Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Organizarea unui spațiu mic

Organizarea unui spațiu mic

Indiferent ce dimensiune are casa ta, se poate spune cu siguranță că tuturor ne-ar prinde bine puțin spațiu în plus de depozitare. Cu atât de multe ponturi de economisire a spațiului împărtășite pe toate rețelele sociale și toată lumea care vorbește despre ultimele noutăți în materie de tendințe și mobilier de depozitare - nu e de mirare că suntem copleșiți de opțiunile disponibile.

Și aici intervenim noi - am selectat o listă utilă de sfaturi și ponturi pentru a-ți oferi instrumentele necesare care să te ajute să pui totul la locul potrivit.

Cumpără sisteme de depozitare și rafturi

Creează-ți un birou portabil

Pune niște roțile sub picioarele biroului pentru un aranjament improvizat oriunde în casă. Mută-ți cu ușurință spațiul de birou prin casă, în funcție de nevoile tale din momentul respectiv. Dacă spațiul tău de birou din salon este în calea canapelei și ai un oaspete care rămâne peste weekend - împinge pur și simplu biroul în dormitor pentru a economisi spațiu.

Combină depozitarea și zonele pentru șezut

Transformă două cuburi de depozitare într-un scaun elegant, construind o bancă din lemn pentru a se potrivi chiar deasupra cuburilor. Adaugă perne sau perne de șezut sau construiește un scaun cu ajutorul unei spume groase și al unei țesături pentru ca acesta să fie moale. În felul acesta, vei avea unde să te așezi și să-ți depozitezi lucrurile - dublând astfel spațiul. Asigură-te că nu folosești cuburile în sine ca scaune, deoarece acestea nu sunt concepute pentru a susține greutatea umană.

Sfat important

Nu ai suficient spațiu în șifonier pentru toate lenjeriile de schimb? De ce să nu le strângi pe toate ordonat și să le pui sub saltea? Vei adăuga astfel o capitonare suplimentară la patul tău și vei ști întotdeauna unde să găsești pături și fețe de pernă de schimb.

Profită la maximum de spațiul vertical

Orientează-te în sus! Există atât de mult spațiu neutilizat pe pereți, iar rafturile înalte sunt excelente pentru a ține lucrurile departe din calea noastră. Păstrează o scară strânsă ordonat pentru a avea acces la toate.

Vrei să adaugi puțină verdeață în casa ta, dar fără să aglomerezi spațiul de pe podea cu plante în ghivece? Adaugă niște coșuri suspendate de interior minunate și creează o junglă verticală în casa ta. Plantele de apartament arată frumos și ajută, de asemenea, la filtrarea impurităților din aer.

De ce să nu-ți agăți și bicicleta pe perete? Nu numai că vei economisi astfel spațiu, dar vei adăuga o notă de decor drăguță casei tale.

Gândește în mod creativ și inovator

O încăpere nu trebuie să aibă întotdeauna un singur scop specific. Dacă preferi să ai o cameră de zi mai mare și un dormitor mai mic, de ce să nu faci schimb de camere? Dacă nu ai o cameră de studiu, poți include o zonă de studiu într-o altă încăpere din casă. Posibilitățile sunt nelimitate. Același lucru este valabil și pentru articolele de depozitare - un suport pentru încălțăminte nu trebuie neapărat să fie folosit doar pentru încălțăminte, iar o bară pentru prosoape nu este doar pentru prosoape.

Montează rafturi pentru reviste pe perete

Acesta este un pont excelent pentru hol sau intrare - fixează rafturi pentru reviste pe perete pentru a depozita și tria corespondența poștală și documentele importante. Poți fixa cât de multe ai nevoie și poți alege din diferite culori sau modele pentru a se potrivi cu stilul de decorare a casei. Nu ai nevoie decât de câteva șuruburi și de o șurubelniță.

Fă curățenie în mod regulat

Ține sub control dezordinea, făcând curățenie în mod regulat. Deseori, vei constata că sertarele sunt pline de lucruri de care nici nu mai ai nevoie, dând impresia că ai mai puțin spațiu decât în realitate. Încearcă să te apuci și să finalizezi curățenia o dată la fiecare câteva luni, pentru a ști că spațiul de depozitare pe care îl folosești este necesar.

Sfat important

Ți se pare că sertarele tale sunt întotdeauna aglomerate? Folosește cutii de încălțăminte vechi ca organizatori de sertare, astfel încât să poți grupa obiectele și să poți găsi ceea ce cauți mult mai repede.

Separă încăperile pe zone

Casa ta va fi mai ușor de gestionat și întreținut dacă ai zone desemnate. De exemplu, dacă ai un spațiu în plan deschis, poți utiliza un separator de încăperi pentru a separa o zonă de cameră de zi și o zonă de servit masa. Folosește rafturi independente ca separator de încăperi pentru un spațiu amplu de depozitare.

Fii strict cu tine însuți

Nu cumpăra lucruri doar de dragul de a cumpăra. Fii înțelept cu lucrurile pe care alegi să le aduci în casa ta. Dacă primești un cadou pe care știi că nu ți-l dorești sau că nu îl vei folosi - nu îl păstra doar pentru a fi politicos. În loc să-ți aglomerezi casa, îl poți dona unei persoane care îl va folosi și aprecia.

te-ar mai putea interesa

Basm de iarnă Basm de iarnă
Închide ochii și imaginează-ți cum timpul stă în loc, în timp ce te apropii ușor de o ușă din lemn, înaltă și masivă, care se deschide ușor pentru a dezvălui o încăpere i...
citește mai mult
Cum ne alegem spotul potrivit? Cum ne alegem spotul potrivit?
Te-ai gândit vreodată ce rol joacă iluminatul în căminul tău? Ziua, lumina naturală ce îmbie casa face ca totul să pară mai primitor. Atunci când te trezești, deschizi ușor och...
citește mai mult
Stabilitate și eficiență în iluminare Stabilitate și eficiență în iluminare
Nu este nimic mai frustrant decât acel moment în care, după ce ai stat și ai ales cu atenție toate sursele și tipurile de iluminat din cămin, ajungi la clipa în care dorești să pregă...
citește mai mult
Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate
Casa, familia, dar și bunurile personale sunt extrem de importante pentru fiecare dintre noi. Tocmai de aceea, este foarte important să le știm în deplină siguranță. Cum toate acestea se afl...
citește mai mult
Siguranță la nivel înalt Siguranță la nivel înalt
Știai că simplul fapt de a-ți ști bunurile în siguranță înseamnă un confort psihologic sporit, dar și undă verde pentru a ne concentra la activitățile zilnice importante? Siguranța est...
citește mai mult
Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale
Un plus de siguranță poate face diferența între vacanța perfectă sau un concediu în care ne gândim că cineva ar putea să ne invadeze intimitatea casei sau de ce nu, să ne deschid...
citește mai mult