Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Optimizează lumina naturală prin culoare

Optimizează lumina naturală prin culoare

Te întâmpină la sfârșitul zilei și este primul lucru pe care îl văd oaspeții tăi, așadar vrei ca holul tău să arate minunat. Din fericire, există mai multe moduri de a înviora spațiul, alegând schema de culori potrivită.

Luminează pereții

Primul lucru de luat în calcul la luminarea unui spațiu este folosirea unor culori pale peste tot. Acestea reflectă lumina și creează iluzia de spațiu mai mare, în timp ce culorile închise absorb lumina, făcând încăperea să pară mai ternă și mai mică. Alege culori precum alb, crem sau galben pentru a face încăperea să pară mai mare, mai spațioasă și mai înaltă. Continuă cu aceeași schemă de culoare sau modele la mobilă și accesorii, pentru a crea un aspect fără cusur.

Când alegi culorile pentru pereți, explorează opțiunile, ca să vezi dacă se potrivesc înainte de a începe decorarea. O concepție greșită des întâlnită este că albul strălucitor se potrivește în încăperi cu orice fel de lumină. De fapt, albul poate face anumite încăperi să pară mohorâte. Dacă se întâmplă așa, caută tonuri mai calde de alb, precum vopseaua pentru pereți și tavane GoodHome Toronto sau Ottawa. Și ține minte că vopseaua sau tapetul lucios sau metalic arată mult mai luminos decât versiunile mate. Finisajele lucioase reflectă lumina mult mai ușor decât cele terne și mate, care (precum culorile închise) vor absorbi lumina.

Pentru nuanțele albe și pale, recomandăm vopseaua noastră pentru pereți și tavan GoodHome.

Cumpără vopsea lavabilă

 

 

Folosește culorile închise cu zgârcenie

Nu trebuie să te limitezi la culori deschise când decorezi o încăpere întunecată – adăugarea câtorva elemente îndrăznețe ca accente poate face prin contrast o cameră să pară mai luminoasă. Accentele trebuie folosite mai curând ca puncte de atracție decât pe suprafețe mari. Dacă ai îndoieli, respectă regula 60-30-10 când alegi culorile.

Într-o încăpere întunecată, culorile deschise și delicate ar trebui să constituie 60 % din schema ta de culori. A doua ta culoare reprezintă circa 30 % din paletă și adaugă căldură și interes, pe când restul de 10 % este culoarea de accent, care poate fi mai închisă și introdusă ca un perete vedetă în camerele mai mari sau ca accesorii.

 

Împrospătează tavanele, baghetele și ferestrele

E posibil ca nu doar pereții să aibă nevoie de împrospătare – o mână de vopsea pe tavane poate avea un impact considerabil asupra spațiului, făcându-l să pară mai înalt și mai aerisit. Tavanele se pot decolora de-a lungul timpului, mai ales dacă fumezi, dacă ai un șemineu sau îți place să aprinzi lumânări, și pot fi uitați ușor când decorezi. Ai tavane înalte? Atunci să le vopsești într-o culoare mai închisă poate ajuta la deschiderea camerei. Bineînțeles, poți să rămâi la alb sau la o culoare neutră dacă vrei doar să împrospătezi spațiul. Ne place vopseaua noastră durabilă GoodHome de un alb pur strălucitor pentru pereți și tavan – luminoasă, proaspătă și rezistentă.

Iar odată ce ai început, împrospătează orice cadru din lemn de la ferestre sau uși, pervazuri, plinte și baghete. Vopsește-le cu o vopsea pentru lemn cu finisaj satinat pentru a accentua lumina naturală care pătrunde și pentru a o reflecta în restul camerei.

 

Nu uita de podea

La fel ca pereții, deschiderea la culoare a podelelor poate avea un impact imens într-un spațiu întunecat. Pentru renovări complete, ia în calcul opțiunile noastre de pardoseli laminate sau din lemn masiv. Ne place parchetul laminat cu efect alb vintage pentru un aspect uzat. În vreme ce, pentru ceva mai clasic, oferim o serie de aspecte de lemn mai deschis la culoare.

Să nu ai impresia că trebuie să scoți totul și să o iei de la început – există multe moduri de a înveseli ceea ce ai deja. Dacă ai pardoseli dure, de exemplu lemn masiv sau plăci ceramice, vopsește-le pur și simplu într-o nuanță mai pală, cu vopselele noastre de renovare pentru proiecte specifice. Pot fi folosite pe suprafețe deja vopsite, nu se vor scoroji cu timpul și sunt rezistente la impact și la zgârieturi. De asemenea, luminează o podea întunecată adăugând o carpetă sau un covoraș deschis la culoare – acest lucru fragmentează culoarea și o transformă mai degrabă într-un accent decât o caracteristică principală.

Cumpără pardoseli    Cumpără plăci ceramice   Cumpără vopsea pentru pardoseală       

 

 

te-ar mai putea interesa

Basm de iarnă Basm de iarnă
Închide ochii și imaginează-ți cum timpul stă în loc, în timp ce te apropii ușor de o ușă din lemn, înaltă și masivă, care se deschide ușor pentru a dezvălui o încăpere i...
citește mai mult
Cum ne alegem spotul potrivit? Cum ne alegem spotul potrivit?
Te-ai gândit vreodată ce rol joacă iluminatul în căminul tău? Ziua, lumina naturală ce îmbie casa face ca totul să pară mai primitor. Atunci când te trezești, deschizi ușor och...
citește mai mult
Stabilitate și eficiență în iluminare Stabilitate și eficiență în iluminare
Nu este nimic mai frustrant decât acel moment în care, după ce ai stat și ai ales cu atenție toate sursele și tipurile de iluminat din cămin, ajungi la clipa în care dorești să pregă...
citește mai mult
Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate
Casa, familia, dar și bunurile personale sunt extrem de importante pentru fiecare dintre noi. Tocmai de aceea, este foarte important să le știm în deplină siguranță. Cum toate acestea se afl...
citește mai mult
Siguranță la nivel înalt Siguranță la nivel înalt
Știai că simplul fapt de a-ți ști bunurile în siguranță înseamnă un confort psihologic sporit, dar și undă verde pentru a ne concentra la activitățile zilnice importante? Siguranța est...
citește mai mult
Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale
Un plus de siguranță poate face diferența între vacanța perfectă sau un concediu în care ne gândim că cineva ar putea să ne invadeze intimitatea casei sau de ce nu, să ne deschid...
citește mai mult