Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Curățenia după montarea plăcilor ceramice și zugrăvit

Curățenia după montarea plăcilor ceramice și zugrăvit

Se încarcă...

Știm că probabil nu este cea mai entuziasmantă parte a proiectului tău, însă este destul de important să îți faci timp pentru a curăța după ce ai terminat. Așadar, curăță bine pensulele, uneltele și suprafețele și pregătește-le pentru următorul proiect.

 

Montarea plăcilor ceramice

 

Înainte de a răsufla de ușurare cu satisfacție după ce ai chituit ultima placă, mai ai încă ceva de făcut pentru a te asigura că aspectul final este unul cu care te poți mândri.

Așteaptă o zi să se întărească suficient chitul și spală pardoseala cu apă și un mop din microfibră, pentru a îndepărta orice urmă de pe plăci și chit. Lasă să se usuce și șterge cu o lavetă din microfibră, ca să netezești rosturile și să lustruiești plăcile, pentru a lăsa în urmă un finisaj îngrijit.

 

Vopsirea

 

Sfaturi importante

  1. Verifică întotdeauna tălpile încălțărilor – ultimul lucru pe care ți-l dorești este să vezi urma pașilor tăi prin casă!
  2. Dacă decorezi pe parcursul câtorva zile sau faci pauze regulate, pune pensulele și trafaletele într-o pungă de plastic sau în folie alimentară pentru ca vopseaua să nu se usuce pe unelte. Dacă vopseaua s-a întărit complet pe pensule și trafalete, fierbe oțet din vin alb și înmoaie uneltele în amestec pentru a îndepărta vopseaua uscată.

  3. Câtă vreme mobila este dată la o parte, profită și mătură sau șterge podeaua, deoarece ar putea dura până o muți din nou. Ai grijă la pereții proaspăt vopsiți.

Dacă găsești stropi pe perete sau mobilă, șterge-i cu o cârpă umedă cât vopseaua este încă udă. Încearcă să freci ușor petele încăpățânate folosind un cuțit și străduindu-te să nu zgârii suprafețele delicate.

Împăturește foliile protectoare către mijloc, pentru a evita apariția de stropi și pete pe podea. Înainte de a le depozita, scoate-le afară și scutură-le pentru a scăpa de praf și vopseaua uscată.

Pune la loc capacul pe cutia de vopsea și citește instrucțiunile de pe spatele acesteia pentru a vedea cum trebuie depozitată. Asigură-te că nu elimini vopsea în țevile de scurgere, cursuri de apă sau pe căile de acces către fosele septice. Contactează autoritățile locale pentru sfaturi și facilități speciale privind reciclarea sau eliminarea resturilor de produs și a reziduurilor.

 

Curățarea și depozitarea pensulelor

 

Ia un rest de carton sau hârtie și întinde pe el vopseaua rămasă pe pensulă. Dacă ai folosit vopsele pe bază de apă, spală pensulele cu apă. Pune puțin săpun pe perii pensulelor, clătește și tamponează pe o cârpă curată sau pe un prosop de hârtie înainte de a lăsa să se usuce la orizontală.

Poți depozita pensulele, trafaletele și aplicatoarele cu burete curate și uscate înfășurându-le în cârpe fără scame, pungi de plastic, folie sau hârtie maro.

Dacă pensulele tale sunt acoperite cu vopsea pe bază de ulei sau solvent, bagă perii în agentul de curățare sau solventul potrivit, de exemplu diluant. Asigură-te că porți mănuși și că te afli într-o încăpere bine aerisită când lucrezi cu solvenți.

Dacă lași pensulele cu perii pe fundul unui borcan mai multă vreme, probabil se vor strica, așadar agață pensulele sau folosește un recipient special de curățare. Lasă pensulele să se usuce.

În ceea ce privește trafaletele, întinde cât mai multă vopsea rămasă pe ele pe o bucată de hârtie sau carton. Apoi, bagă manșonul sub jetul de apă caldă până când apa este aproape curată. Aplicarea unui produs de curățat trafaletele pe manșon cu o mișcare de răsucire poate ușura lucrurile.

Adaugă o picătură de detergent de vase lichid pe trafalet și spală bine cu apă caldă. Tamponează bine pe o cârpă curată sau un prosop de hârtie și lasă la uscat în poziție verticală, sprijinit în coadă.

Un recipient special de curățare este perfect pentru depozitarea și curățarea pensulelor folosite cu vopsele pe bază de solvent sau ulei. Mai întâi pune pensulele în pozițiile potrivite, apoi adaugă suficient lichid de curățare cât să le acoperi perii. Închide recipientul și clatină-l înainte și înapoi de câteva ori pentru a curăța pensulele.

Aruncă lichidul conform instrucțiunilor producătorului și înlocuiește-l cu lichid nou până la semnul de pe recipient. Asigură-te că e pus capacul câtă vreme depozitezi pensulele.

Odată ce uneltele sunt curățate și uscate, înfășoară-le în ziar, apoi pune pensulele cu vârful în sus și trafaletele în poziție orizontală.

Vezi și alte articole despre gresie și faianță:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360