Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Curățenia după montarea plăcilor ceramice și zugrăvit

Știm că probabil nu este cea mai entuziasmantă parte a proiectului tău, însă este destul de important să îți faci timp pentru a curăța după ce ai terminat. Așadar, curăță bine pensulele, uneltele și suprafețele și pregătește-le pentru următorul proiect.

Montarea plăcilor ceramice

Înainte de a răsufla de ușurare cu satisfacție după ce ai chituit ultima placă, mai ai încă ceva de făcut pentru a te asigura că aspectul final este unul cu care te poți mândri.

Așteaptă o zi să se întărească suficient chitul și spală pardoseala cu apă și un mop din microfibră, pentru a îndepărta orice urmă de pe plăci și chit. Lasă să se usuce și șterge cu o lavetă din microfibră, ca să netezești rosturile și să lustruiești plăcile, pentru a lăsa în urmă un finisaj îngrijit.

Vopsirea

Sfaturi importante

  1. Verifică întotdeauna tălpile încălțărilor – ultimul lucru pe care ți-l dorești este să vezi urma pașilor tăi prin casă!
  2. Dacă decorezi pe parcursul câtorva zile sau faci pauze regulate, pune pensulele și trafaletele într-o pungă de plastic sau în folie alimentară pentru ca vopseaua să nu se usuce pe unelte. Dacă vopseaua s-a întărit complet pe pensule și trafalete, fierbe oțet din vin alb și înmoaie uneltele în amestec pentru a îndepărta vopseaua uscată.

  3. Câtă vreme mobila este dată la o parte, profită și mătură sau șterge podeaua, deoarece ar putea dura până o muți din nou. Ai grijă la pereții proaspăt vopsiți.

Dacă găsești stropi pe perete sau mobilă, șterge-i cu o cârpă umedă cât vopseaua este încă udă. Încearcă să freci ușor petele încăpățânate folosind un cuțit și străduindu-te să nu zgârii suprafețele delicate.

Împăturește foliile protectoare către mijloc, pentru a evita apariția de stropi și pete pe podea. Înainte de a le depozita, scoate-le afară și scutură-le pentru a scăpa de praf și vopseaua uscată.

Pune la loc capacul pe cutia de vopsea și citește instrucțiunile de pe spatele acesteia pentru a vedea cum trebuie depozitată. Asigură-te că nu elimini vopsea în țevile de scurgere, cursuri de apă sau pe căile de acces către fosele septice. Contactează autoritățile locale pentru sfaturi și facilități speciale privind reciclarea sau eliminarea resturilor de produs și a reziduurilor.

Curățarea și depozitarea pensulelor

Ia un rest de carton sau hârtie și întinde pe el vopseaua rămasă pe pensulă. Dacă ai folosit vopsele pe bază de apă, spală pensulele cu apă. Pune puțin săpun pe perii pensulelor, clătește și tamponează pe o cârpă curată sau pe un prosop de hârtie înainte de a lăsa să se usuce la orizontală. Poți depozita pensulele, trafaletele și aplicatoarele cu burete curate și uscate înfășurându-le în cârpe fără scame, pungi de plastic, folie sau hârtie maro. Dacă pensulele tale sunt acoperite cu vopsea pe bază de ulei sau solvent, bagă perii în agentul de curățare sau solventul potrivit, de exemplu diluant. Asigură-te că porți mănuși și că te afli într-o încăpere bine aerisită când lucrezi cu solvenți. Dacă lași pensulele cu perii pe fundul unui borcan mai multă vreme, probabil se vor strica, așadar agață pensulele sau folosește un recipient special de curățare. Lasă pensulele să se usuce.

În ceea ce privește trafaletele, întinde cât mai multă vopsea rămasă pe ele pe o bucată de hârtie sau carton. Apoi, bagă manșonul sub jetul de apă caldă până când apa este aproape curată. Aplicarea unui produs de curățat trafaletele pe manșon cu o mișcare de răsucire poate ușura lucrurile. Adaugă o picătură de detergent de vase lichid pe trafalet și spală bine cu apă caldă. Tamponează bine pe o cârpă curată sau un prosop de hârtie și lasă la uscat în poziție verticală, sprijinit în coadă.

Un recipient special de curățare este perfect pentru depozitarea și curățarea pensulelor folosite cu vopsele pe bază de solvent sau ulei. Mai întâi pune pensulele în pozițiile potrivite, apoi adaugă suficient lichid de curățare cât să le acoperi perii. Închide recipientul și clatină-l înainte și înapoi de câteva ori pentru a curăța pensulele. Aruncă lichidul conform instrucțiunilor producătorului și înlocuiește-l cu lichid nou până la semnul de pe recipient. Asigură-te că e pus capacul câtă vreme depozitezi pensulele.

Odată ce uneltele sunt curățate și uscate, înfășoară-le în ziar, apoi pune pensulele cu vârful în sus și trafaletele în poziție orizontală.

te-ar mai putea interesa

Cum să montezi un raft
Adăugarea de noi rafturi reprezintă o modalitate excelentă de a economisi spațiu pe podea și de a expune accesorii, cum ar fi imagini, fotografii de familie sau cărți. Există o gamă largă de
citește mai mult
Cum să îți cureți și să îți întreții locuința
Poate că primăvara este sezonul pentru curățenie, dar nu este niciodată un moment nepotrivit pentru o curățenie temeinică a casei. Indiferent dacă te pregătești pentru vizite pentru a te putea
citește mai mult
Adu lumină și spațiu în casa ta
Lasă lumina să pătrundă cu ideile noastre care inspiră. Renovează ușa de la intrare Deși ușile sunt esențiale pentru intimitate, căldură și izolare fonică, ele pot împiedica
citește mai mult
Cum să vopsești un radiator
Dacă radiatorul tău arată puțin obosit, încearcă să îi dai un strat proaspăt de vopsea pentru a-l împrospăta în loc să-l înlocuiești. Vopseaua pentru radiatoare
citește mai mult
Gestionarea umezelii
Cum să identifici și să soluționezi problemele legate de umezeală și cum să protejezi locuința împotriva acesteia. Ocupă-te de mucegai și condens pentru a te simți mai confortabil
citește mai mult
Fii îndrăzneț cu culorile
Gândește-te la rândurile de cutii colorate de vopsea, interesante, vii și doritoare de atenție, din care poți alege. Ești sedus de roșul intens. Este superb. Îndrăzneț. Provocator.
citește mai mult