Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Amenajarea livingului. Sfaturi și soluții practice și eficiente

Amenajarea livingului. Sfaturi și soluții practice și eficiente

Se încarcă...
1471 vizualizări

Livingul este camera socială și cea mai importantă din casă, fiind încăperea căreia trebuie să i se acorde cea mai mare atenție la amenajare, de la finisaje până la alegerea mobilierului și a decorațiunilor, astfel încât să răspundă perfect rolului multifuncțional pe care-l are. 

Indiferent de dimensiune și indiferent dacă este într-o casă individuală sau la bloc, este necesar ca planul de amenajare living să fie în acord cu stilul general al casei, cu nevoile celor care îl folosesc, astfel încât să fie un spațiu confortabil și adecvat pentru toți.

Pentru a avea o cameră de zi primitoare și confortabilă, ai nevoie de o strategie de amenajare living. În funcție de ea, vei alege piesele de mobilier, culorile, elementele decorative, dar și stilul amenajării - clasic, modern, minimalist și așa mai departe. 

    • De ce să iei materialele de la Brico Dépôt
    • Amenajare în stil modern
    • Amenajare contemporană
    • Amenajare în stil clasic
    • Amenajare în stil vintage
    • Amenajare în stil industrial
    • Amenajare în stil minimalist

amenajare living

Cum alegi finisajele pentru living

Amenajare interioară în living se face ținând cont de forma și mărimea spațiului, de piesele de mobilier necesare și elementele de decor care definesc stilul camerei. În funcție de toate acestea se aleg finisajele potrivite, nuanțele și culorile acestora, astfel încât imaginea de ansamblu să fie una unitară și să creeze un spațiu primitor și funcțional. Alegerea parchetului și a finisajelor pentru pereți trebuie să respecte criteriile esențiale ale armoniei pentru ca în final să obții o încăpere echilibrată, care să-ți reflecte personalitatea. 

Diversitatea culorilor, modelelor și a materialelor folosite, dar și un montaj simplu și rapid fac din parchet una dintre cele mai des utilizate și mai versatile soluții de amenajare a podelelor. Alege ce tip de parchet se potrivește pentru tine!

Unul dintre cele mai importante elemente de finisare a unui living este pardoseala, care are rolul de a lega toate celelalte obiecte de decor și piesele de mobilier alese. De exemplu, pardoseala din lemn este potrivită pentru o amenajare clasică și rustică, în timp ce parchetul stratificat și laminat este o opțiune potrivită pentru decorul modern și minimalist. Dacă preferi un stil mai nonconformist, însă, ai nevoie de o soluție cât mai durabilă, pentru un spațiu care este folosit frecvent în diverse scopuri, atunci plăcile de gresie pot fi o alternativă oportună, pentru amenajarea interioară din living.

Pentru a realiza o armonie estetică, una dintre regulile de bază ale amenajărilor interioare cere ca pardoseala sa fie aleasa in functie de stilul de amenajare. Materialele diverse care pot fi utilizate oferă, de fiecare dacă, o soluție optimă din punct de vedere estetic și funcțional.

idei de amenajare living

Alegerea soluției optime pentru podele din living, dar nu numai, depinde de: 

  • traficul preconizat; 
  • tipul de încălzire (prin pardoseală sau clasic); 
  • ușurința în montare și necesarul de materiale pentru montaj; 
  • preconizatul decor din living; 
  • modul de întreținere; 
  • costuri. 

Corespunzător stilului de pardoseală ales, finisajele pentru pereți trebuie să aducă contrastul necesar. Pentru finisajul pereților, poți opta pentru tapet (ideal pentru finisarea livingurilor în stil vintage sau pentru cele moderne), material ce rezistă bine în timp și nu necesită condiții speciale de întreținere sau pentru un tip de vopsea adecvată care să-ți ofere o întreținere ușoară și să prevină formarea mucegaiului. Oricare dintre variante îți oferă posibilitatea unor finisaje complexe sau simple, astfel încât să se adapteze cu stilul ales.  

