Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Demarează o transformare a plăcilor ceramice

Demarează o transformare a plăcilor ceramice

Se încarcă...
248 vizualizări

Știm că începerea unui proiect de montare a plăcilor ceramice este o decizie importantă și că sunt multe aspecte de luat în considerare. Însă deoarece plăcile ceramice reprezintă o investiție pe termen mai lung, trebuie să fii sigur că alegi ceva potrivit pentru tine, pentru stilul tău și pentru locuința ta. Dacă dorești să faci o atracție din plăcile locuinței tale, citește în continuare pentru a afla exact cum trebuie să procedezi.

De unde să începi

Gândește-te întâi la stilul plăcilor tale, dacă va fi cu aspect de piatră, lemn, ciment sau simplu, apoi la paleta de culori, începând cu culori neutre. Apoi vei putea alege o placă ceramică și îți vei dezvolta ideile în jurul acesteia, decizând dacă vrei contrast sau completare, în funcție de ce ai ales.

Stilurile de plăci

Sunt atât de multe opțiuni de plăci în afară de cele simple, pătrate sau dreptunghiulare. Gândește-te la diferite texturi, forme și modele. Poate nu ți se pare o prioritate, însă textura plăcilor ceramice este un aspect de luat în calcul. Plăcile netede sunt mai ușor de curățat, astfel că le vei prefera pentru pereții din bucătărie sau baie și poți adăuga textură pentru confort în hol și pentru rezistență la alunecare pentru pardoseala din baie și bucătărie. În continuare, gândește-te la forma sau modelul plăcilor. Ne plac aceste plăci din porțelan, cu finisaj modern care creează un aspect călduros și contemporan al camerei.

Modele de așezare

Poți așeza plăcile urmând un model grilă sau liniar, nu este nimic greșit cu acest lucru. Dar dacă poți face față provocării, de ce să nu îndrăznești mai mult? Aceste modele pot necesita mai multă planificare, dar merită efortul. Dacă nu ești sigur cu privire la modelul în V și stilul cărămidă, iată câteva ilustrații utile care te vor ajuta să diferențiezi modelul liniar de cel în V.

Opțiunile de chit

Încearcă, de asemenea, diferite opțiuni de chit. Dacă alegi plăci mici, cum ar fi de tip mozaic, asigură-te că armonizezi culoarea chitului cu plăcile. O culoare prea închisă sau prea deschisă va scoate în evidență liniile grilei, care nu vor arăta bine într-un spațiu mic. Utilizarea unei culori de chit care se potrivește cu plăcile va permite deschiderea spațiului și crearea iluziei unei suprafețe unice. Asigură-te că dimensiunea chitului se potrivește cu mărimea plăcilor: utilizează o linie subțire de chit pentru plăci mai mici și una mai groasă pentru plăcile puțin mai mari.

Plăcile din spațiile mici

Multe linii într-o cameră vor face ca spațiul să pară mai mic, astfel că, dacă ai o încăpere mică, alege plăci mai mari pentru a extinde spațiul și a reduce numărul de linii de chit. Nu te oprește nimic să alegi plăci mai mici, cum ar fi de tip mozaic, însă urmează sfaturile noastre de aplicare a chitului din secțiunea precedentă. Paleta de culori pe care o alegi poate crea două atmosfere diferite: optează pentru culori deschise și neutre pentru a crea un mediu calm și iluzia spațiului sau culori închise, pentru intimitate.

Sfaturi importante

Dacă montezi plăci într-o baie, utilizează plăci lucioase sau tip sticlă pentru reflectarea și distribuirea uniformă a luminii. De ce să nu folosești aceleași plăci și pe pereți și pe pardoseală, pentru a nu te simți captiv? Aceasta contribuie și la crearea unei continuități între pardoseală și pereți.

Vezi și alte articole despre gresie și faianță:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360