Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Cum aduci lumină în spațiile întunecate

Cum aduci lumină în spațiile întunecate

Fie că ai o ușă solidă la intrare sau nu există ferestre, uneori holurile pot părea întunecoase și mici. Dar nu trebuie să fie așa. Suntem aici ca să te ajutăm atât cu remedieri rapide, cât și cu mari idei de design, astfel încât să poți transforma orice spațiu întunecat într-unul luminos și spațios.

Joacă-te cu culorile

Paleta de culori pe care o poți alege pentru locuință poate influența luminozitatea spațiului. Credem că e ceva ce trebuie să știi, așadar am dedicat un articol întreg acestui subiect – „Optimizează lumina naturală prin culoare”.

Îmbunătățește designul sistemului de iluminare

Ar putea părea evident, dar îmbunătățirea iluminatului va însenina imediat o încăpere și acest lucru poate fi de mare ajutor. Poți face aceasta prin adăugarea mai multor surse de lumină până la schimbarea poziției lor, de la înnoirea abajururilor până la creșterea strălucirii becurilor.

Începe cu evaluarea numărului de lumini pe care le ai în spațiul respectiv și unde sunt ele plasate. Există o veioză pe hol care poate lumina un colț întunecat? Sau un spot orientat în acea direcție ar fi o opțiune mai bună? Atât lampadarele, cât și veiozele reprezintă opțiuni portabile perfecte dacă ai loc. Deci, dacă vrei să schimbi lucrurile, acestea sunt ușor de mutat, pentru iluminare instant oriunde ai nevoie.

Crearea echilibrului potrivit de lumină pe trei niveluri ajută la crearea iluziei de adâncime și spațiu, așadar experimentează cu designul înainte de a face o alegere, pentru a te asigura că obții efectul pe care îl dorești. Cele trei niveluri de luat în calcul sunt iluminatul general, accentele de lumină și lumina dirijată.

Iluminat general

Conceput să lumineze întreaga încăpere, de obicei de la o sursă de iluminat din plafon. Acesta poate fi cald sau rece, dar de obicei are aceeași culoare ca lumina dirijată.

Lumină dirijată

Funcțională, oferind o acoperire concentrată pentru treburile zilnice.

Accente de lumină

Iluminare decorativă pentru a sublinia caracteristici și detalii.

Dacă nu vrei să schimbi designul sistemului de iluminare, ia în calcul modernizarea abajurului. Unul într-o culoare mai pală, dintr-un material mai subțire sau cu un diametru mai mare va oferi o rază de acoperire mai mare. În același timp, designul mai contemporan, precum cel cu modele decupate sau mai multe lămpi, constituie o declarație de stil în plus. Dacă sursa de lumină este suspendată deasupra spațiului în care se deschide ușa, asigură-te că abajurul are dimensiunea potrivită, ca să nu fie lovit de ușă când intri și ieși.

Încă un lucru de luat în calcul sunt becurile. Nu mai este nevoie să te uiți la puterea unui bec pentru a înțelege cât de luminos este, acum totul se învârte în jurul tehnologiei LED și a lumenilor. Cu cât e mai mare numărul de lumeni, cu atât mai strălucitoare este lumina. În plus, luminile LED te ajută să economisești energie. Și atunci de ce să nu mărești numărul lor pentru a crește cantitatea de lumină artificială în spațiul respectiv? Mai mult, mai e și temperatura de culoare a becurilor. Măsurată în kelvin, aceasta determină dacă încăperea este scăldată într-o lumină blândă și caldă sau în una mai strălucitoare, asemănătoare cu cea naturală.

Cumpără becuri

Optează pentru soluții de depozitare deschise

Renunță la dezordine și fă spațiul mai luminos cu soluții de depozitare deschise. Laturile deschise ale acestor piese îi vor permite luminii să pătrundă printre ele și în jurul încăperii și merg cel mai bine fără dezordine (o scuză perfectă de a face curățenie).

Cumpără soluții de depozitare și rafturi

 

te-ar mai putea interesa

Basm de iarnă Basm de iarnă
Închide ochii și imaginează-ți cum timpul stă în loc, în timp ce te apropii ușor de o ușă din lemn, înaltă și masivă, care se deschide ușor pentru a dezvălui o încăpere i...
citește mai mult
Cum ne alegem spotul potrivit? Cum ne alegem spotul potrivit?
Te-ai gândit vreodată ce rol joacă iluminatul în căminul tău? Ziua, lumina naturală ce îmbie casa face ca totul să pară mai primitor. Atunci când te trezești, deschizi ușor och...
citește mai mult
Stabilitate și eficiență în iluminare Stabilitate și eficiență în iluminare
Nu este nimic mai frustrant decât acel moment în care, după ce ai stat și ai ales cu atenție toate sursele și tipurile de iluminat din cămin, ajungi la clipa în care dorești să pregă...
citește mai mult
Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate
Casa, familia, dar și bunurile personale sunt extrem de importante pentru fiecare dintre noi. Tocmai de aceea, este foarte important să le știm în deplină siguranță. Cum toate acestea se afl...
citește mai mult
Siguranță la nivel înalt Siguranță la nivel înalt
Știai că simplul fapt de a-ți ști bunurile în siguranță înseamnă un confort psihologic sporit, dar și undă verde pentru a ne concentra la activitățile zilnice importante? Siguranța est...
citește mai mult
Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale
Un plus de siguranță poate face diferența între vacanța perfectă sau un concediu în care ne gândim că cineva ar putea să ne invadeze intimitatea casei sau de ce nu, să ne deschid...
citește mai mult