Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Ce tip de tapet ți se potrivește?

Ce tip de tapet ți se potrivește?

Se încarcă...

Ghid de cumpărare a tapetului

Crezi că tapetul își are limitele sale? Îți prezentăm noua generație de tapet cu autoadeziv, ceea ce înseamnă că acum:

 • tapetarea unei încăperi poate dura până la 30 % mai puțin comparativ cu timpii tradiționali de îmbibare - trebuie doar să aplici adeziv pe perete, să îl lipești după cum dorești și ai terminat - nu ai nevoie de o masă de lipire!

 • când vine vremea redecorării, îndepărtarea este mai ușoară, deoarece gama noastră GoodHome poate fi dezlipită

 • există opțiuni special concepute pentru a se potrivi în toate zonele din casă - chiar și în bucătărie, baie și zonele cu circulație intensă, precum palierul și holurile

 • gama de culori, modelele, texturile și efectele sunt mai extinse ca niciodată, cu multe tapete care imită în mod real alte materiale, cum ar fi cărămida, lemnul, faianța și pânza

Citește mai departe pentru a găsi tapetul potrivit pentru casa ta.

Cumpără toate tipurile de tapet

Înainte de a începe

Înainte de a începe să te gândești la materiale și culori, aruncă o privire asupra unora dintre detaliile mai mici care vor face diferența.

Ce încăpere decorezi?

Folosim tapet în dormitoare, camere de zi și sufragerii, iar acum, datorită unor trucuri de calitate inteligente, îl putem folosi și în bucătării și băi, cum ar fi gamele noastre de vinil elegante, care sunt rezistente la stropire. Deci, te poți bucura de un aspect consistent, de la o cameră la alta, cum ar fi de la dormitorul tău până la celelalte dormitoare sau de la bucătăria ta până în hol sau în camera de zi.

De asemenea, oferim opțiuni care sunt ideale pentru zonele aglomerate din casă, predispuse la zgârieturi și semne, precum holurile și palierele. Prin urmare, este bine să înțelegi încă din acest stadiu timpuriu dacă camera ta necesită un tip de tapet adaptat.

Care este starea pereților?

Suprafața este neuniformă sau texturată înainte de tapetare? Nu-ți fă griji, avem câteva opțiuni care merită luate în considerare dacă pereții tăi au nevoie de puțin ajutor. Poți obține în continuare un finisaj neted aplicând căptușeală de hârtie înaintea tapetului, care va uniformiza orice semne nedorite de lovituri și proeminențe. Dacă preferi să aplici doar un singur strat de tapet, alege tapet cu greutate mai mare (peste 150 g/m2) cu stiluri texturate sau în relief.

Ce efect dorești să obții?

Tapetul poate oferi casei tale o varietate de aspecte, așa că este vremea să devii creativ. Tapetează toți cei patru pereți ai încăperii sau fragmentează aspectul cu o bordură. O poți adăuga oriunde dorești - în partea de sus a tapetului, în partea de jos sau pe mijlocul peretelui.

Dacă nu dorești ca toți cei patru pereți să arate la fel, de ce să nu adaugi o hârtie de coordonare sau să vopsești unul dintre tapetele noastre care pot fi vopsite pentru a crea un perete-vedetă? Și nu trebuie să fie doar pentru pereți - utilizează-l pe tavan ca o modalitate simplă de a adăuga interes și textură. Dacă împarți un spațiu în zone, poți utiliza pur și simplu tapet pentru a delimita clar o zonă.

Există atât de multe modele disponibile pentru a completa toate combinațiile de culori sau toate temele. Și dacă încă nu avem nimic care se potrivește perfect, ia în considerare unul dintre tapetele noastre cu „aplicare pe perete” care pot fi vopsite și care îți vor permite să îți creezi aspectul tău unic.

Materiale și tipuri de tapet

Tapetul este realizat din două straturi - partea superioară și baza. Partea superioară este finisajul decorativ, fie din hârtie, fie din vinil. Stratul inferior sau stratul suport determină modul în care tapetul este lipit, iar aceste opțiuni includ hârtie sau materiale nețesute. Straturile suport din hârtie sunt lipite folosind metoda aplicării adezivului pe hârtie, în timp ce cele cu baze nețesute utilizează tehnica aplicării adezivului pe perete. Pentru mai multe detalii despre tapetul cu autoadeziv, accesează secțiunea „Caracteristicile tapetului” din acest articol.