În funcție de spațiul pe care îl amenajezi, poți alege o vopsea lavabila cu formule special concepute pentru baie și bucătărie, unde umiditatea este mai mare, antimucegai, cu teflon, superlavabilă sau cu autocurățare, de cea mai bună calitate, accesibile și ușor de întreținut. 

mobila pentru living

De ce să iei materialele de la Brico Dépôt

La Brico Dépôt găsești soluțiile potrivite pentru finisajele necesare, dar și pentru amenajarea camerei de zi (și nu doar a acesteia, ci pentru întreaga casă). Câteva dintre beneficiile care fac diferența și care justifică eficiența oricărui plan de amenajare cu materiale de la Brico Dépôt sunt:

  • creezi un spațiu funcțional, sustenabil și ușor de întreținut;
  • ai acces la mii de produse la prețuri competitive, iar oferta este îmbogățită în fiecare lună;
  • poți comanda produsele dorite, iar acestea îți vin direct la ușă sau pot fi ridicate din magazin la doar patru ore de la comandă;
  • ai acces la produse din surse sustenabile – peste 70% dintre produsele de la Brico Dépôt sunt din surse sustenabile.

amenajare living in functie de forma

amenajare living in functie de dimensiune

Amenajarea livingului în funcție de dimensiune, formă și particularități

Dimensiunea camerei este unul dintre cele mai importante criterii care influențează direct un plan amenajare living. Este necesar să ții cont de forma camerei, de formula open space a acesteia, de poziția ferestrelor și înălțimea camerei, dar și de criterii precum arhitectura, inclusiv de prezența unei scări interioare. Câteva idei de living, în funcție de caracteristicile generale ale acestuia, sunt mereu utile. 

Amenajare living open space

Un living open space unește două sau mai multe spații comune prin eliminarea pereților despărțitori. O amenajare open space oferă un aspect încăpător, degajat, aerisit și mult mai luminos. O astfel de soluție tehnică se pretează și în cazul apartamentelor, dar și al locuințelor individuale, se potrivește cu stilul de viață modern și practic. Designul open space susține comunicarea și multitaskingul, ca elemente ce definesc viața cotidiană, și nu este restricționat de reguli, atât timp cât amenajarea răspunde la nevoile familiei.  

Un spațiu de locuit deschis oferă oportunități de amenajare funcțională mai numeroase și mai variate decât în cazul celor compartimentate, iar strategia cea mai bună este aceea a zonelor distincte care oferă soluții pentru toate nevoile membrilor familiei. Spațiul deschis este unul în care fiecare membru al familiei își găsește locul. 

living open space

Unul dintre beneficiile majore ale unui open space este acela al utilizării foarte eficiente a spațiului, cu toate că acest avantaj depinde, în mare măsură, de zonele care alcătuiesc spațiul deschis, astfel: 

  • combinația dintre camera de zi și bucătărie, la care se adaugă și locul de luat masa în familie (care devine biroul de acasă ori locul unde copiii își fac temele); 
  • recompartimentarea, care asociază zona de dormit și camera de zi; 
  • open space care cuprinde un etaj întreg, se poate utiliza în casele individuale, cu tavan înalt, pentru a echilibra spațiul. 

amplasarea de mobilier in living

Amplasarea mobilierului se realizează astfel încât zonele din open space să fie clar delimitate în: 

  • spațiul de conversație și relaxare (canapea, fotolii, TV);  
  • zona pentru luat masa și lucru (masă/birou); 
  • zona pentru pregătit mâncarea (bucătărie); 
  • zona de dormitor (izolată și retrasă, în cazul în care aceasta este inclusă în spațiul deschis). 

living open space

living cu bucatarie

living cu bucatarie open space

Idei amenajare living cu bucătărie open space

Camera de zi cuplată cu bucătăria deschisă este una dintre cele mai actuale soluții de amenajare pentru livinguri moderne. Abordarea impune o serie de reguli care urmăresc integrarea firească a bucătăriei în open space. Delimitarea zonelor este foarte precisă, folosind piese de mobilier. Astfel, canapeaua definește zona camerei de zi, în timp ce insula bucătăriei delimitează zona acesteia și servește uneori ca loc de luat masa. 

Este la fel de utilă și o amenajare living cu dining, care se dezvoltă tocmai pe principiul de bază al unui open space - multifuncționalitatea și versatilitatea zonelor. 

Lumina naturală, amplasarea surselor de lumină artificială, culorile folosite pentru pereți, podelele și diferențele de structură și aspect ale acestora, dar și elementele de decor contribuie fiecare în parte la definirea amenajării, oferindu-i personalitate și unitate.

