Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Intretinerea unei mese din lemn de tek

Intretinerea unei mese din lemn de tek

Se încarcă...
Mobila din lemn de tek este preferata, de obicei, pentru spatiile deschise, datorita rezistentei sale la manifestarile meteorologice. Daca mobila din lemn de tek este lasata afara in timpul iernii fara nicio intretinere, sau daca este expusa de cateva ori la ploaie, uleiul de pe suprafata mesei de tek se poate sterge dupa cativa ani iar culoarea poate reveni la nuanta de gri naturala. In pasii de mai jos va vom arata cum puteti reinnoi singuri mobila din tek.
 
 
Pasul 1 – Şmirgheluirea mesei
Inainte de aceasta operatiune, trebuie sa curatam masa cu ajutorul unui produs de curatare a lemnului de tek, sau sa o spalam cu apa calda si sapun. Daca o spalam cu apa, trebuie sa o lasam sa se usuce, apoi sa incepem smirgheluirea. Dupa ce terminam de smirgheluit, se recomanda utilizarea unei carpe de bumbac curate si uscate pentru a curata tot praful ramas. Trebuie sa ne asiguram ca lemnul este curat si uscat inainte de a aplica uleiul de tek.
 
Pasul 2 – Aplicarea uleiului de tek
Uleiul de tek trebuie amestecat si agitat, apoi, cantitatea care urmeaza sa fie folosita trebuie turnata intr-un recipient. Uleiul trebuie aplicat pe intreaga masa cu ajutorul unei pensule sau role pentru vopsea pe baza de ulei.
 
Pasul 3 – Ştergerea cu o carpa de bumbac
Dupa 15 minute, surplusul de ulei de tek trebuie sters cu o carpa de bumbac. Daca este necesara un al doilea strat, acesta trebuie aplicat dupa cel putin o ora, pentru a permite lemnului sa absoarba uleiul de tek. Trebuie asteptat 24 de ore inainte de folosirea mesei
 
Pasul 4
Acum ne putem bucura de frumoasa noastra masa din lemn de tek, care arata la fel ca in prima zi, colorata si stralucitoare!

Instructiuni si detalii
Nivel de dificultate: Mediu
Abilitati necesare: Cunostinte de baza de tamplarie si de vopsire
Timp necesar: Pentru cei cu experienta 30 min. Pentru cei indemanatici 1 hr. Pentru incepatori 1.5 hr. pentru 2 dulapuri de perete
Aveţi nevoie de: Materiale:Ulei de tek, carpa de bumbac, recipient, smirghel
Unelte: Pensula de vopsea pe baza de ulei sau rola
Sugestii: Daca nu aveti ulei de tek, puteti folosi si apa pentru a va intretine mobila. Intrucat mobila din tek este din lemn natural, aceasta are nevoie de apa. Daca este expusa la soare prea mult, mobila poate crapa, deoarece raportul de umiditate scade. Pentru a preveni acest lucru, se poate stropi cu apa o data sau de doua ori pe saptamana.
Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360