Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Cum să montezi parchet laminat

Cum să montezi parchet laminat

Se încarcă...

Îți vom prezenta fiecare etapă a montării noii tale pardoseli, inclusiv gestionarea obstacolelor precum țevile radiatorului, până la notele finale, cum ar fi adăugarea profilelor de pardoseală. Dacă nu lipești pardoseala cu strat de suprafață din lemn natural, pașii vor fi exact aceiași și chiar simplificați datorită sistemelor de fixare îmbinare prin clic și unghi pe unghi.

Unelte pentru proiect:

Siguranța pe primul loc

 

  • Montarea pardoselii poate fi solicitantă pentru genunchi, așa că folosește o pereche de genunchiere pentru a mai elibera din presiune. Poartă, de asemenea, o mască împotriva prafului și ochelari de protecție atunci când tai plăci, precum și antifoane pentru urechi atunci când utilizezi unelte electrice.

     

  • Dacă efectuezi operații de tăiere la interior, asigură-te că încăperea respectivă este bine ventilată.

     

Cum să montezi pardoseala laminată și cu strat de suprafață din lemn natural

 

Modalitatea în care plăcile se îmbină sau se fixează împreună variază ușor în funcție de producător, așadar verifică instrucțiunile de montare furnizate odată cu produsul. Cele două tipuri des întâlnite de sisteme de fixare sunt unghi pe unghi și îmbinare prin clic (cunoscută și ca clic prin împingere sau G5).

 

Pasul 1

 

Îndepărtează pardoseala existentă și asigură-te că este perfect plană, uscată, curată și în condiție bună.

 

Pasul 2

 

Utilizează calculatorul nostru pentru pardoseală pentru a afla de câte plăci de pardoseală vei avea nevoie pentru spațiul tău. După ce ai ridicat pardoseala, lasă pachetele în cameră timp de 48 de ore pentru aclimatizare.

 

Pasul 3

 

Pentru baze de pardoseală din beton, montează o membrană de etanșare pentru protecție împotriva umezelii.

 

Așezarea unui substrat sub pardoseala laminată poate ajuta la izolarea acustică și termică. Așază acest substrat în sens opus pardoselii.

 

Pasul 4

 

 

Din cauza modului de fabricare a laminatului, pot exista ușoare variații de culoare care pot rămâne neobservate dacă amesteci scânduri din diverse pachete.

 

Alege direcția de montare a pardoselii. Poți să o așezi pe lungime, pentru a urma linia de lumină de la fereastră sau pe lățime, pentru a face o cameră mică să pară mai mare.

 

Așază prima placă în colțul din stânga, peste substrat, cu capătul cu lambă scurtă la perete.

 

Introdu distanțiere de extindere la capătul plăcii și la intervale de-a lungul peretelui, inclusiv în punctul în care se unesc plăcile.

 

Pasul 5

 

 

Așază următoarea placă drept, amplasând lamba scurtă în lamba lungă a primei plăci la un unghi de 30°.

 

Când cobori placa, aceasta se fixează în poziție. Pentru pardoseala laminată cu blocare prin apăsare, folosește o acționare în jos și împinge lamba celui de-al doilea panou în jos și în ulucul primului panou. Ascultă dacă se produce clicul care indică faptul că plăcile sunt conectate.

 

Continuă până la capătul rândului, unde probabil va trebui să tai o placă pentru a se potrivi. Asigură-te că ultima scândură are o lungime de cel puțin 300 mm. Dacă nu, este posibil să fie necesar să tai prima placă.

 

Pasul 6

 

 

Pentru a măsura ultima placă, rotește-o la 180° și așaz-o lângă cea precedentă, cu un distanțier de extindere la plintă sau perete.

 

Folosind un echer cu talpă și un creion, desenează o linie transversal pe placă, plan cu capătul celei precedente. Verifică potrivirea, apoi taie la dimensiunile necesare și introdu pentru completare pe primul rând.

 

Dacă restul este mai mare de 300 mm, poate fi utilizat pentru începerea rândului următor, altfel poți tăia o placă în jumătate.

 

Pasul 7

 

 

Dacă utilizezi un ferăstrău de panouri, fixează placa pe un banc cu cleme, cu fața în sus, și taie.

 

Folosește doar presiunea și/sau taie cu mișcările în jos. Atunci când ridici ferăstrăul, nu îl lăsa să intre în contact cu secțiunea netăiată a liniei.

 

Dacă utilizezi un ferăstrău pendular, fixează placa pe un banc cu cleme; aceasta trebuie să fie cu fața în sus dacă folosești o lamă pentru laminat sau cu fața în jos dacă folosești o lamă pentru lemn.

 

Taie încet de-a lungul liniei, fără să te miști prea rapid, altfel tăietura este posibil să nu fie suficient de dreaptă.

 

Dacă utilizezi un ferăstrău circular de tăiat în unghi, poziționează ferăstrăul pe o suprafață plană solidă (cum ar fi, un banc) și fixează-l cu cleme.

 

Stabilește unghiul ferăstrăului pentru tăietura necesară. Deblochează sau eliberează ferăstrăul astfel încât placa să fie poziționată pe suportul posterior al ferăstrăului și fixată cu cleme. Atunci când tai plăci lungi, asigură-te că placa este poziționată adecvat și fixată în siguranță, astfel încât să nu cadă sau să fie aruncată de lamă.

 

Coboară ușor lama și taie placa.