Culorile sunt elemente de bază în amenajarea interioară, iar pentru a putea să te bucuri de efectele pe care le aduc în orice situație, trebuie să știi care sunt regulile și cum alegi culorile potrivite pentru spatiul tau.

cum sa amenajezi livingul

amenajare living casa

Idei amenajare living casă

În cazul unui living cu o suprafață generoasă, o particularitate des întâlnită  la spațiile dintr-o casă, regulile de amenajare sunt mult mai permisive. Poți opta pentru mobilierul pe care îl dorești fără a-ți face griji dacă se va potrivi sau nu spațiului de care dispui, atâta vreme cât spațiul nu este aglomerat inutil. Singurul lucru de care trebuie să ții cont, în amenajarea unui living de dimensiuni mari, este armonizarea elementelor de mobilier cu elementele de decor.

Câteva detalii trebuie avute în vedere în cazul amenajării: 

  • valorificarea la maximum a luminii naturale; 
  • facilitarea accesul spre balcon sau terasă; 
  • poziția ușilor din cameră; 
  • sursele de căldură (caloriferele nu trebuie blocate cu mobilă);
  • amplasarea surselor de lumină artificială (lustră, aplice, lampadare); 
  • alegerea unui punct central al camerei de zi și construirea amenajării în jurul acestuia.  

living cu scara interioara

amenajare living cu scara interioara

Living cu scară interioară

Scara poate fi în sine un element de decor care dă personalitate livingului, dar trebuie evitat ca aceasta să devină elementul central al încăperii. În consecință, atenția trebuie focalizată pe elemente care să atragă, să cucerească, pentru un echilibru al încăperii. 

Stilul amenajării este impus de forma și detaliile scării interioare. O scară monumentală se va integra într-un decor clasic, cu accente de somptuozitate, în timp ce o scară cu detalii futuriste este perfect asimilată de un decor minimalist sau industrial. 

Amenajarea unui astfel de living este în mod cert condiționată de caracteristicile scării interioare. Dacă totuși aceasta strică echilibrul, poți utiliza trucuri care să o scoată din scenă, fie izolând-o în spatele unei biblioteci, fie pur și simplu separând-o de restul livingului printr-un perete ușor.  

living in apartament

amenajare living apartament

Amenajare living apartament

Indiferent dacă alegi varianta închisă sau un open space (asociat cu bucătăria și holul sau doar cu acesta din urmă), amenajarea unui living într-un apartament are câteva particularități de care trebuie să se țină seama. Este vorba de statutul de cameră de trecere multifuncțională. 

Amenajarea trebuie realizată astfel încât să permită libertate de mișcare, să nu aglomereze spațiul, să se limiteze la ceea ce este esențial și definitoriu pentru o cameră de zi, fără a omite elemente de mobilier necesare. Organizarea pe zone este și în acest caz soluția optimă, mai ales dacă spațiul este generos. Un truc bun este acela al zonelor cu funcție multiplă, astfel zona de distracție poate să fie spațiu de conversație sau loc de lectură și relaxare, iar zona de luat masa, alternativ loc de joacă sau spațiu de lucru. Funcțiile diverse pot fi asociate cu surse de lumină diferite și cu mici și rapide adaptări de decor (de exemplu, un fotoliu extensibil, o masă pliabilă), 

Păstrează stilul comun și cromatica. Nu lipi mobilierul de pereți și accesorizează camera cu elemente care să o „lege” și care să creeze un spațiu prietenos și unitar. O soluție care dă personalitate este stabilirea unor puncte care să atragă privirea, prin elemente care ies în evidență, cum ar fi culorile de accent intense ori elementele decorative.  

amenajare living mic

amenajare living modern

Amenajare living mic și modern

Atunci când lucrezi la amenajarea unui living într-un apartament mic, atât mobilierul, cât și celelalte elemente de decor și finisaje trebuie să prezinte o unitate estetică, fără a exagera. Alege piese compacte, în linii drepte și simple, care să îndeplinească mai multe funcții. Completează amenajarea unui living într-un apartament de bloc cu elemente care focalizează atenția, folosește oglinzi și cât mai multe suprafețe vitrate. 

