Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Cum să îți cureți și să îți întreții locuința

Cum să îți cureți și să îți întreții locuința

Se încarcă...
379 vizualizări

Poate că primăvara este sezonul pentru curățenie, dar nu este niciodată un moment nepotrivit pentru o curățenie temeinică a casei. Indiferent dacă te pregătești pentru vizite pentru a te putea muta sau dorești să începi o viață nouă într-o casă nouă când de abia te-ai mutat - curățenia nu trebuie să fie o corvoadă. Indiferent de ce îți stimulează dorința de curățenie, fii pregătit cu uneltele potrivite pentru proiect și vei putea privi și admira rezultatele în cel mai scurt timp.

Cumpără soluții de curățenie

Pregătește-te să te bucuri de splendoarea curățeniei

Aprovizionează-te pentru a avea succes

Cu puțină pregătire vei obține rezultate mai bune, iar activitățile de curățare vor fi mai ușoare. Verifică-ți stocul de materiale de curățare și planifică-ți ordinea în care vei realiza activitățile.

Dacă ești novice în tainele curățeniei sau ești pregătit să înlocuiești unele articole din setul tău de ustensile, atunci nu uita să incluzi și câteva perechi de mănuși în lista de cumpărături. Mănușile din cauciuc în stilul celor de spălat sunt excelente pentru majoritatea lucrărilor, dar o pereche rezistentă la utilizare intensă poate fi, de asemenea, utilă. Verifică dacă ai câte o pereche potrivită pentru toate lucrările planificate, în special pentru cele care utilizează detergenți sau alți agenți de curățare chimici.

Fă-ți stocul de cârpe și pensule, dacă ai nevoie de ele - sau spală-le pe cele vechi preferate înainte de a începe. Nu vrei să răspândești murdăria veche prin casă.

În cele din urmă, îndreptă-ți atenția spre aspirator și golește sacul și înlocuiește filtrul dacă este necesar.

Cumpără mănuși de cauciuc

Cumpără cârpe de curățare și de șters praful

Cumpără saci și filtre de aspirator

Organizează-ți kitul de curățare

Curățarea este mai ușoară dacă îți poți muta toate produsele și consumabilele dintr-o încăpere în alta. Un suport de curățare este ideal pentru a păstra lucrurile organizate, dar o găleată veche sau chiar o pungă de supermarket ar putea face și ea treaba.

Indiferent de cum le organizezi, nu uita să nu lași niciun produs de curățare la îndemâna copiilor. Mecanismele de blocare în unghi sunt ideale pentru a-i ține pe cei mici departe de dulapuri care conțin obiecte periculoase.

Cum să cureți ferestrele și suprafețele

O curățare bună pornește de sus in jos. Fă-ți un checklist și începe de sus în jos. În fiecare încăpere, începe cu tavanele, ferestrele și pereți înainte de a te apuca de pardoseli și covoare.

Curățarea ferestrelor

Când vine vorba de ferestre, lumea este un loc mai bun de la apariția aspiratorului pentru ferestre - stropii de apă de pe canapea și petele de pe sticlă aparțin trecutului.

Cele mai recente aspiratoare pentru ferestre sunt proiectate pentru a face curățarea ferestrelor o muncă ușoară. De asemenea, aspiratoarele pentru ferestre pot fi utilizate pentru a strânge produse vărsate și a curăța plăci de faianță, paravane de duș și alte suprafețe netede din jurul casei. Această versatilitate face ca aspiratorul pentru ferestre să fie o investiție excelentă pe tot parcursul anului.

Indiferent dacă curăți ferestrele cu sau fără un aspirator pentru ferestre, agenții de curățare potriviți pentru sticlă îți vor face viața mai ușoară, iar rezultatele mult mai strălucitoare.

Ștergerea prafului

Ștergerea prafului este parte integrantă a proiectului de curățare, așa că ușurează-ți munca cu lavetele noastre din microfibră. Praful poate agrava alergiile, așa că merită să depui efort - șterge praful din zonele pe care le vezi, dar și de deasupra șifonierelor, din cadrelor ușii și de pe tavan.

Curățarea bucătăriei

Când vine vorba de bucătării, curățarea suprafețelor este o operațiune zilnică. Dar când este timpul să te ocupi de proiectele mai mari, găsește cele mai potrivite produse de curățare pentru a obține un rezultat strălucitor și pentru a te asigura că nu deteriorezi materialele.

Produsele din oțel inoxidabil au nevoie de o îngrijire deosebită, astfel încât pentru chiuvete, aragaze și hote, folosește un produs de curățare conceput pentru utilizarea pe oțel inoxidabil pentru a curăța, lustrui și proteja.

