Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Curățenia după montarea plăcilor ceramice și zugrăvit

Curățenia după montarea plăcilor ceramice și zugrăvit

Știm că probabil nu este cea mai entuziasmantă parte a proiectului tău, însă este destul de important să îți faci timp pentru a curăța după ce ai terminat. Așadar, curăță bine pensulele, uneltele și suprafețele și pregătește-le pentru următorul proiect.

Montarea plăcilor ceramice

Înainte de a răsufla de ușurare cu satisfacție după ce ai chituit ultima placă, mai ai încă ceva de făcut pentru a te asigura că aspectul final este unul cu care te poți mândri.

Așteaptă o zi să se întărească suficient chitul și spală pardoseala cu apă și un mop din microfibră, pentru a îndepărta orice urmă de pe plăci și chit. Lasă să se usuce și șterge cu o lavetă din microfibră, ca să netezești rosturile și să lustruiești plăcile, pentru a lăsa în urmă un finisaj îngrijit.

Vopsirea

Sfaturi importante

  1. Verifică întotdeauna tălpile încălțărilor – ultimul lucru pe care ți-l dorești este să vezi urma pașilor tăi prin casă!
  2. Dacă decorezi pe parcursul câtorva zile sau faci pauze regulate, pune pensulele și trafaletele într-o pungă de plastic sau în folie alimentară pentru ca vopseaua să nu se usuce pe unelte. Dacă vopseaua s-a întărit complet pe pensule și trafalete, fierbe oțet din vin alb și înmoaie uneltele în amestec pentru a îndepărta vopseaua uscată.

  3. Câtă vreme mobila este dată la o parte, profită și mătură sau șterge podeaua, deoarece ar putea dura până o muți din nou. Ai grijă la pereții proaspăt vopsiți.

Dacă găsești stropi pe perete sau mobilă, șterge-i cu o cârpă umedă cât vopseaua este încă udă. Încearcă să freci ușor petele încăpățânate folosind un cuțit și străduindu-te să nu zgârii suprafețele delicate.

Împăturește foliile protectoare către mijloc, pentru a evita apariția de stropi și pete pe podea. Înainte de a le depozita, scoate-le afară și scutură-le pentru a scăpa de praf și vopseaua uscată.

Pune la loc capacul pe cutia de vopsea și citește instrucțiunile de pe spatele acesteia pentru a vedea cum trebuie depozitată. Asigură-te că nu elimini vopsea în țevile de scurgere, cursuri de apă sau pe căile de acces către fosele septice. Contactează autoritățile locale pentru sfaturi și facilități speciale privind reciclarea sau eliminarea resturilor de produs și a reziduurilor.

Curățarea și depozitarea pensulelor

Ia un rest de carton sau hârtie și întinde pe el vopseaua rămasă pe pensulă. Dacă ai folosit vopsele pe bază de apă, spală pensulele cu apă. Pune puțin săpun pe perii pensulelor, clătește și tamponează pe o cârpă curată sau pe un prosop de hârtie înainte de a lăsa să se usuce la orizontală. Poți depozita pensulele, trafaletele și aplicatoarele cu burete curate și uscate înfășurându-le în cârpe fără scame, pungi de plastic, folie sau hârtie maro. Dacă pensulele tale sunt acoperite cu vopsea pe bază de ulei sau solvent, bagă perii în agentul de curățare sau solventul potrivit, de exemplu diluant. Asigură-te că porți mănuși și că te afli într-o încăpere bine aerisită când lucrezi cu solvenți. Dacă lași pensulele cu perii pe fundul unui borcan mai multă vreme, probabil se vor strica, așadar agață pensulele sau folosește un recipient special de curățare. Lasă pensulele să se usuce.

În ceea ce privește trafaletele, întinde cât mai multă vopsea rămasă pe ele pe o bucată de hârtie sau carton. Apoi, bagă manșonul sub jetul de apă caldă până când apa este aproape curată. Aplicarea unui produs de curățat trafaletele pe manșon cu o mișcare de răsucire poate ușura lucrurile. Adaugă o picătură de detergent de vase lichid pe trafalet și spală bine cu apă caldă. Tamponează bine pe o cârpă curată sau un prosop de hârtie și lasă la uscat în poziție verticală, sprijinit în coadă.

Un recipient special de curățare este perfect pentru depozitarea și curățarea pensulelor folosite cu vopsele pe bază de solvent sau ulei. Mai întâi pune pensulele în pozițiile potrivite, apoi adaugă suficient lichid de curățare cât să le acoperi perii. Închide recipientul și clatină-l înainte și înapoi de câteva ori pentru a curăța pensulele. Aruncă lichidul conform instrucțiunilor producătorului și înlocuiește-l cu lichid nou până la semnul de pe recipient. Asigură-te că e pus capacul câtă vreme depozitezi pensulele.

Odată ce uneltele sunt curățate și uscate, înfășoară-le în ziar, apoi pune pensulele cu vârful în sus și trafaletele în poziție orizontală.

te-ar mai putea interesa

Basm de iarnă Basm de iarnă
Închide ochii și imaginează-ți cum timpul stă în loc, în timp ce te apropii ușor de o ușă din lemn, înaltă și masivă, care se deschide ușor pentru a dezvălui o încăpere i...
citește mai mult
Cum ne alegem spotul potrivit? Cum ne alegem spotul potrivit?
Te-ai gândit vreodată ce rol joacă iluminatul în căminul tău? Ziua, lumina naturală ce îmbie casa face ca totul să pară mai primitor. Atunci când te trezești, deschizi ușor och...
citește mai mult
Stabilitate și eficiență în iluminare Stabilitate și eficiență în iluminare
Nu este nimic mai frustrant decât acel moment în care, după ce ai stat și ai ales cu atenție toate sursele și tipurile de iluminat din cămin, ajungi la clipa în care dorești să pregă...
citește mai mult
Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate
Casa, familia, dar și bunurile personale sunt extrem de importante pentru fiecare dintre noi. Tocmai de aceea, este foarte important să le știm în deplină siguranță. Cum toate acestea se afl...
citește mai mult
Siguranță la nivel înalt Siguranță la nivel înalt
Știai că simplul fapt de a-ți ști bunurile în siguranță înseamnă un confort psihologic sporit, dar și undă verde pentru a ne concentra la activitățile zilnice importante? Siguranța est...
citește mai mult
Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale
Un plus de siguranță poate face diferența între vacanța perfectă sau un concediu în care ne gândim că cineva ar putea să ne invadeze intimitatea casei sau de ce nu, să ne deschid...
citește mai mult