Optează pentru culori deschise pentru pereți și pardoseală, care să amplifice volumele. Alege piese de mobilier din sticlă, cu picioare înalte și corpuri suspendate. Folosește verticala, dar numai pe un singur perete, și rezumă-te la elemente de decor minime, alegând, de exemplu, tablouri mari și creează mereu un contrast între piesele de mobilier și pereți. Este util să renunți la draperii și să profiți de lumina naturală.  

Piesele multifuncționale care se pot adapta după necesitate sunt o strategie bună, la fel ca păstrarea proporțiilor. De exemplu, o canapea dublă, extensibilă, este o alegere mai inspirată decât una supradimensionată. Rezumă-te la elementele absolut necesare și nu adăuga nimic ce nu are o funcție precisă pentru eleganța în amenajarea unei sufragerii mici. 

În orice amenajare, raportarea la suprafață este un detaliu principal. Cu toate acestea, nu te lăsa intimidat de dimensiunile reduse ale camerelor, pentru că există soluții și strategii de amenajare a unei locuinte mici, care îmbună ingenios estetica și funcționalitatea. 

amenajare living dreptunghiular

Amenajare living dreptunghiular

Dintre toate tipurile de living, cele dreptunghiulare (sau atunci când este necesară amenajarea unui living mic și îngust) sunt mai pretențioase. Rezistă tentației de a așeza piesele de mobilier pe lateral și de a crea un culoar central, pentru că, în felul acesta, nu vei face decât să accentuezi forma neprietenoasă a încăperii.

O soluție ar fi aranjarea mobilierului (a canapelei, în special) în forma literei L sau a literei U: vei păstra, astfel, o zonă de trecere, iar livingul tău nu va mai semăna cu un hol lung, iar camera va deveni un living clasic modern. De asemenea, mizează pe piesele circulare (de exemplu, covor și măsuță de cafea rotunde), pentru a echilibra abundența liniilor și a colțurilor. 

Nu în ultimul rând, folosește-te pe cât posibil de impactul luminilor, pentru a accentua anumite colțuri ale livingului și a distrage atenția de la forma camerei. 

living cu coltar

amenajare living cu coltar

Amenajare living cu colțar

O canapea de tip colțar este utilă în orice living, poate fi la fel de bine așezată central într-o cameră mare sau într-un open space, dar și într-o încăpere pătrată sau dreptunghiulară. 

Regula importantă de la care nu este recomandat să te abați este ca proporția dintre spațiu și dimensiunea colțarului să fie respectată. Cu alte cuvinte, nu înghesui un colțar mare într-o cameră mică, chiar dacă elementele de mobilier sunt puține și, în logica firească, nu folosi un colțar mic într-o cameră mare (poate cu excepția cazului în care amenajezi un al doilea centru de conversație). 

Respectă și regulile contrastului dintre pereți, podele și canapeaua de tip colțar. 

modele de living

Simulare amenajare living. Modele living

Înainte de a face efectiv achizițiile pieselor de mobilier, dar și a altor elemente destinare camerei de zi, simularea amenajării și realizarea unor variante de modele de livinguri este mai mult decât necesară. 

Folosește ca sursă de inspirație poze de living care corespund nevoilor tale și care implică suprafețe similare cu ale tale. Sunt numeroase idei de design interior pentru living care pot fi utilizate pentru a te ghida în găsirea celor mai bune alternative pentru propria ta amenajare. 

Orientează-te către soluțiile de design pentru living care corespund stilului și personalității tale, indiferent dacă ești interesat de soluții și modele pentru living modern sau de sufragerie elegantă. 

Toate ideile de amenajare living modern, în stil minimalist sau industrial ori de living clasic cu sau fără accente moderne pot fi adaptate la dimensiunea sufrageriei tale, pentru ca în final să obții o amenajare ideală pentru camera de zi. 

mobilier pentru camera de zi

mobilier camera de zi

Mobilierul potrivit pentru camera de zi

Ca pentru orice spațiu din locuință, este necesară întocmirea unui proiect de amenajare, luând în calcul principalele aspecte ale acestei zone: evaluarea spațiului disponibil, alegerea stilului, cromatica, stabilirea funcționalităților și poziționarea elementelor de decor. Această etapă este foarte importantă, pentru că permite decorarea livingului corespunzător caracteristicilor încăperii, adecvat cu dorințele și nevoile utilizatorilor și se va realiza o valorificare maximă a spațiului. 

