Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Pregătirea pereților pentru vopsit

Merită să acorzi ceva mai mult timp și grijă pentru pregătirea pereților înainte de zugrăvire, deoarece vei obține un finisaj mult mai bun. Urmează pașii de mai jos pentru a afla cum să pregătești pereții proaspăt tencuiți, un perete care înainte a fost zugrăvit, cu câteva crăpături și găuri în el, și un perete pe care înainte a fost aplicat tapet. Indiferent de materialul pereților tăi, aceștia trebuie să fie uscați și fără urme de grăsime și praf, găuri și crăpături, tencuială sau vopsea scorojită și bucăți de tapet.

Dacă poți, scoate cât mai multă mobilă din cameră sau pune-o în centru și acoper-o cu folii de protecție.

Cum se pregătește un perete proaspăt tencuit

Aceasta este, probabil, suprafața cea mai ușor de zugrăvit. Tot ce trebuie să faci este să aplici amorsă și un strat de bază cu un trafalet, pentru a crea cea mai bună suprafață. Dacă nu aplici amorsă pentru etanșarea suprafeței, tencuiala va absorbi vopsea ca un burete, deci vei consuma mai multă și vei ajunge să aplici mai multe straturi decât e nevoie. Permite-i tencuielii noi sau expuse să se usuce complet înainte de decorare. Vei ști că e uscată când s-au micșorat petele închise la culoare sau când capătă o culoare roz deschis/gri.

Cum se pregătesc suprafețele vechi

Pereții care au fost deja zugrăviți sunt destul de ușor de pregătit pentru zugrăveala nouă, dar merită să faci câteva lucruri în plus pentru a obține un finisaj profesionist.

Umple găurile și crăpăturile

Unelte pentru proiect:

Pasul 1

Curăță găurile cu soluție degresantă înainte de a le umple, deoarece orice urmă de praf poate împiedica aderarea gletului la perete.

Pasul 2

Ia șpaclul și împinge gletul în gaură până când este neted și la nivel cu peretele.

Pasul 3

Lasă gletul să se usuce, apoi netezește-l cu șmirghel fin.

Netezește pereții

Unelte pentru proiect:

Ia o bucată nouă de șmirghel fin și netezește ușor toți pereții și orice vopsea care se scorojește. Acest lucru îi va da peretelui o textură ce va ajuta vopseaua să adere la suprafață.

Curăță pereții

Unelte pentru proiect:

Îndepărtează orice urme de grăsime, creioane sau amprente murdare cu o soluție degresantă. Acesta este disponibil fie gata preparat, fie ca soluție de amestecat cu apă. Pune-ți mănușile și aplică soluția degresantă pe pereți. Odată pereții curățați, șterge o ultimă dată suprafața cu apă caldă, pentru a îndepărta urmele de soluție. Lasă pereții să se usuce bine.

Pregătirea suprafețelor care înainte au fost tapetate

Ai putea să zugrăvești peste tapet, dar s-ar putea să nu obții cel mai bun finisaj, deci e mai bine să îndepărtezi tapetul înainte de a începe. În funcție de ce tip de tapet ai, aceste suprafețe pot necesita mai multă muncă, deoarece trebuie să te asiguri că ai îndepărtat tot tapetul. Tapetul montat prin aplicare direct pe perete poate fi cojit, fără timp de înmuiere sau unelte necesare. În schimb, pentru tapetul montat prin aplicarea de adeziv pe dosul său va trebui să urmezi pașii de mai jos.

Unelte pentru proiect:

Pasul 1

Crestează tapetul în linii diagonale cu un cuțit zimțat sau un dispozitiv special, asigurându-te că nu apeși până la tencuiala de dedesubt.

Pasul 2

Înmoaie tapetul cu un burete cu apă caldă, pentru a-l face mai ușor de îndepărtat. Udă câțiva metri o dată și lasă să se înmoaie cinci minute. Ai grijă când lucrezi în jurul prizelor și întrerupătoarelor electrice.

Pasul 3

Strecoară un cuțit lat în una din tăieturi și scoate tapetul. Repetă acest procedeu până când ai îndepărtat tot tapetul.

Pasul 4

Dacă ți-e greu să îndepărtezi tapetul, încearcă o soluție de îndepărtat tapetul care dizolvă adezivul de pe acesta. Înmoaie tapetul în această soluție, lasă o vreme să acționeze și îndepărtează-l cu cuțitul.

Ai putea să încerci și cu un dispozitiv cu aburi: umple rezervorul cu apă, iar când este băgat în priză și pornit, acesta va emana abur prin țeavă. Începe din partea de jos a peretelui și pune dispozitivul pe tapet până când se vede că acesta este umed. Acum ar trebui să poți băga un cuțit prin spatele tapetului și să-l dai jos de pe perete. Protejează-te de abur cu mănuși și o bluză cu mânecă lungă. Nu lăsa dispozitivul cu abur într-un loc prea mult timp, ca să nu se bășice tencuiala, și ai grijă în jurul prizelor și întrerupătoarelor electrice.

Pasul 5

Odată ce ai îndepărtat cea mai mare parte a tapetului, e posibil să fi rămas bucăți mici lipite de perete. Dacă nu pot fi scoase cu cuțitul, atunci încearcă să folosești o bucată de șmirghel ca să scapi de ele.

Pasul 6

Folosește o bucată nouă de șmirghel și netezește ușor pereții.

Pasul 7

Îndepărtează orice urme de grăsime, creioane sau amprente murdare cu o soluție degresantă. Acesta este disponibil fie gata preparat, fie ca soluție de amestecat cu apă. Pune-ți mănușile și aplică soluția degresantă pe pereți. Odată pereții curățați, șterge o ultimă dată suprafața cu apă caldă, pentru a îndepărta urmele de soluție. Lasă pereții să se usuce bine.

te-ar mai putea interesa

Înainte de a începe - cunoaște-ți spațiul (rezistență ridicată/durabilitate etc.)
Ți-ai eliberat ziua; ai uneltele necesare, ești hotărât și pregătit să începi. Nu vrem să-ți stricăm entuziasmul, dar îți cunoști cu adevărat spațiul? Știm că este tentant
citește mai mult
Creează o zonă de relaxare pentru copii
O zonă grozavă doar pentru adolescenți Casa ta înseamnă persoanele care locuiesc în ea. Și a face fiecare spațiu potrivit pentru familia ta în cel mai bun mod posibil. Deci,
citește mai mult
Redă viață bunurilor tale prețioase
Este surprinzător și poate puțin îngrijorător cât de multe lucruri avem în casele noastre. Și când ne împiedicăm de ceva ce am uitat, începe să ne apuce nostalgia.
citește mai mult
Creează trei spații în unul singur
Crearea a trei spații în unul singur Copilul tău și nevoile lui se schimbă mereu... corect? Așa că, dormitorul lui este un loc perfect pentru a crea zone dedicate pentru cele trei lucruri
citește mai mult
Reîmprospătarea unui dormitor pentru copii pentru a se potrivi unui adolescent
Dormitoare - de la copilărie la adolescență E timpul să acceptăm realitatea. Au crescut, iar dormitorul lor este demodat. Acum este momentul să transformi dormitorul adolescenților tăi într-un
citește mai mult
Cum să recondiționezi folosind vopsea pentru renovare
Cu atât de multe tipuri diferite de vopsele pentru renovare, poți recondiționa cu ușurință cea mai mare parte din obiectele care se află în camera copiilor tăi chiar acum. Indiferent
citește mai mult