Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Holuri de vis

Este spațiul care te întâmpină la sfârșitul unei zile lungi, acolo unde te descalți, îți agăți haina și începi să te relaxezi. Este și locul care te trimite în lume, pentru o nouă zi, cu o ultimă privire în oglindă. Iar pentru oaspeți este prima impresie pe care o face casa ta.

Fie că este o intrare impozantă sau un spațiu mic și îngust, holul tău este destul de important. Și este deseori uitat ca spațiu de sine stătător – este neglijat, ca simplu loc funcțional sau un teren de depozitare dezordonată. Credem că e momentul să ai puțină grijă de acesta, cu câteva idei foarte simple și inspirate, pentru a-i maximiza potențialul.

Fii îndrăzneț cu culoarea

Nu este nevoie să fii precaut cu culoarea aici. Dacă ți-ai dorit cu ardoare o infuzie de culoare curajoasă și îndrăzneață în locuință, holul este locul unde o poți folosi. De obicei este un spațiu mic, mai puțin descurajant de decorat decât o cameră de zi mare – ceea ce ar trebui să îți dea o oarecare încredere. Iar vopseaua este temporară, deci dacă decizi să te retragi către o culoare mai neutră, poți să o faci.

Dacă ai un spațiu îngust, adaugă culoare pe treimea sau jumătatea de jos a peretelui. Sau dacă holul e lat, înalt și spațios, pune culoarea în partea de sus a pereților. Te-ai gândit să zugrăvești tavanul?

Luminează

Holurilor le lipsește de obicei lumina naturală, deci joacă-te cu straturi de lumină artificială precum lumini LED pe trepte, plafoniere opulente, lumini orientate în sus, pentru a sublinia o zonă și lumini orientate în jos ca să inunzi pereții cu strălucirea lor. Adăugarea unor lumânări poate crea atmosferă, dar și un miros minunat, îmbietor pentru oaspeți.

Pardoseala

Pentru spațiile mici, evită plăcile mici și optează în schimb pentru plăci mari șlefuite, într-o nuanță neutră. Vei crea iluzia de spațiu mai mare permițându-i luminii naturale să se reflecte în ele. Fiind o zonă cu circulație intensă, pardoseala pe care o alegi va trebui să fie rezistentă și ușor de curățat. Ce zici de plăci de gresie sau un lemn natural cald și frumos?

Folosește spațiul

De ce să nu te organizezi depozitând undeva hainele și pantofii pe care nu-i folosești în acest sezon.  Apoi poți adăuga cârlige decorative pentru articolele esențiale și coșuri pentru pantofi, ca să reduci dezordinea la minimum. Depozitarea la înălțime se potrivește bine în holuri și utilizează tot spațiul din locuință. Holul tău este suficient de mare pentru un spațiu de lucru? Un birou rabatabil montat pe console? Cum ar fi o zonă de relaxare pentru copii sau un colț pentru citit sub scară? Când spațiul este un lux, folosește fiecare centimetru cât de inteligent poți.

Decorare

Acesta este spațiul tău, deci fii creativ  – agățând plante, un colaj de fotografii, un cub de depozitare cu loc de șezut, coșuri pentru trepte, un aranjament deosebit de flori de mătase, niște rafturi suspendate. Dacă ești ciclist, agățarea bicicletei pe perete poate fi o idee minunată pentru a economisi spațiul și arată bine!

Haide, fă-i cinste holului tău cu o renovare și simte diferența.

te-ar mai putea interesa

Înainte de a începe - cunoaște-ți spațiul (rezistență ridicată/durabilitate etc.)
Ți-ai eliberat ziua; ai uneltele necesare, ești hotărât și pregătit să începi. Nu vrem să-ți stricăm entuziasmul, dar îți cunoști cu adevărat spațiul? Știm că este tentant
citește mai mult
Creează o zonă de relaxare pentru copii
O zonă grozavă doar pentru adolescenți Casa ta înseamnă persoanele care locuiesc în ea. Și a face fiecare spațiu potrivit pentru familia ta în cel mai bun mod posibil. Deci,
citește mai mult
Redă viață bunurilor tale prețioase
Este surprinzător și poate puțin îngrijorător cât de multe lucruri avem în casele noastre. Și când ne împiedicăm de ceva ce am uitat, începe să ne apuce nostalgia.
citește mai mult
Creează trei spații în unul singur
Crearea a trei spații în unul singur Copilul tău și nevoile lui se schimbă mereu... corect? Așa că, dormitorul lui este un loc perfect pentru a crea zone dedicate pentru cele trei lucruri
citește mai mult
Reîmprospătarea unui dormitor pentru copii pentru a se potrivi unui adolescent
Dormitoare - de la copilărie la adolescență E timpul să acceptăm realitatea. Au crescut, iar dormitorul lor este demodat. Acum este momentul să transformi dormitorul adolescenților tăi într-un
citește mai mult
Cum să recondiționezi folosind vopsea pentru renovare
Cu atât de multe tipuri diferite de vopsele pentru renovare, poți recondiționa cu ușurință cea mai mare parte din obiectele care se află în camera copiilor tăi chiar acum. Indiferent
citește mai mult