Câteva reguli general valabile merită a fi luate în considerare: 

  • Evită să folosești piese de mobilier în culori închise, într-un living mic sau care nu primește destulă lumină naturală.
  • Dacă livingul este îngust sau de dimensiuni reduse, este ideal să te orientezi către piese de mobilier de dimensiuni mici sau piese modulare care nu încarcă spațiul. 
  • O idee bună de amenajare pentru un living mare este simetria, plecând de la un punct de atracție central. 
  • Locul unei canapele obișnuite poate fi luat de către un colțar și câteva taburete, iar delimitarea pieselor centrale, față de cele amplasate lângă perete, se poate face cu ajutorul unui covor în nuanțe contrastante cu podeaua sau mobilierul de perete.
  • La amenajarea sufrageriei într-un apartament la bloc este indicat să te orientezi către o paletă  în tonuri neutre, clasice. Astfel, pereții de culoare crem, de exemplu, și un parchet în tonuri închise vor da amplitudine spațiului. Adaugă accentele de culoare în nuanțe tari și calde, pentru a crea o atmosferă veselă, care să te încarce cu energie.
  • Alege mobilier confortabil, rezistent și ușor de curățat.
  • În locuințele moderne, livingul și diningul sunt în aceeași cameră, mai ales dacă este vorba de o amenajare cu spațiu deschis. Mobilierul pentru dining se așază în zona cel mai puțin mobilată a livingului și cu acces mai ușor către bucătărie. 

Ușor de montat și întreținut, izolând termic foarte bine, parchetul din lemn masiv aduce plus valoare casei. Designul plăcut și textura lemnului fac din parchet o piesă cu greutate în decorului locuinței tale.

stiluri de living

Idei de amenajare în funcție de stilul ales

Fiecare tip de amenajare, indiferent de tipul locuinței, este o extensie și o reprezentare a personalității. Pentru a obține un aspect cât mai echilibrat, este ideal să alegi, în funcție de propriile preferințe, un stil care să ofere posibilitatea unei amenajări armonioase.

Stilul amenajării este definit de: 

  • piesele de mobilier; 
  • culorile alese; 
  • decorațiuni;
  • detaliile care creează atmosfera. 

Nu există limitări stricte între stilul de amenajare ales și suprafața sau tipul compartimentării (închis sau open space), dar: 

  • stilul modern, contemporan și minimalist sunt mai potrivite unui living cu dimensiuni mici și medii; 
  • variantele clasice și stilul industrial sunt adecvate pentru o cameră mai mare. 

amenajare living modern

living retro

living rustic

Amenajare în stil modern

Stilul modern definește amenajările interioare care folosesc linii curate, clare și elegante, cu o paletă de culori simplă, diferite tonuri de alb și gri sau alte nuanțe deschise, puse în valoare de accente de culoare tari, accesorizate cu metal, sticlă și oțel, cu elemente decorative puține. Amenajarea este completată cu lemn, sticlă și țesături moi. 

Fiind destul de simplu de realizat și ușor de integrat în spațiu, stilul modern este unul preferat, pentru că nu presupune foarte multe restricții, iar alegerea paletei cromatice și a pieselor de mobilier se face în funcție de gusturile personale. 

Stilul modern este îmbinarea perfectă dintre nivelul estetic deosebit și funcționalitatea unei camere de zi; de aceea, acest tip de living este, de obicei, împărțit în două zone: una care denotă confort și alta care este utilă, funcțională.

Sunt folosite piese de mobilier multifuncționale, care acoperă mai multe nevoi, și este evitată aglomerarea. Un living modern are un aspect aerisit și mizează mult pe latura practică a pieselor utilizate.

living contemporan

amenajare living contemporan

iluminare living

Amenajare contemporană

Confundată adesea cu stilul modern, varianta de amenajare contemporană este o actualizare a celui modern, este mai fluid și mult mai personal. O astfel de amenajare permite combinații de tipuri de piese de mobilier și zone de interes în living. 

Este mai prietenos și mai puțin riguros decât cel modern, poate avea accente clasice sau minimaliste și mai multă culoare. Poate include linii curbe și elemente atipice. 

living in stil clasic

amenajare living in stil clasic

Amenajare în stil clasic

Stilul clasic este modalitatea cea mai simplă de amenajare a unei case. Atunci când vine vorba despre mobilarea și decorarea unui living în stil clasic, este necesar să ținem cont de două principii esențiale: eleganță și funcționalitate. Cele mai frecvente idei de amenajare în acest stil îmbina confortul cu un design unic.

