Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Cum să alegi culorile potrivite pentru spațiul tău

Alegerea culorii pentru decorarea spațiului tău poate fi, deseori, o provocare. De unde știi ce culori se asortează? Cum vei ști dacă vei crea atmosfera potrivită? Ei bine, există știință în spatele alegerii nuanțelor potrivite, care te va ajuta să începi aventura de selectare. Este vorba despre o roată a culorilor.

Ce este roata culorilor?

Roata culorilor oferă o reprezentare vizuală a culorilor care se combină bine. Elimină îndoiala. Cele mai multe modele conțin până la 12 culori, dar roata culorilor poate fi extinsă pentru a include un număr nelimitat de nuanțe.

  • Culori primare: Roșu, albastru și galben. Nu pot fi obținute prin amestecarea altor culori.

  • Culori secundare: Portocaliu, violet și verde. Pot fi obținute prin amestecarea culorilor primare.

  • Culori terțiare: Cele șase nuanțe care pot fi obținute prin amestecarea culorilor primare cu cele secundare.

Cum rămâne cu culorile neutre?

Câteva culori importante lipsesc de pe roata culorilor: negru, alb și neutrele (nuanțe de gri, crem, bej și maro). Toate acestea sunt elemente esențiale ale oricărei palete de culori și pot ajuta la estomparea culorilor vii atunci când sunt folosite împreună.

Deci, cum poți folosi roata culorilor pentru a alege culorile care se potrivesc bine?

Atunci când alegi o schemă de culori, roata culorilor te ghidează în alegerea celor pe care dorești să le obții.

Scheme de culori calde și reci

Culorile calde „avansează”, prin urmare restrâng spațiul. În timp ce culorile reci „se retrag” și extind spațiul

Culorile calde sunt o alegere bună pentru spații de socializare, deoarece sunt mai stimulante pentru o încăpere cu multe activități și pot face o încăpere mare să pară primitoare.

Culorile reci sunt o alegere bună pentru încăperi mici care vrei să pară mai mari și în care intimitatea, concentrarea și odihna sunt importante

Scheme de culori monotone

Schemele monotone se obțin folosind aceeași culoare, cu profunzimi diferite. Este una dintre cele mai sigure și simple scheme cu care poți lucra și este plăcută privirii.

Vopsea de renovare pentru bucătărie, negru pe perete, gri închis pe dulapuri.

Scheme de culori armonioase

O culoare armonioasă este una care se află lângă (sau foarte aproape de) o altă culoare de pe roata culorilor. Acest lucru creează un ritm în spațiu.

Este important, atunci când folosești culori armonioase, să iei în calcul proporția fiecărei culori folosite. Gândește-te să împarți culorile după regula 60/30/10.

Schemă de culori contrastantă sau complementară

Culorile complementare se află față în față pe roata culorilor și contrastează atunci când sunt alăturate. Totuși, acest lucru nu este obligatoriu pentru obținerea unui contrast.

Schemă de culori triadică

Acestea sunt culori care se află la distanțe egale pe roata culorilor

Sunt foarte vibrante, folosite cu succes. Trebuie echilibrate cu atenție, adică să lași o culoare să domine, iar pe celelalte două să le folosești pentru accente.

Bucură-te de începerea călătoriei printre culori cu încredere, știind că te poți bucura de culorile alese.

te-ar mai putea interesa

Înainte de a începe - cunoaște-ți spațiul (rezistență ridicată/durabilitate etc.)
Ți-ai eliberat ziua; ai uneltele necesare, ești hotărât și pregătit să începi. Nu vrem să-ți stricăm entuziasmul, dar îți cunoști cu adevărat spațiul? Știm că este tentant
citește mai mult
Creează o zonă de relaxare pentru copii
O zonă grozavă doar pentru adolescenți Casa ta înseamnă persoanele care locuiesc în ea. Și a face fiecare spațiu potrivit pentru familia ta în cel mai bun mod posibil. Deci,
citește mai mult
Redă viață bunurilor tale prețioase
Este surprinzător și poate puțin îngrijorător cât de multe lucruri avem în casele noastre. Și când ne împiedicăm de ceva ce am uitat, începe să ne apuce nostalgia.
citește mai mult
Creează trei spații în unul singur
Crearea a trei spații în unul singur Copilul tău și nevoile lui se schimbă mereu... corect? Așa că, dormitorul lui este un loc perfect pentru a crea zone dedicate pentru cele trei lucruri
citește mai mult
Reîmprospătarea unui dormitor pentru copii pentru a se potrivi unui adolescent
Dormitoare - de la copilărie la adolescență E timpul să acceptăm realitatea. Au crescut, iar dormitorul lor este demodat. Acum este momentul să transformi dormitorul adolescenților tăi într-un
citește mai mult
Cum să recondiționezi folosind vopsea pentru renovare
Cu atât de multe tipuri diferite de vopsele pentru renovare, poți recondiționa cu ușurință cea mai mare parte din obiectele care se află în camera copiilor tăi chiar acum. Indiferent
citește mai mult