 

Pasul 8

 

 

Utilizează resturile de pe primul rând pentru a începe următorul rând, cu capătul tăiat la perete. Apasă în față și jos pentru a o fixa. Repetă procesul de-a lungul rândului, asigurându-te că toate îmbinările de pe rândul anterior sunt la minim 200 mm distanță.

 

Alternativ, pentru camerele mai mici în care se folosesc plăci unghi pe unghi, prinde întregul rând de plăci împreună. Apoi, cu ajutorul unei alte persoane, ridică rândul la un unghi de aproximativ 30° și apasă în jos pentru a bloca marginile laolaltă.

 

Din nou, pentru pardoseala laminată cu blocare prin apăsare, glisează marginea lungă a plăcii în poziție și folosește o acționare în jos și împinge lamba celui de-al doilea panou în jos, în ulucul primului panou. Ascultă dacă se produce clicul pentru a fi sigur că plăcile sunt conectate.

 

Pasul 9

 

Pentru a tăia plăcile pentru a se potrivi pe ultimul rând, amplasează-le una câte una direct peste rândul anterior, în direcția în care vor fi așezate. Ține-le în poziție cu o clemă mică reutilizabilă. Apoi, aliniază o a treia placă deasupra, cu lamba atingând distanțierele de pe plintă. Utilizează marginea acestei plăci pentru a marca linia de tăiere cu un creion, pe placa de dedesubt.

 

Măsoară și apoi taie fiecare placă, în poziția în care va fi așezată, în cazul în care pereții sunt puțin ieșiți în afară. După ce ai tăiat întregul rând, fixează plăcile.

 

Pasul 10

 

Este destul de probabil că la un moment dat va trebui să tai o placă pentru a se potrivi în jurul țevilor unui radiator. Pentru aceasta, utilizează un profil pentru a copia forma țevii, pe care o poți trasa apoi pe placă. Dacă nu ai un profil, așază placa în poziție lângă țeava radiatorului. Folosește un creion pentru a desena o linie pe lățimea plăcii, în punctul în care lovește centrul țevii.

 

Așază placa vertical lângă țeavă și marchează locul unde centrul țevii se intersectează cu linia pe care ai desenat-o, fără a uita să incluzi spațiul de extindere de la perete. Acela este locul unde va trebui să dai gaura.

 

Pasul 11

 

Prinde placa cu cleme pe un banc și folosește o bormașină electrică cu burghiu plat pentru lemn sau carotă de 30 mm sau 32 mm pentru a realiza un orificiu în poziția țevii.

 

Pasul 12

 

Desenează două linii de la gaură către marginea plăcii, fiecare cu un ușor unghi spre exterior.

 

Pasul 13

 

Taie uniform de-a lungul liniilor în creion cu un ferăstrău pendular și păstrează restul în formă de pană.

 

Pasul 14

 

Fixează placa în poziție și apoi utilizează adeziv pentru lemn pentru a lipi pana (pe lemn, nu pe substrat).

 

Șterge orice rest de adeziv imediat și maschează spațiul de extindere cu un colier de țeavă

 

Pasul 15

 

Dacă ușa se deschide spre interiorul camerei, verifică dacă se deschide peste noua pardoseală și profilul de trecere. Dacă nu, scoate ușa și taie sau rindeluiește o bucată din partea de jos a ușii.

 

Dacă trebuie să tai rama ușii, așază o placă cu susul în jos pe substratul de lângă rama ușii.

 

Apoi amplasează un ferăstrău de panouri plan pe placă și taie prin partea de jos a arhitravei.

 

Pasul 16

 

Folosește o daltă pentru lemn și un ciocan din lemn pentru a îndepărta resturile de lemn. Nu uita să iei în considerare spațiul de extindere de la perete, de sub arhitravă, atunci când montezi substratul și pardoseala.

 

Dacă arhitrava se prelungește dincolo de plintă, nu încerca să tai pardoseala pentru a efectua potrivirea în jurul acesteia. Vei obține un finisaj mai curat dacă ajustezi arhitrava astfel încât substratul și pardoseala să fie fixate sub aceasta.

 

Pasul 17

 

Pentru a fixa profilul de trecere, măsoară cu atenție și marchează o crestătură pentru tăierea de la fiecare capăt al profilului de trecere, astfel încât să se potrivească perfect în opritoarele de pe fiecare parte.

 

Pasul 18

 

Taie crestăturile cu un bomfaier și fixează profilul de trecere în poziție.

 

Fixează conform instrucțiunilor producătorului.

 

Pasul 19

 

După montarea pardoselii, ultimul detaliu este reprezentat de adăugarea profilului de pardoseală laminat.

 

Măsoară și marchează cu un creion, pe lungimea profilului de pardoseală laminat, unde trebuie efectuată tăietura.

 

Folosește mașini de tăiat profile de plintă îngustă pentru a tăia colțurile la un unghi de 45°. Alternativ, folosește un ferăstrău circular de tăiat în unghi sau un ferăstrău de mână și un bloc de tăiere în unghi.

 

Pasul 20

 

Aplică adeziv de prindere pe spatele profilului de pardoseală (nu pe bază), astfel încât să se prindă de plintă și nu de pardoseală. Aceasta permite expandarea și contractarea pardoselii.

 

Îndepărtează distanțierele de extindere și apasă pe profilul de pardoseală, ținându-l ferm în poziție cu câteva cărți grele până se usucă adezivul. Poți, de asemenea, bate ușor niște cuie de mobilier pentru a-l menține în poziție.

 

Vezi și alte idei despre pardoseli

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360