Toate tapetele noastre conțin hârtie care este fabricată din lemn forestier prietenos obținut în mod responsabil. Acest lucru este susținut de un certificat eliberat fie de Forestry Stewardship Council (FSC), fie de Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC).

Materiale pentru stratul superior al tapetului

Hârtie

Tipul tradițional de tapet - opțiunile țesute utilizează o mașină pentru a imprima un model sau o culoare pe hârtie. Tapetele imprimate sunt, de asemenea, disponibile.

Vinil

Tapetul din vinil este o suprafață imprimată din PVC laminată pe un strat suport din hârtie. Este mai gros decât hârtia și acoperă mai eficient suprafețele texturate și neuniforme și crăpăturile din perete. Este, de asemenea, rezistent la uzură și majoritatea opțiunilor pot fi spălate (mai degrabă decât șterse cu buretele), făcându-l perfect pentru încăperile umede și zonele aglomerate, cum ar fi holurile.

Tipuri de tapet

Tapet uni

Pentru un aspect simplu și curat, gama noastră largă de tapete uni îți poate face încăperea să arate în același timp luxoasă și discretă.

Tapetul nostru uni este:

 • fabricat fie din vinil, fie din hârtie

 • disponibil într-o gamă largă de culori diferite

 • oferit în diverse texturi, inclusiv cele care se simt ca pielea, pânza și tuidul

 • disponibil în diferite finisaje, cum ar fi cu sclipici pentru un pic de strălucire

Tapet cu model sau imitație de tapet

Tapetul cu model este excelent pentru un perete-vedetă sau pentru a crea ceva unic pe fiecare perete. Alege dintr-o gamă imensă de proiecte, modele și efecte pentru a se potrivi cu orice aspect sau temă, inclusiv opțiuni plușate și în relief, precum și modele pentru camere pentru copii.

Tapetul nostru cu model este:

 • fabricat fie din vinil, fie din hârtie

 • disponibil într-o gamă largă de modele și culori diferite la modă, cum ar fi damasc, geometrice, cu sclipici și metalice

 • oferit cu un finisaj neted sau texturat

 • ușor de curățat - ștergeți-l pur și simplu

Tapet plușat

Tapetul plușat folosește fibre, cum ar fi puf de catifea, lipit în modele pe suprafața tapetului, creând un aspect clasic luxos. Murdăria poate fi ștearsă cu buretele, dar nu apăsa prea tare, deoarece puful ar putea fi îndepărtat.

Tapet în relief

Tapetul în relief prezintă un model ridicat care este imprimat în hârtie sau în vinil în timpul procesului de fabricație. Acordă o atenție deosebită când aplici opțiunile de tapet pentru a evita aplatizarea modelului (acest lucru nu se aplică vinilului).

Tapet pentru copii

Ideală pentru dormitoare și camere de joacă, gama noastră pentru copii include tot ce ai nevoie pentru a adăuga ceva amuzant în camera copilului tău, inclusiv tapet, borduri autoadezive și autocolante de perete. Disponibilă cu modele care întruchipează personajele lor preferate și teme pentru copii, precum și stiluri mai mature, care pot dura până la adolescență.

Tapet care poate fi vopsit

Nu trebuie să te mulțumești doar cu modelele noastre. Creează-ți propriul aspect unic cu gama noastră de tapete care pot fi vopsite. Pe lângă faptul că sunt personalizabile, ajută și la ascunderea suprafețelor inegale și crăpăturilor, făcând imperfecțiunile să dispară. Vopsește pur și simplu pe deasupra pentru a obține efectul dorit de vopsea.

