Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
40 de idei pentru decorarea casei de Craciun

40 de idei pentru decorarea casei de Craciun

Se încarcă...
Cu toate ca traditiile romanesti de sarbatori includ si diverse decoratiuni, imbracarea intregii case in haine de sarbatoare este mai degraba o traditie imprumutata de peste Ocean.
Asta nu inseamna ca nu poti decora totul inspirandu-te din folclor sau din alte culturi decat cea americana. De fapt, exista atat de multe variante de a decora locuinta pentru Craciun, incat ne-am gandit sa iti intindem o mana de ajutor. Gasesti mai jos lista cu informatii utile si idei care sa te inspire.

1. Cum te pregatesti pentru decorarea casei de Craciun
1. 
Planifica din timp decorarea casei pentru Craciun
i. Interior sau exterior? Cum vei decora casa pentru sarbatori?
ii. Stabileste bugetul pentru decorarea casei de Craciun
iii. Alege o tema pentru decoraratiunile de Craciun
2. 
Cum alegi instalatia electrica pentru decorarea casei de Craciun
i. Instalatii electrice de exterior pentru decorarea casei de Craciun
ii. Instalatii electrice de interior pentru decorarea casei de Craciun
3. 
Cum alegi bradul de Craciun
4. 
Unelte si accesorii utile pentru decorarea casei de Craciun

2. Idei pentru decorarea casei de Craciun in interior
a. 
Folosirea cutiilor pentru cadouri in decorarea casei
b. 
Folosirea elementelor naturale pentru decorarea casei de Craciun
c. 
Decoratiuni cu mesaje motivationale si vesele pentru Craciun
d. 
Decorarea casei de Craciun cu obiecte handmade
e. 
Decorarea casei cu globuri de Craciun
f. 
Decorarea mesei de Craciun
g. 
Decorarea bradului de Craciun

3. Idei pentru decorarea casei de Craciun in exterior
a. 
Decorarea acoperisului casei
b. 
Decorarea portii si a aleilor
Decorarea cutiei postale
c. 
Decoratiuni de Craciun pentru usa de la intrare
d. 
Decorarea gradinii pentru Craciun

4. Reguli importante in decorarea casei pentru Craciun
 
Cum te pregatesti pentru decorarea casei de Craciun
E simplu: noteaza pe o foaie cateva idei despre cum ai vrea sa arate rezultatul final, eventual pune la pastrare si cateva fotografii sugestive, dupa care poti trece la lista cu toate cele necesare, lucru care te va ajuta sa intocmesti si un buget. Trebuie sa stii ce spatii din locuinta vrei sa decorezi si care e stilul pe care il preferi.
Planifica din timp decorarea casei pentru Craciun
Daca vrei sa iei lucrurile in serios – de exemplu, sa decorezi si la exterior – ai nevoie de o planificare temeinica, in asa fel incat sa gasesti tot ce iti trebuie si sa eviti aglomeratia care pune stapanire pe centrele comerciale in preajma sarbatorilor. Asta inseamna ca te poti ocupa de strangerea materialelor necesare cu cel putin o luna inainte de Craciun.
Interior sau exterior? Cum vei decora casa de sarbatori?
Ambele variante pot depasi granitele traditionalului: la interior, poti decora cu lumini inclusiv colturile peretilor sau cateva pahare; afara, poti lumina acoperisul, aleile, sau poti instala ghivece cu brazi, in zona usii de la intrare.

 
Stabileste bugetul pentru decorarea casei de Craciun
Un aspect important il reprezinta stabilirea sumelor necesare ducerii la indeplinire a intregului proiect. Pentru ca nu vei putea colinda toate magazinele, poti verifica ofertele online pentru a face estimari de pret cat mai apropiate de realitate
Alege o tema pentru decorarea casei de Craciun
Urmatorul pas va fi sa hotarasti cum vrei sa arate casa de aceasta data: un stil traditional romanesc, american, scandinav, poate vintage?
Culoarea vedeta ramane rosul, in combinatie cu alb, auriu sau argintiu, dar poti alege aproape orice alta culoare de baza, in jurul careia vei construi intreaga amenajare: albastru intens, verde, auriu.
Stilul scandinav este cel care foloseste motive decorative precum fulgii de nea, elanul si renul si crestele muntoase, culorile alb si rosu, lemnul si materiale calduroase si confortabile (un detaliu util daca decorezi, de exemplu, pernele). Sunt preferate fetele de masa traditionale, lumanarile si felinarele.
 

 
Stilul american este opulent, cu casa imbracata in mii de luminite, plina de cadouri si obiecte decorative. Printre elementele-semnatura ale acestui stil se numara bradul inalt, instalat in living, coronitele de Craciun, decorarea semineului si instalatiile luminoase cat mai spectaculoase.
 