Sunt însă necesare accente somptuoase, complexe, care oferă un aspect opulent, bogat ornamentat. Specifice sunt mobilierul masiv și catifeaua, mătasea și alte țesături rafinate. De asemenea, sunt utilizate culori în tonuri mai închise: roșul, negrul, albastrul sau auriul, dar și decorațiuni de mari dimensiuni, inclusiv candelabre și piese de artă.

living vintage

amenajare in stil vintage

mobilier vintage

Amenajare în stil vintage

Stilul vintage al livingului împrumută din elementele celui rustic și, deseori, este confundat cu acesta. Este caracterizat de culori calde, fiind preferate nuanțele de pământ și piesele de mobilier cu aspect învechit, uneori mari, masive. Este considerat a fi una dintre cele mai dificile amenajări interioare, pentru că fiecare element al compoziției trebuie să facă parte dintr-un puzzle, aspectul final fiind dat de ansamblu, nu de fiecare piesă în parte. 

Pentru a amenaja livingul în stil vintage, poți alege tapet, include antichităţi, piese de colecție: tablouri, oglinzi, veioze, covoare, broderii, colecții de vase ornamentale din porțelan și cuverturi, care să realizeze un decor cu o personalitate aparte.

O soluție eficientă și la îndemână pentru a finisa pereții din interior este tapetul cu imprimeuri florale sau geometrice. Este ușor de aplicat, rezistent și poate fi prins și desfăcut de pe pereți fără a deteriora suprafața. 

amenajare in stil industrial

Amenajare în stil industrial

Stilul industrial este o alegere îndrăzneață, potrivită celor mai nonconformiști. Accentul cade pe nuanțe neutre și închise (mai ales culori reci) și pe forme abstracte, geometrice. O astfel de amenajare impune tavane înalte, corpuri de iluminat suspendate, din metal, și mobilier funcțional puțin. De asemenea, în decor se potrivesc arta abstractă și fotografiile mari.

Combinația dintre lemn și fier forjat, interioarele spațioase, pereții din cărămidă sau cei care au un aspect uzat și tonurile închise au transformat stilul industrial în unul dintre cele mai populare modele de design ale momentului. 

Materialele folosite pentru amenajarea în acest stil se raportează la decorațiuni murale care sugerează piatră, caramida și podele din lemn masiv, elemente de decor neșlefuite sau cu forme unice, sisteme de iluminat cu lumină caldă, care contrastează cu tonalitățile reci ale finisajului pereților, mobilierului și pieselor de decor. 

Pentru a obține aspectul de perete de cărămidă sau de piatră naturală, perfect în apartamentele moderne, poți utiliza placaje murale care vor da un aspect unic și personal încăperii. 

amenajare in stil minimalist

living minimalist

Amenajare în stil minimalist

Dacă alegi varianta unui stil minimalist, cu influențe urbane, trebuie să înțelegi ideea că spațiul liber este principalul element al decorului. O astfel de amenajare impune ca toate elementele decorului să fie funcționale, să aibă un scop și să adauge valoare camerei. Mai mult, toate elementele sunt în armonie și „lucrează” împreună. 

Culorile dominante sunt neutre, dar înviorate de nunțe de accent vii, electrice, și combină texturi și materiale diverse. Nu trebuie să lipsească sticla și metalul. Detaliile mobilelor sunt drepte, chiar stilizate, formele sunt reduse la esență. 

Ambianța este dată de multă lumină (în principal naturală) și de corpuri de iluminat simple, elementele decorative sunt puține și au mereu o funcție utilă. 

Ca principal spațiu de relaxare și socializare, amenajarea livingului presupune, în primul rând, găsirea unor finisaje și piese de mobilier confortabile și cât mai armonioase și respectarea cerințelor de funcționalitate și utilitate. Livingul este, prin excelență, zona din casă unde petrecem cel mai mult timp, așa că este important să acordăm atenție tuturor detaliilor de amenajare, pentru ca rezultatul final să fie o oglindă a stilului și personalității noastre.

Sursa foto: Shutterstock.com

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360