Granitul are nevoie de ajutor pentru a-și păstra aspectul impecabil. Blaturile din granit ar trebui să fie etanșate la instalare, dar ar trebui să fie re-etanșate cel puțin o dată pe an. Trebuie să îți amintești de această sarcină la curățenia de primăvară. Grăsimea și depunerile de zi cu zi pot fi apoi combătute cu un spray antibacterian.

Atelierele de lemn solid și pietre prețioase au, de asemenea, nevoie de curățenie și de îngrijire.

Sfat important

Înlocuiește filtrele hotei și curăță bine cuptorul în timpul curățeniei generale. Este o idee bună să acoperi orificiile cu folie, astfel încât să nu se deterioreze în timp ce pulverizezi și curăți interiorul cuptorului.

Ia-ți la revedere de la tartru și calcar

Acolo unde este săpun sau apă, este necesar să curățăm. Tartrul și piatra se pot acumula pe aparatele electrocasnice, chiuvete și robinete, așa că încearcă să le elimini.

Decalcifierea aparatelor electrocasnice

Privește curățenia generală de primăvară ca pe momentul ideal pentru decalcifiere. Tratează aparatele de cafea, fierbătoarele de apă electrice și mașinile de spălat cu o soluție de decalcifiere și vei observa nu numai că aparatele rezistă mai mult, ci și că vei economisi energie. Tartrul și depozitele de calcar înseamnă că elementele de încălzire utilizează mai multă energie, ceea ce le face mai puțin eficiente și adesea elementele se uzează mai devreme.

Pune-te la punct în privința îngrijirii pardoselilor

Menține covoarele curate și proaspete

Cel puțin o dată pe an, reîmprospătează-ți covorul și prelungește-i viața printr-o curățare profundă. Covorul își va recăpăta aspectul, va arăta curat și va mirosi a proaspăt - merită efortul și este necesar dacă pregătești casa pentru vânzare sau închiriere.

Sfat important

Dacă ai urme pe covor lăsate de mobilierul greu, pune un cub de gheață pe urmă și lasă-l să se topească și apoi să se usuce. A doua zi, aspiră zona, iar covorul își va reveni.

Curăță și lustruiește pardoselile laminate și pe cele din lemn

După ce ai lucrat de sus în jos, de la ferestre și pereți la mobilier, este timpul să te apuci de pardoseală. Dacă ai pardoseală din lemn sau laminată, curățarea și lustruirea sunt o parte importantă în vederea prelungirii vieții și menținerii aspectului lor cel mai bun.

Curăță întotdeauna temeinic pardoseala înainte de lustruire. Un mop din microfibră și un produs de curățare chimic cu pH neutru, special conceput pentru pardoseală din lemn sau laminată, este cea mai bună soluție, așa că adaugă un produs de curățare specializat la lista de cumpărături. Pulverizatoarele de mână și mopurile cu pulverizare folosesc mai puțin lichid decât un mop și o găleată și, prin urmare, sunt mult mai delicate pentru pardoseala din lemn și cea laminată. Încearcă mopul nostru plat din microfibră, care curăță produsele vărsate și strânge grăsimea, praful și murdăria sau acest mop cu pulverizare – strânge pur și simplu declanșatorul pentru a elibera cantitatea potrivită de apă sau detergent.

După ce pardoseala este curată, produsul de lustruire a pardoselii din lemn sau laminate adaugă un strat de protecție împotriva uzurii. De asemenea, umple zgârieturile ușoare și revigorează suprafețele tocite. Dacă ai o pardoseală din lemn solid sau laminată într-o zonă în care există un risc ridicat de vărsare de lichide, cum ar fi într-o bucătărie sau într-o baie, protecția suplimentară a produsului de lustruire pentru parchet poate fi și mai importantă. Caută produse de lustruire pentru pardoseală care sunt îmbunătățite cu poliuretan pentru protecție extinsă și rezistență la uzură.

Cumpără produse pentru pardoseală din lemn

Întreține pardoselile din piatră și plăcile de gresie

Pardoselile din piatră sunt adesea tratate înainte de a părăsi fabrica pentru a le împiedica să se păteze cu ușurință, dar tot mai au nevoie de atenție. Adaugă ștergerea prafului și curățarea pardoselilor din piatră la lista de curățenie generală pentru a le întreține și a le păstra aspectul minunat.

Începe, ca de obicei, cu măturarea sau aspirarea pardoselilor și apoi curăță. Produsele de curățare universale au tendința de a lăsa reziduuri deranjante, deci caută produse de curățare pentru pardoseli din piatră și gresie special formulate pentru a obține rezultate strălucitoare. Produsele de lustruire adaugă, de asemenea, strălucire pardoselilor din piatră și gresie și acționează ca un strat de protecție împotriva uzurii, deci caută un produs potrivit care să se aplice după curățare.

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360