Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Holuri de vis

Holuri de vis

Se încarcă...

Este spațiul care te întâmpină la sfârșitul unei zile lungi, acolo unde te descalți, îți agăți haina și începi să te relaxezi. Este și locul care te trimite în lume, pentru o nouă zi, cu o ultimă privire în oglindă. Iar pentru oaspeți este prima impresie pe care o face casa ta.

Fie că este o intrare impozantă sau un spațiu mic și îngust, holul tău este destul de important. Și este deseori uitat ca spațiu de sine stătător – este neglijat, ca simplu loc funcțional sau un teren de depozitare dezordonată. Credem că e momentul să ai puțină grijă de acesta, cu câteva idei foarte simple și inspirate, pentru a-i maximiza potențialul.

Fii îndrăzneț cu culoarea

Nu este nevoie să fii precaut cu culoarea aici. Dacă ți-ai dorit cu ardoare o infuzie de culoare curajoasă și îndrăzneață în locuință, holul este locul unde o poți folosi. De obicei este un spațiu mic, mai puțin descurajant de decorat decât o cameră de zi mare – ceea ce ar trebui să îți dea o oarecare încredere. Iar vopseaua este temporară, deci dacă decizi să te retragi către o culoare mai neutră, poți să o faci.

Dacă ai un spațiu îngust, adaugă culoare pe treimea sau jumătatea de jos a peretelui. Sau dacă holul e lat, înalt și spațios, pune culoarea în partea de sus a pereților. Te-ai gândit să zugrăvești tavanul?

Luminează

Holurilor le lipsește de obicei lumina naturală, deci joacă-te cu straturi de lumină artificială precum lumini LED pe trepte, plafoniere opulente, lumini orientate în sus, pentru a sublinia o zonă și lumini orientate în jos ca să inunzi pereții cu strălucirea lor. Adăugarea unor lumânări poate crea atmosferă, dar și un miros minunat, îmbietor pentru oaspeți.

Pardoseala

Pentru spațiile mici, evită plăcile mici și optează în schimb pentru plăci mari șlefuite, într-o nuanță neutră. Vei crea iluzia de spațiu mai mare permițându-i luminii naturale să se reflecte în ele. Fiind o zonă cu circulație intensă, pardoseala pe care o alegi va trebui să fie rezistentă și ușor de curățat. Ce zici de plăci de gresie sau un lemn natural cald și frumos?

Folosește spațiul

De ce să nu te organizezi depozitând undeva hainele și pantofii pe care nu-i folosești în acest sezon.  Apoi poți adăuga cârlige decorative pentru articolele esențiale și coșuri pentru pantofi, ca să reduci dezordinea la minimum. Depozitarea la înălțime se potrivește bine în holuri și utilizează tot spațiul din locuință. Holul tău este suficient de mare pentru un spațiu de lucru? Un birou rabatabil montat pe console? Cum ar fi o zonă de relaxare pentru copii sau un colț pentru citit sub scară? Când spațiul este un lux, folosește fiecare centimetru cât de inteligent poți.

Decorare

Acesta este spațiul tău, deci fii creativ  – agățând plante, un colaj de fotografii, un cub de depozitare cu loc de șezut, coșuri pentru trepte, un aranjament deosebit de flori de mătase, niște rafturi suspendate. Dacă ești ciclist, agățarea bicicletei pe perete poate fi o idee minunată pentru a economisi spațiul și arată bine!

Haide, fă-i cinste holului tău cu o renovare și simte diferența.

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360