Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Inlocuirea usilor si sertarelor dulapurilor

Iti poti reinnoi casa cu o schimbare rapida si deloc scumpa: schimbarea usilor si fronturilor de la dulapuri si sertare.
Putem schimba cu usurinta usile vechi ale dulapurilor si placa din fata a sertarelor, pentru ca mobilierul sa capete un aspect innoit. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa scoatem suruburile de la balamale cu o surubelnita si sa le punem pe cele noi cu o bormasina. Ghidul complet, cu explicatii clare si imagini, il gasesti mai jos:


INSTRUCTIUNI SI DETALII


Nivel de dificultate: Usor
Abilitati necesare: Abilitati de baza in tamplarie.
Timp necesar: Persoana cu experienta – 30 min.
Persoana indemanatica – 1 ora.
Incepator – 1.5 ore (pentru o usa si un sertar)
Ai nevoie de Materiale:
Abilitati de baza in tamplarie, cu ajutorul uneltelor electrice
Unelte:
surubelnita, masina de gaurit, echer/ linie, creion, ruleta, perforator rotativ
SFAT PRACTIC: In timp ce scoti usile de la dulapuri, desurubeaza balamalele incepand din interiorul dulapurilor, nu de la suruburile de pe usa. In acest fel, va fi mult mai usor si rapid sa scoti usa.
 
Pasul 1 – Scoaterea usii vechi a dulapului
Intai scoatem suruburile de la balamalele din interiorul dulapului, cu o surubelnita. Dupa ce am scos suruburile, pur si simplu scoatem usa.
 

Pasul 2 – Punerea balamalelor pe noua usa
Dupa ce am scos vechea usa de la dulap, vom plasa balamalele la locul lor pe noua usa. Trebuie sa ne asiguram cu un echer/linie ca balamalele sunt fixate in unghiul corect, apoi insurubam balamalele pe usa cu o surubelnita electrica/masina de gaurit si insurubat.
 

Pasul 3 – Instalarea noii usi
Insurubam balamalele pe dulap cu o surubelnita electrica/masina de gaurit.
 
Pasul 4 – Scoaterea vechii placi din fata sertarelor
Pentru a scoate vechea placa din fata unui sertar, incepem sa scoatem suruburile de pe placa din fata, din interior, cu o surubelnita.
 
Pasul 5 – Instalarea noii placi din fata
Centram noua placa pe sertar, apoi, cu o surubelnita, vom insuruba cu atentie placa din fata, pe sertar.
 
Pasul 6 – Perforarea gaurilor pentru pozitionarea manerelor
Masuram cu o ruleta spatiul pentru gauri necesar pentru pozitionarea manerului si marcam punctele cu un creion. Dupa marcarea punctelor, vom face gaurile cu o masina de gaurit.
 
Pasul 7 – Instalarea manerelor dulapului
Urmatoarea etapa implica insurubarea manerelor dulapului cu o surubelnita (vom repeta acest proces si pentru usi)

Urmand acest ghid, vei putea sa schimbi complet felul in care arata o incapere si vei putea face asta la un pret infim. Poti sa cumperi fronturile direct taiate sau poti opta pentru bucati de MDF sau PAL pe care sa le tai tu insuti, daca ai spatiul si ustensilele necesare sa faci asta.

te-ar mai putea interesa

Înainte de a începe - cunoaște-ți spațiul (rezistență ridicată/durabilitate etc.)
Ți-ai eliberat ziua; ai uneltele necesare, ești hotărât și pregătit să începi. Nu vrem să-ți stricăm entuziasmul, dar îți cunoști cu adevărat spațiul? Știm că este tentant
citește mai mult
Creează o zonă de relaxare pentru copii
O zonă grozavă doar pentru adolescenți Casa ta înseamnă persoanele care locuiesc în ea. Și a face fiecare spațiu potrivit pentru familia ta în cel mai bun mod posibil. Deci,
citește mai mult
Redă viață bunurilor tale prețioase
Este surprinzător și poate puțin îngrijorător cât de multe lucruri avem în casele noastre. Și când ne împiedicăm de ceva ce am uitat, începe să ne apuce nostalgia.
citește mai mult
Creează trei spații în unul singur
Crearea a trei spații în unul singur Copilul tău și nevoile lui se schimbă mereu... corect? Așa că, dormitorul lui este un loc perfect pentru a crea zone dedicate pentru cele trei lucruri
citește mai mult
Reîmprospătarea unui dormitor pentru copii pentru a se potrivi unui adolescent
Dormitoare - de la copilărie la adolescență E timpul să acceptăm realitatea. Au crescut, iar dormitorul lor este demodat. Acum este momentul să transformi dormitorul adolescenților tăi într-un
citește mai mult
Cum să recondiționezi folosind vopsea pentru renovare
Cu atât de multe tipuri diferite de vopsele pentru renovare, poți recondiționa cu ușurință cea mai mare parte din obiectele care se află în camera copiilor tăi chiar acum. Indiferent
citește mai mult