gândul la un loc fermecător, cu aer tradițional și rustic, unde te poți relaxa în voie. Practic, stilul cottage se remarcă prin funcționalitate, simplitate, armonie și poate crea un spațiu vesel și primitor.

De-a lungul timpului, stilul cottage a fost transformat de către designerii de interior într-unul chic, care creează o atmosferă aerisită și luminoasă și cuprinde influențe din stilul shabby chic, vintage, english cottage, stilul franțuzesc provincial și victorian.

Iar că să vezi de ce stilul cottage este ideal pentru amenjarile interioare și cum îți poate tranforma locuința într-un spațiu primitor, cu o atmosfera relaxantă, ți-am pregătit mai jos câteva sfaturi de amenjare și o galerie foto, pentru inspirație.

Alege o paletă de culori deschise

Stilul cottage este despre cât mai multă lumină, tocmai de aceea trebuie să alegi culori deschise. Albul este culoarea predominantă, însă te poți juca și cu nuanțe de roz pal, crem sau galben deschis. Dacă vrei să adaugi și câteva nuanțe închise, poți opta pentru roz zmeură, albastru cyan sau galben porumb.

Folosește cât mai mult lemn

Lemnul este unul dintre principalele caracteristici ale stilului cottage, indiferent că e vorba de podea, tavan, obiecte de mobilier sau mici detalii ornamentale. Totodată, lambriurile reprezintă o mare parte din arhitectura stilului cottage și pot fi folosite pentru acoperirea pereților, tavanului sau a podelei.

Adaugă multe obiecte decorative

Chiar dacă stilul cottage se remarcă printr-un spațiu aerisit, nu ar trebui să lipsească nici accesoriile și obiectele decorative. Ține cont de faptul că obiectele decorative trebuie să fie bine organizate și nu trebuie să pară că au fost puse la întâmplare prin casă. Alege câteva vaze vintage sau retro sau chiar împletite din nuiele. La fel de bine merg și tablourile mici atârnate pe pereți sau covoarele din lână.

Optează pentru detalii vintage sau în stil victorian

Fie că e vorba de un cufăr vechi recondiționat pe care îl folosești în locul masuței de cafea din sufragerie, electrocasnice în stil vintage sau alte obiecte decorative din bronz sau fier forjat, aceste detalii vor crea o adevarată atmosferă de cabană chic locuinței tale.

Șemineul este un element esențial

Ca să recreezi atmosferă autentică de cabană, ar trebui să optezi și pentru montarea unui șemineu. Poți opta și pentru un șemineu electric, însă cel pe lemne este mai autentic.

Alege corpurile de iluminat potrivite

Un element caracteristic pentru stilul cottage sunt candelabrele sau câteva corpuri de iluminat pictate sau supradimensionate.

Coloreaza locuința

Paleta cromatică a stilului cottage include culorile naturii, cuprinzând nuanțe de cărămiziu, ocru, maro, verde deschis, albastru, bej, roșu, alb sau portocaliu. Poți opta fie pentru culori vii și imprimeuri florale, fie pentru culori pale sau nuanțe pastelate. Oricum ar fi, culorile sunt caracteristice acestui stil pentru amenajarea interioară a locuinței tale.

Acestea sunt principalele caracteristici ale stilului cottage pe care ar trebui să le incluzi în amenajarea locuinței, însă poți da frâu liber imaginației și poți personaliza spațiul după preferințe.

te-ar mai putea interesa

Basm de iarnă Basm de iarnă
Închide ochii și imaginează-ți cum timpul stă în loc, în timp ce te apropii ușor de o ușă din lemn, înaltă și masivă, care se deschide ușor pentru a dezvălui o încăpere i...
citește mai mult
Cum ne alegem spotul potrivit? Cum ne alegem spotul potrivit?
Te-ai gândit vreodată ce rol joacă iluminatul în căminul tău? Ziua, lumina naturală ce îmbie casa face ca totul să pară mai primitor. Atunci când te trezești, deschizi ușor och...
citește mai mult
Stabilitate și eficiență în iluminare Stabilitate și eficiență în iluminare
Nu este nimic mai frustrant decât acel moment în care, după ce ai stat și ai ales cu atenție toate sursele și tipurile de iluminat din cămin, ajungi la clipa în care dorești să pregă...
citește mai mult
Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate
Casa, familia, dar și bunurile personale sunt extrem de importante pentru fiecare dintre noi. Tocmai de aceea, este foarte important să le știm în deplină siguranță. Cum toate acestea se afl...
citește mai mult
Siguranță la nivel înalt Siguranță la nivel înalt
Știai că simplul fapt de a-ți ști bunurile în siguranță înseamnă un confort psihologic sporit, dar și undă verde pentru a ne concentra la activitățile zilnice importante? Siguranța est...
citește mai mult
Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale
Un plus de siguranță poate face diferența între vacanța perfectă sau un concediu în care ne gândim că cineva ar putea să ne invadeze intimitatea casei sau de ce nu, să ne deschid...
citește mai mult