Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Optimizează lumina naturală prin culoare

Te întâmpină la sfârșitul zilei și este primul lucru pe care îl văd oaspeții tăi, așadar vrei ca holul tău să arate minunat. Din fericire, există mai multe moduri de a înviora spațiul, alegând schema de culori potrivită.

Luminează pereții

Primul lucru de luat în calcul la luminarea unui spațiu este folosirea unor culori pale peste tot. Acestea reflectă lumina și creează iluzia de spațiu mai mare, în timp ce culorile închise absorb lumina, făcând încăperea să pară mai ternă și mai mică. Alege culori precum alb, crem sau galben pentru a face încăperea să pară mai mare, mai spațioasă și mai înaltă. Continuă cu aceeași schemă de culoare sau modele la mobilă și accesorii, pentru a crea un aspect fără cusur.

Când alegi culorile pentru pereți, explorează opțiunile, ca să vezi dacă se potrivesc înainte de a începe decorarea. O concepție greșită des întâlnită este că albul strălucitor se potrivește în încăperi cu orice fel de lumină. De fapt, albul poate face anumite încăperi să pară mohorâte. Dacă se întâmplă așa, caută tonuri mai calde de alb, precum vopseaua pentru pereți și tavane GoodHome Toronto sau Ottawa. Și ține minte că vopseaua sau tapetul lucios sau metalic arată mult mai luminos decât versiunile mate. Finisajele lucioase reflectă lumina mult mai ușor decât cele terne și mate, care (precum culorile închise) vor absorbi lumina.

Pentru nuanțele albe și pale, recomandăm vopseaua noastră pentru pereți și tavan GoodHome.

Cumpără vopsea lavabilă

 

 

Folosește culorile închise cu zgârcenie

Nu trebuie să te limitezi la culori deschise când decorezi o încăpere întunecată – adăugarea câtorva elemente îndrăznețe ca accente poate face prin contrast o cameră să pară mai luminoasă. Accentele trebuie folosite mai curând ca puncte de atracție decât pe suprafețe mari. Dacă ai îndoieli, respectă regula 60-30-10 când alegi culorile.

Într-o încăpere întunecată, culorile deschise și delicate ar trebui să constituie 60 % din schema ta de culori. A doua ta culoare reprezintă circa 30 % din paletă și adaugă căldură și interes, pe când restul de 10 % este culoarea de accent, care poate fi mai închisă și introdusă ca un perete vedetă în camerele mai mari sau ca accesorii.

 

Împrospătează tavanele, baghetele și ferestrele

E posibil ca nu doar pereții să aibă nevoie de împrospătare – o mână de vopsea pe tavane poate avea un impact considerabil asupra spațiului, făcându-l să pară mai înalt și mai aerisit. Tavanele se pot decolora de-a lungul timpului, mai ales dacă fumezi, dacă ai un șemineu sau îți place să aprinzi lumânări, și pot fi uitați ușor când decorezi. Ai tavane înalte? Atunci să le vopsești într-o culoare mai închisă poate ajuta la deschiderea camerei. Bineînțeles, poți să rămâi la alb sau la o culoare neutră dacă vrei doar să împrospătezi spațiul. Ne place vopseaua noastră durabilă GoodHome de un alb pur strălucitor pentru pereți și tavan – luminoasă, proaspătă și rezistentă.

Iar odată ce ai început, împrospătează orice cadru din lemn de la ferestre sau uși, pervazuri, plinte și baghete. Vopsește-le cu o vopsea pentru lemn cu finisaj satinat pentru a accentua lumina naturală care pătrunde și pentru a o reflecta în restul camerei.

 

Nu uita de podea

La fel ca pereții, deschiderea la culoare a podelelor poate avea un impact imens într-un spațiu întunecat. Pentru renovări complete, ia în calcul opțiunile noastre de pardoseli laminate sau din lemn masiv. Ne place parchetul laminat cu efect alb vintage pentru un aspect uzat. În vreme ce, pentru ceva mai clasic, oferim o serie de aspecte de lemn mai deschis la culoare.

Să nu ai impresia că trebuie să scoți totul și să o iei de la început – există multe moduri de a înveseli ceea ce ai deja. Dacă ai pardoseli dure, de exemplu lemn masiv sau plăci ceramice, vopsește-le pur și simplu într-o nuanță mai pală, cu vopselele noastre de renovare pentru proiecte specifice. Pot fi folosite pe suprafețe deja vopsite, nu se vor scoroji cu timpul și sunt rezistente la impact și la zgârieturi. De asemenea, luminează o podea întunecată adăugând o carpetă sau un covoraș deschis la culoare – acest lucru fragmentează culoarea și o transformă mai degrabă într-un accent decât o caracteristică principală.

Cumpără pardoseli    Cumpără plăci ceramice   Cumpără vopsea pentru pardoseală       

 

 

te-ar mai putea interesa

Înainte de a începe - cunoaște-ți spațiul (rezistență ridicată/durabilitate etc.)
Ți-ai eliberat ziua; ai uneltele necesare, ești hotărât și pregătit să începi. Nu vrem să-ți stricăm entuziasmul, dar îți cunoști cu adevărat spațiul? Știm că este tentant
citește mai mult
Creează o zonă de relaxare pentru copii
O zonă grozavă doar pentru adolescenți Casa ta înseamnă persoanele care locuiesc în ea. Și a face fiecare spațiu potrivit pentru familia ta în cel mai bun mod posibil. Deci,
citește mai mult
Redă viață bunurilor tale prețioase
Este surprinzător și poate puțin îngrijorător cât de multe lucruri avem în casele noastre. Și când ne împiedicăm de ceva ce am uitat, începe să ne apuce nostalgia.
citește mai mult
Creează trei spații în unul singur
Crearea a trei spații în unul singur Copilul tău și nevoile lui se schimbă mereu... corect? Așa că, dormitorul lui este un loc perfect pentru a crea zone dedicate pentru cele trei lucruri
citește mai mult
Reîmprospătarea unui dormitor pentru copii pentru a se potrivi unui adolescent
Dormitoare - de la copilărie la adolescență E timpul să acceptăm realitatea. Au crescut, iar dormitorul lor este demodat. Acum este momentul să transformi dormitorul adolescenților tăi într-un
citește mai mult
Cum să recondiționezi folosind vopsea pentru renovare
Cu atât de multe tipuri diferite de vopsele pentru renovare, poți recondiționa cu ușurință cea mai mare parte din obiectele care se află în camera copiilor tăi chiar acum. Indiferent
citește mai mult