Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Optimizează lumina naturală prin culoare

Optimizează lumina naturală prin culoare

Se încarcă...

Te întâmpină la sfârșitul zilei și este primul lucru pe care îl văd oaspeții tăi, așadar vrei ca holul tău să arate minunat. Din fericire, există mai multe moduri de a înviora spațiul, alegând schema de culori potrivită.

Luminează pereții

Primul lucru de luat în calcul la luminarea unui spațiu este folosirea unor culori pale peste tot. Acestea reflectă lumina și creează iluzia de spațiu mai mare, în timp ce culorile închise absorb lumina, făcând încăperea să pară mai ternă și mai mică.

Alege culori precum alb, crem sau galben pentru a face încăperea să pară mai mare, mai spațioasă și mai înaltă. Continuă cu aceeași schemă de culoare sau modele la mobilă și accesorii, pentru a crea un aspect fără cusur.

Când alegi culorile pentru pereți, explorează opțiunile, ca să vezi dacă se potrivesc înainte de a începe decorarea. O concepție greșită des întâlnită este că albul strălucitor se potrivește în încăperi cu orice fel de lumină. De fapt, albul poate face anumite încăperi să pară mohorâte.

Dacă se întâmplă așa, caută tonuri mai calde de alb, precum vopseaua pentru pereți și tavane GoodHome Toronto sau Ottawa. Și ține minte că vopseaua sau tapetul lucios sau metalic arată mult mai luminos decât versiunile mate. Finisajele lucioase reflectă lumina mult mai ușor decât cele terne și mate, care (precum culorile închise) vor absorbi lumina.

Pentru nuanțele albe și pale, recomandăm vopseaua noastră pentru pereți și tavan GoodHome.

Cumpără vopsea lavabilă

 

 

Folosește culorile închise cu zgârcenie

Nu trebuie să te limitezi la culori deschise când decorezi o încăpere întunecată – adăugarea câtorva elemente îndrăznețe ca accente poate face prin contrast o cameră să pară mai luminoasă. Accentele trebuie folosite mai curând ca puncte de atracție decât pe suprafețe mari. Dacă ai îndoieli, respectă regula 60-30-10 când alegi culorile.

Într-o încăpere întunecată, culorile deschise și delicate ar trebui să constituie 60 % din schema ta de culori. A doua ta culoare reprezintă circa 30 % din paletă și adaugă căldură și interes, pe când restul de 10 % este culoarea de accent, care poate fi mai închisă și introdusă ca un perete vedetă în camerele mai mari sau ca accesorii.

 

Împrospătează tavanele, baghetele și ferestrele

E posibil ca nu doar pereții să aibă nevoie de împrospătare – o mână de vopsea pe tavane poate avea un impact considerabil asupra spațiului, făcându-l să pară mai înalt și mai aerisit. Tavanele se pot decolora de-a lungul timpului, mai ales dacă fumezi, dacă ai un șemineu sau îți place să aprinzi lumânări, și pot fi uitați ușor când decorezi.

Ai tavane înalte? Atunci să le vopsești într-o culoare mai închisă poate ajuta la deschiderea camerei. Bineînțeles, poți să rămâi la alb sau la o culoare neutră dacă vrei doar să împrospătezi spațiul. Ne place vopseaua noastră durabilă GoodHome de un alb pur strălucitor pentru pereți și tavan – luminoasă, proaspătă și rezistentă.

Iar odată ce ai început, împrospătează orice cadru din lemn de la ferestre sau uși, pervazuri, plinte și baghete. Vopsește-le cu o vopsea pentru lemn cu finisaj satinat pentru a accentua lumina naturală care pătrunde și pentru a o reflecta în restul camerei.

 

Nu uita de podea

La fel ca pereții, deschiderea la culoare a podelelor poate avea un impact imens într-un spațiu întunecat. Pentru renovări complete, ia în calcul opțiunile noastre de pardoseli laminate sau din lemn masiv.

Ne place parchetul laminat cu efect alb vintage pentru un aspect uzat. În vreme ce, pentru ceva mai clasic, oferim o serie de aspecte de lemn mai deschis la culoare.

Să nu ai impresia că trebuie să scoți totul și să o iei de la început – există multe moduri de a înveseli ceea ce ai deja. Dacă ai pardoseli dure, de exemplu lemn masiv sau plăci ceramice, vopsește-le pur și simplu într-o nuanță mai pală, cu vopselele noastre de renovare pentru proiecte specifice. Pot fi folosite pe suprafețe deja vopsite, nu se vor scoroji cu timpul și sunt rezistente la impact și la zgârieturi.

De asemenea, luminează o podea întunecată adăugând o carpetă sau un covoraș deschis la culoare – acest lucru fragmentează culoarea și o transformă mai degrabă într-un accent decât o caracteristică principală.

Cumpără pardoseli    Cumpără gresie   Cumpără vopsea pentru pardoseală       

 

Vezi și alte articole despre iluminatul intern:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360