Tapetul care poate fi vopsit este:

 • fabricat din vinil

 • disponibil în diferite modele texturate, inclusiv dungi, pătrate, flori și multe altele

 • ușor de curățat - ștergeți-l pur și simplu

 • nu este potrivit pentru bucătării sau băi

Tapet pentru bucătărie și baie

Tapetul nostru din vinil pentru băi și bucătării este o opțiune de decorare mai rentabilă și mai ușor de întreținut decât faianța.

Tapetul pentru bucătărie și baie este:

 • fabricat din vinil

 • rezistent la stropire

 • disponibil ca opțiune foarte lavabilă - murdăria și grăsimea sunt ușor de îndepărtat

 • capabil să reproducă aspectul faianței sau al mozaicului - fără aplicare sau eliminare dificilă

 • potrivit pentru zonele cu circulație intensă, cum ar fi holuri, deoarece stratul de vinil îl face durabil în timp

Lucruri bune de știut despre tapet

Acoperire

Măsurat în metri pătrați (m²).

Tipuri de aplicare a tapetului

Există trei moduri de a aplica tapetul: cu aplicarea adezivului pe hârtie, cu aplicarea adezivului pe perete și cu adezivul gata aplicat.

Aplicarea adezivului pe hârtie - după cum o sugerează și numele, acest tip implică aplicarea adezivului pe tapet înainte de a fi lipit. Aceasta este metoda tradițională de aplicare și necesită puțin mai mult timp decât celelalte opțiuni. Vei avea nevoie de o masă de lipire (sau de o suprafață plană) pentru a ajuta la acoperirea tapetului cu adeziv înainte de a-l aplica pe perete.

Opțiunile de aplicare a adezivului pe hârtie necesită timp de îmbibare - aceasta se întâmplă deoarece un tapet tipic se va extinde până la o lățime de 7 mm când este lipit. Dacă tapetul este aplicat prea devreme, acesta va continua să se extindă pe perete - ducând la colțuri încrețite sau îndoite care sunt greu de corectat. Verifică timpul recomandat și ia în considerare acest lucru în momentul planificării proiectului tău de decorare.

Aplicarea adezivului pe perete - opțiunile de aplicare a adezivului pe perete sunt alegerea ideală pentru novicii în tapetare, precum și pentru oricine nu are timp suficient. Adăugarea de adeziv pe perete, mai degrabă decât pe tapet, este modalitatea rapidă și simplă de a-ți pregăti tapetul pentru aplicare. Este mai ușor de manipulat odată ce este în poziție pe perete și de eliminat bulele de aer, plus hârtia poate respira fără probleme în jurul posibilelor contracții.

Cu tapetele cu aplicare pe perete, tapetați direct de pe rolă, fără a fi nevoie de timp de îmbibare sau de tăiere a fiecărei bucăți înainte de a începe. Aplică pur și simplu și apoi taie la lungimea potrivită. Acest proces mai scurt are ca rezultat o economie de timp mare în comparație cu alternativele cu aplicare a adezivului pe hârtie - și nu vei avea nevoie de o masă de lipire.

Tapetele cu aplicare pe perete sunt ușor de îndepărtat. Se dezlipesc direct de pe perete, fără a lăsa niciun suport de hârtie în urmă, ceea ce înseamnă că este mult mai ușor să redecorezi atunci când dorești o schimbare.

Adeziv gata aplicat/autoadeziv - cu această metodă de aplicare, adezivul a fost deja aplicat pe tapet din fabrică, deci pur și simplu trebuie să scufunzi tapetul în apă pentru o anumită perioadă de timp înainte de aplicare. Autocolantele de perete pot fi îndepărtate pur și simplu de pe suport și așezate pe perete.

Număr de lot

Culoarea și imprimeul tapetului pot varia în funcție de o gamă largă de factori, inclusiv schimbările de cerneală sau de temperatură - chiar și copacii din care este fabricat pot influența aspectul final. De aceea, pentru a asigura finisajul cel mai consistent, verifică dacă toate rolele pe care le cumperi au același număr de lot și că ai rezerve pentru proiectul tău în cazul în care ai nevoie de mai mult tapet mai târziu.

Simboluri de potrivire a tapetului

Există trei tipuri de potriviri ale tapetului: potriviri libere, directe sau decalate. Aceasta se referă la modelul tapetului și modul în care poate fi aplicat și este deosebit de important atunci când vine vorba de tapetul cu model.

