Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Alegerea plăcilor ceramice corecte

Fă-ți holul mai elegant cu plăci ceramice. Fiind vorba de o încăpere aglomerată, cu mult du-te-vino, va trebui să te asiguri că plăcile ceramice folosite sunt durabile și rezistente la uzură. Iată alte câteva lucruri de care trebuie să ții cont când alegi plăcile ceramice:

Gresie, faianță sau amandouă?

Faianță

Gândește-te unde vrei să aplici plăcile. Holul tău este martorul nebuniei rutinei de dimineață? Ia în calcul plăcile de faianță în locul vopselei, pentru a evita zgârierea pereților cu pantofii și ghiozdanele. Amintește-ți să montezi un opritor în spatele ușii de la intrare, pentru a proteja plăcile.

Cumpără plăci de faianță

Plăci de gresie

Mergem pe ele și le supunem unei mari presiuni, așadar plăcile de gresie trebuie să fie groase, grele și durabile. Sunt perfecte pentru holurile aglomerate, deoarece praful și mizeria pot fi șterse sau aspirate ușor.

Cumpără plăci de gresie

Plăci de gresie și faianță

Pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare, extinde podeaua în sus pe pereți. Aceasta ajută și la crearea unui aspect asortat în încăpere.

Cumpără plăci de gresie și faianță

Dimensiuni mari sau dimensiuni mici elaborate

Ce mărime de plăci ceramice vrei pentru hol? Vrei să combini diferite mărimi pentru un aspect mai original? Vrei plăci mai mari, ca să creezi un impact și să faci încăperea să pară mai mare, sau vei alege plăci mai mici, mai detaliate, de tip mozaic? Dacă te gândești la stilul mozaic, nu te lăsa descurajat de dimensiunile lor mici. Acestea vin de obicei prinse de o foaie mare sau ca placă mare cu un model de mozaic, fiind la fel de ușor de montat ca plăcile mari, așa că ia-le în calcul pe acestea în locul plăcuțelor de mozaic dacă vrei ceva mai simplu.

Cumpără plăci de mozaic

Experimentează cu culorile și texturile

De la modele drăguțe până la cele discrete, fie că vrei ceva strălucitor și îndrăzneț sau delicat și pal, avem plăci ceramice pentru aproape orice stil. Natura nu trebuie să se oprească la ușa de la intrare – adaugă plăci cu efect de marmură, piatră, lemn sau beton pentru a crea un stil mai natural.

Artificial versus natural

Plăcile sunt făcute în mod normal din două tipuri de materiale: fie artificiale, de exemplu ceramica sau porțelanul, fie din piatră naturală, precum travertinul. Poți găsi și plăci ceramice cu un model de piatră naturală sau marmură dacă îți dorești plăci mai accesibile și ușor de întreținut. Plăcile artificiale sunt perfecte dacă vrei o anumită culoare sau textură, pe când plăcile noastre naturale îți vor oferi un aspect unic, deoarece fiecare placă are propriul model natural.

Lucruri de care ai putea avea nevoie pe parcurs

Odată ce ai ales plăcile, va trebui să te asiguri că ai uneltele potrivite pentru proiect. Nu uita să alegi un adeziv pentru plăci ca să fixezi plăcile de pereți și podea, dar mai întâi verifică dacă este compatibil cu plăcile tale și alege fie unul pudră, fie unul gata preparat pentru a economisi timp. Dacă plăcile tale sunt poroase, va trebui să te asiguri că sunt etanșate înainte de a le monta, pentru a preveni pătarea lor. Fă acest lucru chiar dacă e puțin probabil ca plăcile să se ude, pentru ca nimic să nu le strice finisajul – cumpără agenți de etanșare. Odată ce ai lipit și etanșat plăcile, vei avea nevoie de chit de rosturi pentru a umple spațiile dintre ele. La fel ca adezivii, acesta este disponibil în variante gata preparate sau pudră, ca să alegi ce preferi. Dacă vrei mai multe informații, de ce nu arunci o privire la articolul nostru „Informații esențiale pentru montarea plăcilor ceramice și zugrăvit”

te-ar mai putea interesa

Cum să montezi un raft
Adăugarea de noi rafturi reprezintă o modalitate excelentă de a economisi spațiu pe podea și de a expune accesorii, cum ar fi imagini, fotografii de familie sau cărți. Există o gamă largă de
citește mai mult
Cum să îți cureți și să îți întreții locuința
Poate că primăvara este sezonul pentru curățenie, dar nu este niciodată un moment nepotrivit pentru o curățenie temeinică a casei. Indiferent dacă te pregătești pentru vizite pentru a te putea
citește mai mult
Adu lumină și spațiu în casa ta
Lasă lumina să pătrundă cu ideile noastre care inspiră. Renovează ușa de la intrare Deși ușile sunt esențiale pentru intimitate, căldură și izolare fonică, ele pot împiedica
citește mai mult
Cum să vopsești un radiator
Dacă radiatorul tău arată puțin obosit, încearcă să îi dai un strat proaspăt de vopsea pentru a-l împrospăta în loc să-l înlocuiești. Vopseaua pentru radiatoare
citește mai mult
Gestionarea umezelii
Cum să identifici și să soluționezi problemele legate de umezeală și cum să protejezi locuința împotriva acesteia. Ocupă-te de mucegai și condens pentru a te simți mai confortabil
citește mai mult
Fii îndrăzneț cu culorile
Gândește-te la rândurile de cutii colorate de vopsea, interesante, vii și doritoare de atenție, din care poți alege. Ești sedus de roșul intens. Este superb. Îndrăzneț. Provocator.
citește mai mult