Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

5 sfaturi pentru biroul unei femei care lucrează de acasă

Dacă ești liber profesionistă și lucrezi de acasă sau ai o slujbă care îți permite să alegi zile în care să lucrezi din intimitatea căminului tău, va trebui să îți amenajezi un birou. Multe din profesiile dominate acum de femei, precum jurnalist, profesor, editor, autor și terapeut îți permit să lucrezi de acasă.

Dar pentru ca tu să muncești confortabil și să fii productivă, trebuie să acorzi atenție modului în care îți aranjezi spațiul de lucru. Indiferent dacă ai biroul într-un dormitor sau într-o cameră specială, aceste idei te vor ajuta să îl amenajezi atât funcțional, cât și estetic.

1. Un birou într-un spațiu foarte mic

Dacă ai un apartament mic, probabil nu te poți bucura de luxul de a avea o cameră separată pentru birou. Dar asta nu înseamnă că nu poți improviza un spațiu mic unde să muncești și să creezi.

Soluții ușoare implică integrarea biroului într-un loc existent, dar nefolosit, cum ar fi un dulap sau o bibliotecă. Poți avea un birou chiar și fără masă, doar folosind o placă pe care să o montezi de perete și pe care să îți încapă confortabil computerul. Mai mult, poți investi într-o masă pliabilă care îți ocupă spațiu doar atunci când o utilizezi.

2. Scaunul de birou e foarte important

Pentru ca tu să fii productivă acasă ai nevoie de un scaun de un birou ergonomic, care să îți crească confortul în timpul muncii. Înainte să investești într-un scaun potrivit pentru acasă, verifică dacă respectă aceste cerințe:

  • Partea de șezut ar trebui să fie construită astfel încât distribuția greutății să fie egală;
  • Partea din față a scaunul trebuie să fie rotunjită în jos astfel încât să nu te înțepe în spatele genunchilor;
  • Scaunul trebuie să aibă dimensiuni reglabile, astfel încât să te simți confortabil când încheieturile sunt poziționate la 90 de grade;
  • Materialul din care este realizat trebuie să nu provoace disconfort termic, să nu fie abraziv și să nu provoace mâncărimi.

3. Alege o sursă de lumină naturală

Un studiu, realizat recent demonstrează că muncitorii care au lucrat într-un birou cu lumină naturală au avut cu 84% mai puține simptome precum dureri de cap și vedere încețoșată, elemente ce pot influența productivitatea.

Pentru ca tu să te bucuri de efectele pozitive ale razelor de lumină și să îți sporești productivitatea, îți recomandăm să îți poziționezi biroul cât mai aproape de o sursă de lumină naturală, precum o fereastră. În mod ideal, sursa ar trebui să fie poziționată în lateralul computerului, dacă acesta este esențial pentru munca ta.

4. Culorile fac diferența

Chiar dacă ai o cameră separată pentru birou sau lucrezi la o masă în sufragerie, modul în care este decorat îți va influența munca. Un strat nou de vopsea poate schimba aspectul unui spațiu; culoarea pereților are un efect considerabil asupra modului în care te simți, asupra productivității și performanței.

Culorile te pot ajuta să delimitezi spațiul de muncă de cel pentru odihnă. E ideal să alegi culori diferite pentru birou, pentru a crea o barieră subconștientă între cele două spații aflate în apropiere. Poți folosi și accente de culoare pentru a-ți direcționa atenția spre aria de lucru, dar nu folosi toate culorile curcubeului, deoarece poate crea un mediu confuz.

5. Adaugă o pată de verdeață

Un alt mod de a decora biroul, dar și de a spori productivitatea, este folosirea unor plante de interior. Un studiu susține că introducerea plantelor în mediul de lucru poate reduce stresul și îmbunătăți starea de spirit și chiar performanța angajaților. Rezultatele studiului au arătat o scădere de 37% pentru nivelul de tensiune și anxietate, o reducere de 58% a nivelului de depresie, o scădere de 44% a nivelului de nervozitate și una de 38% a nivelului de oboseală.

Mai mult, plantele purifică aerul din interiorul biroului tău, deoarece, prin procesul de fotosinteză acestea absorb dioxidul de carbon din aer. În plus, oamenii de știință de la NASA au descoperit că plantele pot elimina și alte chimicale din aer, precum: benzen, tricloretilena și formaldehida.

Poți alege să introduci în biroul tău un pom de mici dimensiuni, mai multe plante agățătoare sau chiar doar niște plante mici de birou, cum ar fi un suculent.

Tu cum ți-ai amenajat biroul de acasă?

te-ar mai putea interesa

Înainte de a începe - cunoaște-ți spațiul (rezistență ridicată/durabilitate etc.)
Ți-ai eliberat ziua; ai uneltele necesare, ești hotărât și pregătit să începi. Nu vrem să-ți stricăm entuziasmul, dar îți cunoști cu adevărat spațiul? Știm că este tentant
citește mai mult
Creează o zonă de relaxare pentru copii
O zonă grozavă doar pentru adolescenți Casa ta înseamnă persoanele care locuiesc în ea. Și a face fiecare spațiu potrivit pentru familia ta în cel mai bun mod posibil. Deci,
citește mai mult
Redă viață bunurilor tale prețioase
Este surprinzător și poate puțin îngrijorător cât de multe lucruri avem în casele noastre. Și când ne împiedicăm de ceva ce am uitat, începe să ne apuce nostalgia.
citește mai mult
Creează trei spații în unul singur
Crearea a trei spații în unul singur Copilul tău și nevoile lui se schimbă mereu... corect? Așa că, dormitorul lui este un loc perfect pentru a crea zone dedicate pentru cele trei lucruri
citește mai mult
Reîmprospătarea unui dormitor pentru copii pentru a se potrivi unui adolescent
Dormitoare - de la copilărie la adolescență E timpul să acceptăm realitatea. Au crescut, iar dormitorul lor este demodat. Acum este momentul să transformi dormitorul adolescenților tăi într-un
citește mai mult
Cum să recondiționezi folosind vopsea pentru renovare
Cu atât de multe tipuri diferite de vopsele pentru renovare, poți recondiționa cu ușurință cea mai mare parte din obiectele care se află în camera copiilor tăi chiar acum. Indiferent
citește mai mult