 
Cum alegi instalatia electrica pentru decorarea casei de Craciun
In functie de planurile pe care le ai, poti alege instalatii clasice sau instalatii de tip perdea. Daca iti doresti sa decorezi astfel un singur obiect sau o piesa de mobilier, vei avea nevoie de o instalatie de mici dimensiuni, eventual chiar una realizata in casa.
Instalatii electrice de exterior pentru decorarea casei de Craciun
Daca, dimpotriva, planuiesti sa imbraci in lumini acoperisul sau cateva alei din curte sau gradina, sunt necesare instalatii outdoor, create in acest scop, dar poti folosi si proiectoarele laser cu LED, cu efecte de lumini miscatoare (ploaie de stele), care pot fi accesate prin telecomanda.
 

Instalatii electrice de interior pentru decorarea casei de Craciun
Aceleasi proiectoare pot crea o atmosfera de basm la interior, nu inainte de a folosi instalatiile electrice clasice, pentru a decora bradul, fereastra, un perete sau chiar diferite piese de mobilier.
 

 
Cum alegi bradul de Craciun
Exista diferite variante – brazi in ghiveci sau artificiali – alegerea potrivita fiind influentata de spatiul pe care il poti rezerva pentru brad, dar si de alte detalii, cum ar fi daca preferi sa pastrezi bradul pentru anii urmatori (brazii artificiali), sau ai un loc pentru el in gradina (cei naturali).

 
Unelte si accesorii utile pentru decorarea casei de Craciun
Greu de spus care vor fi toate materialele si uneltele necesare, mai ales daca aduni multe idei do-it-yourself pe parcurs, dar cu siguranta vei avea nevoie de foarfeca, cutter, banda adeziva, rigla, creion, sfoara, vopsele si pensule, cartoane, panglici, beteala, globuri, crengute si conuri de brad.
Idei pentru decorarea casei de Craciun in interior
Dincolo de ofertele magazinelor, te poti gandi si la mici proiecte handmade, pe care le poti realiza impreuna cu familia, in special cu cei mici. Iata cateva exemple care iti pot da idei:
Folosirea cutiilor pentru cadouri in decorarea casei
Nu toate cutiile vor disparea dupa ce se impart cadourile: pe unele le poti pastra strict pentru rolul lor decorativ, instalate sub brad, in preajma sobei sau semineului sau pe rafturi.
 
 

Folosirea elementelor naturale pentru decorarea casei de Craciun
Poti umple cateva pahare largi cu conuri de brad si lumanari decorative, dar poti folosi resturile de brad si in alte moduri: pentru a decora masa sau ca elemente care intra in alcatuirea coronitelor.
 
Decoratiuni cu mesaje motivationale si vesele pentru Craciun
O idee excelenta, daca vrei sa aduci un zambet pe chipul musafirilor.
Decorarea casei de Craciun cu obiecte handmade
De la fete de perna decorative realizate in casa, la lumanari naturale sau coronite prinse de perdea, lista poate fi nesfarsita.
 

Decorarea casei cu globuri de Craciun
Globurile pot cobori din brad si orna candelabrul sau draperia.
Decorarea mesei de Craciun
Iata cateva dintre cele mai frumoase arajamente de masa pentru Craciun:
 

 
Decorarea bradului de Craciun
De obicei, brazii naturali au nevoie de un numar mai mare de decoratiuni, pe cand in cazul celor artificiali, mai bogati in ramuri, pot fi folosite globuri mari, care le imbraca rapid suprafata.
Idei pentru decorarea casei de Craciun in exterior
In curte, decoratiunile pot fi reprezentate de instalatiile luminoase (care imbraca acoperisul, usa de la intrare, aleile, stalpii) dar si de ghivece cu brazi decorativi sau alte plante asociate cu Craciunul (arbusti de culoare rosie, de exemplu), coronite si funde pentru usi si cutiile postale, sau figurine pentru gradina.
Decorarea acoperisului casei
 
 
Decorarea portii si a aleilor
 
 
 
Decorarea cutiei postale
 

 
Decoratiuni de Craciun pentru usa de la intrare
 

 
Decorarea gradinii pentru Craciun
 
 

 
Reguli importante in decorarea casei de Craciun
Toate bune si frumoase, dar daca nu exista atentie la detalii, bucuria Craciunului va fi de scurta durata.
SFAT PRACTIC: Iata cum poti evita micile incidente:
• Verifica si monteaza corect instalatiile luminoase pentru Craciun, fie ca este vorba despre cea de brad, sau cele exterioare; o atentie deosebita trebuie acordata instalatiilor improvizate;
• Amplaseaza corect bradul de Craciun, adica nu foarte aproape de sursele de caldura, usi, si nici acolo unde au acces animalele de companie;
• Nu folosi decoratiuni fragile, daca ai copii cu varste mici si incearca sa nu lasi cioburi sau alte resturi in urma, dupa decorarea bradului;
• Planifica decorarea exteriorului casei in asa fel incat sa nu ai discutii cu vecinii, care s-ar putea simti deranjati de zgomot.
Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360