Potrivire liberă - cel mai ușor produs de aplicat, modelele cu potrivire liberă înseamnă că indiferent de modul în care benzile de tapet sunt plasate una lângă cealaltă, nu va exista nicio îmbinare sau margine vizibilă. Acest lucru poate duce la mai puține rebuturi, deoarece nu trebuie să arunci zonele care nu se potrivesc.

Potrivire directă - ambele margini ale tapetului se potrivesc pe o linie orizontală dreaptă cu marginile următoarei benzi de tapet. Dacă așezi două benzi una lângă cealaltă, ar trebui să observi că potrivirea este directă. Din nou, ar trebui să existe rebuturi minime cu acest tip de tapet.

Potrivire decalată - marginea din dreapta a primei benzi de tapet cu model se va potrivi doar cu partea stângă a bucății următoare atunci când a doua bandă a fost coborâtă cu o distanță specificată. De exemplu, o etichetă va indica o potrivire decalată de 64/32 cm. Aceasta înseamnă că designul sau modelul se repetă la fiecare 64 cm, iar punctul la care se potrivesc de la stânga la dreapta este la fiecare 32 cm. Pot exista mai multe rebuturi cu acest tip de design, deoarece poți utiliza doar bucăți care se potrivesc corect.

Simboluri de îngrijire a tapetului

Majoritatea tapetelor pot fi șterse dacă se murdăresc sau se zgârie, dar gradul și modul de curățare diferă în funcție de produse.

Șters cu buretele - șterge adezivul care ajunge pe partea decorativă a tapetului în timp ce este lipit. Folosește o cârpă umedă sau un burete pentru a evita deteriorarea.

Lavabil - șterge cu o cârpă umedă sau un burete după ce tapetul este lipit și uscat

Super/extra lavabil - un simbol mai puțin obișnuit, acest tapet este durabil și poate fi curățat destul de viguros pentru a elimina semnele, chiar și atunci când este lipit și uscat

Ușor de curățat - un alt simbol pe care nu îl vei vedea foarte des, acest tapet este foarte durabil și poate fi curățat dacă este necesar - acest lucru se aplică de obicei tapetului din vinil

Simboluri de eliminare/ îndepărtare a tapetului

Când vine vorba de decorare, vei dori să te asiguri că știi cel mai simplu mod de a elimina tapetul ales. Cele trei simboluri pe care trebuie să le cauți sunt:

Poate fi îndepărtat - atât stratul superior, cât și stratul de bază al tapetului se vor dezlipi împreună de pe perete când vrei să redecorezi

Poate fi îndepărtat în stare umedă - umezește tapetul înainte de a-l îndepărta folosind apă caldă, apă cu săpun sau agent de îndepărtare a tapetului lichid

Se poate dezlipi - stratul superior al tapetului se va dezlipi atunci când vrei să redecorezi

Simboluri de rezistență la lumină

Aceste simboluri îți vor indica cât de rezistent este tapetul la decolorarea în lumina directă a soarelui în timp. Cunoscută ca rezistență la lumină, există două simboluri pe care să le cauți - moderat și bun.

Lucruri de care ai putea avea nevoie

Există o serie de alte lucruri pe care să le iei în considerare atunci când planifici proiectul de tapetare.

Căptușeală de hârtie

Dacă suprafața ta este puțin denivelată sau deteriorată, adaugă căptușeală de hârtie pentru a crea o suprafață uniformă pentru aplicarea tapetului sau pentru vopsire. De asemenea, poate ajuta la absorbția căldurii și a sunetului.

Căptușeala noastră de hârtie:

 • nu este potrivită pentru băi și bucătării dacă este aplicată fără tapet pentru bucătărie și baie sau vopsea potrivită deasupra

 • este disponibilă din hârtie reciclată

 • este oferită în diferite grosimi - clasa 1700 fiind cea mai groasă

Unelte și materiale de decorare

În funcție de amploarea proiectului tău, ai putea avea nevoie de o serie de unelte de decorare la tapetarea pereților. 

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360