Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Curățenia după montarea plăcilor ceramice și zugrăvit

Știm că probabil nu este cea mai entuziasmantă parte a proiectului tău, însă este destul de important să îți faci timp pentru a curăța după ce ai terminat. Așadar, curăță bine pensulele, uneltele și suprafețele și pregătește-le pentru următorul proiect.

Montarea plăcilor ceramice

Înainte de a răsufla de ușurare cu satisfacție după ce ai chituit ultima placă, mai ai încă ceva de făcut pentru a te asigura că aspectul final este unul cu care te poți mândri.

Așteaptă o zi să se întărească suficient chitul și spală pardoseala cu apă și un mop din microfibră, pentru a îndepărta orice urmă de pe plăci și chit. Lasă să se usuce și șterge cu o lavetă din microfibră, ca să netezești rosturile și să lustruiești plăcile, pentru a lăsa în urmă un finisaj îngrijit.

Vopsirea

Sfaturi importante

  1. Verifică întotdeauna tălpile încălțărilor – ultimul lucru pe care ți-l dorești este să vezi urma pașilor tăi prin casă!
  2. Dacă decorezi pe parcursul câtorva zile sau faci pauze regulate, pune pensulele și trafaletele într-o pungă de plastic sau în folie alimentară pentru ca vopseaua să nu se usuce pe unelte. Dacă vopseaua s-a întărit complet pe pensule și trafalete, fierbe oțet din vin alb și înmoaie uneltele în amestec pentru a îndepărta vopseaua uscată.

  3. Câtă vreme mobila este dată la o parte, profită și mătură sau șterge podeaua, deoarece ar putea dura până o muți din nou. Ai grijă la pereții proaspăt vopsiți.

Dacă găsești stropi pe perete sau mobilă, șterge-i cu o cârpă umedă cât vopseaua este încă udă. Încearcă să freci ușor petele încăpățânate folosind un cuțit și străduindu-te să nu zgârii suprafețele delicate.

Împăturește foliile protectoare către mijloc, pentru a evita apariția de stropi și pete pe podea. Înainte de a le depozita, scoate-le afară și scutură-le pentru a scăpa de praf și vopseaua uscată.

Pune la loc capacul pe cutia de vopsea și citește instrucțiunile de pe spatele acesteia pentru a vedea cum trebuie depozitată. Asigură-te că nu elimini vopsea în țevile de scurgere, cursuri de apă sau pe căile de acces către fosele septice. Contactează autoritățile locale pentru sfaturi și facilități speciale privind reciclarea sau eliminarea resturilor de produs și a reziduurilor.

Curățarea și depozitarea pensulelor

Ia un rest de carton sau hârtie și întinde pe el vopseaua rămasă pe pensulă. Dacă ai folosit vopsele pe bază de apă, spală pensulele cu apă. Pune puțin săpun pe perii pensulelor, clătește și tamponează pe o cârpă curată sau pe un prosop de hârtie înainte de a lăsa să se usuce la orizontală. Poți depozita pensulele, trafaletele și aplicatoarele cu burete curate și uscate înfășurându-le în cârpe fără scame, pungi de plastic, folie sau hârtie maro. Dacă pensulele tale sunt acoperite cu vopsea pe bază de ulei sau solvent, bagă perii în agentul de curățare sau solventul potrivit, de exemplu diluant. Asigură-te că porți mănuși și că te afli într-o încăpere bine aerisită când lucrezi cu solvenți. Dacă lași pensulele cu perii pe fundul unui borcan mai multă vreme, probabil se vor strica, așadar agață pensulele sau folosește un recipient special de curățare. Lasă pensulele să se usuce.

În ceea ce privește trafaletele, întinde cât mai multă vopsea rămasă pe ele pe o bucată de hârtie sau carton. Apoi, bagă manșonul sub jetul de apă caldă până când apa este aproape curată. Aplicarea unui produs de curățat trafaletele pe manșon cu o mișcare de răsucire poate ușura lucrurile. Adaugă o picătură de detergent de vase lichid pe trafalet și spală bine cu apă caldă. Tamponează bine pe o cârpă curată sau un prosop de hârtie și lasă la uscat în poziție verticală, sprijinit în coadă.

Un recipient special de curățare este perfect pentru depozitarea și curățarea pensulelor folosite cu vopsele pe bază de solvent sau ulei. Mai întâi pune pensulele în pozițiile potrivite, apoi adaugă suficient lichid de curățare cât să le acoperi perii. Închide recipientul și clatină-l înainte și înapoi de câteva ori pentru a curăța pensulele. Aruncă lichidul conform instrucțiunilor producătorului și înlocuiește-l cu lichid nou până la semnul de pe recipient. Asigură-te că e pus capacul câtă vreme depozitezi pensulele.

Odată ce uneltele sunt curățate și uscate, înfășoară-le în ziar, apoi pune pensulele cu vârful în sus și trafaletele în poziție orizontală.

te-ar mai putea interesa

Înainte de a începe - cunoaște-ți spațiul (rezistență ridicată/durabilitate etc.)
Ți-ai eliberat ziua; ai uneltele necesare, ești hotărât și pregătit să începi. Nu vrem să-ți stricăm entuziasmul, dar îți cunoști cu adevărat spațiul? Știm că este tentant
citește mai mult
Creează o zonă de relaxare pentru copii
O zonă grozavă doar pentru adolescenți Casa ta înseamnă persoanele care locuiesc în ea. Și a face fiecare spațiu potrivit pentru familia ta în cel mai bun mod posibil. Deci,
citește mai mult
Redă viață bunurilor tale prețioase
Este surprinzător și poate puțin îngrijorător cât de multe lucruri avem în casele noastre. Și când ne împiedicăm de ceva ce am uitat, începe să ne apuce nostalgia.
citește mai mult
Creează trei spații în unul singur
Crearea a trei spații în unul singur Copilul tău și nevoile lui se schimbă mereu... corect? Așa că, dormitorul lui este un loc perfect pentru a crea zone dedicate pentru cele trei lucruri
citește mai mult
Reîmprospătarea unui dormitor pentru copii pentru a se potrivi unui adolescent
Dormitoare - de la copilărie la adolescență E timpul să acceptăm realitatea. Au crescut, iar dormitorul lor este demodat. Acum este momentul să transformi dormitorul adolescenților tăi într-un
citește mai mult
Cum să recondiționezi folosind vopsea pentru renovare
Cu atât de multe tipuri diferite de vopsele pentru renovare, poți recondiționa cu ușurință cea mai mare parte din obiectele care se află în camera copiilor tăi chiar acum. Indiferent
citește mai mult