ajută-ne să
creştem numărul
vieţilor schimbate
ȋn bine!
cum poti ajuta
Donatori individuali
Pentru companii

Ajută-ne să reducem pericolul pe care condiţiile precare de locuit îl reprezintă pentru siguranţa unei familii și fii alături de cei mai puţin norocoşi. Îi poți susține prin donații recurente, lună de lună, sau prin donații sporadice, oricând dorești.

Poți dona oricât dorești, oricând dorești, din când în când sau lună de lună.
donație recurentă

Pentru a ne ajuta să asigurăm stabilitate în disponibilitatea resurselor financiare necesare finanţării proiectelor de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit, îţi recomandăm să te implici lună de lună.

Din aplicaţia ta de internet banking/mobile banking sau cu ajutorul consultanţilor băncii a cărei servicii le foloseşti, setează o plată recurentă lunară în lei, în contul Fundaţiei BricoDépôt.

RO98BRDE450SV83781854500, deschis la BRD - Groupe Société Générale. Cod de înregistrare fiscală 41367714.

Tu alegi valoarea donaţiei lunare.

donatie recurenta
donație unică

Dacă doreşti să ne ajuţi cu o donaţie unică, poţi face acest lucru printr-un simplu transfer bancar în oricare dintre conturile Fundaţiei BricoDépôt:

RON: RO98BRDE450SV83781854500
EURO: RO94BRDE450SV83781934500
GBP: RO39BRDE450SV83782064500
conturi deschise la BRD - Groupe Société Générale.

Sumele strânse din donaţii vor fi folosite pentru proiecte sociale care vizează îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, în comunităţi dezavantajate, prin parteneriate cu alte organizaţii neguvernamentale din România.

donatie unica
Implică-te fără niciun cost! Redirecţionează 3.5% din impozitul pe venit.

Un gest simplu, dar care poate schimba vieţi.

Ştiai că ȋn România, ȋn aproape 28% din locuinţe ȋncă nu există un grup sanitar şi un duş, ȋn timp ce ȋn mediul rural situaţia este şi mai gravă, procentul locuinţelor fără grup sanitar urcând la peste 53%?* Dar că problemele de locuit afectează aproape o treime din populaţia ţării (32,9%)**?

directioneaza 3.5%

Susţine activităţile Fundaţiei BricoDépôt BricoDépôt, printr-un gest simplu, care nu implică niciun cost din partea ta, pentru ca ȋmpreună să schimbăm vieţi, prin proiecte de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit, în comunităţi dezavantajate din toată țara.

Alege să redirecționezi 3.5% din impozitul pe venit către Fundația BricoDépôt***.

Este atât de simplu:

Pasul 1

SAU

Descărcă FORMULARUL 230pentru o durată de 2 ani

dacă ai avut venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, dacă pentru acestea din urmă nu ai obligația să depui Declarația Unică.

Descarcă DECLARAȚIA UNICĂ

dacă în 2019 ai avut venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor și ai obligația depunerii Declarației Unice.

Pasul 2

COMPLETEAZĂ formularul de mână, cu majuscule. Tipăreşte doar prima pagină, completează informaţiile din secţiunea I şi semnează formularul.

Datele Fundaţiei BricoDépôt sunt precompletate. Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale.

Pasul 3

TRIMITE formularul completat, pâna cel târziu la data de 25 mai 2020 (data poștei) la Administrația Financiară de care aparții

SAU

Dacă stângi mai multe formulare de la prieteni, colegi şi rude, scrie-ne la fundatia@bricodepot.ro, iar noi le putem depune ȋn numele vostru, la Administraţiile Financiare, dacă formularele ajung la sediul nostru până la data de 30 aprilie 2020. IMPORTANT! Pentru a putea depune noi formularele, fiecare dintre acestea trebuie să fie ȋnsoţit de o ȋmputernicire.
Descarcă ÎMPUTERNICIREA.

Dacă alegi să depui formularul direct la Administrația Financiară de care aparții, ai la dispoziție următoarele modalități de trimitere:

•prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
• îl depui direct la registratura administrației financiare de care aparții (aici ai lista administrațiilor);
• serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual.

Cum vor fi folosiţi banii tăi?

În cadrul campaniilor sale de finanţare, Fundaţia BricoDépôt oferă oricărui ONG din România posibilitatea de a aplica cu proiecte de ȋmbunătăţire a condiţiilor de locuit şi a condiţiilor de viaţă, ȋn comunităţi dezavantajate din ȋntreaga ţară. Cu cât vom avea mai multe fonduri disponibile, cu atât vom putea să ne implicăm ȋn mai multe proiecte.

Împreună, putem schimba vieţi.

*Conform datelor prezentante ȋn studiul “Condiţiile de viaţă a populaţiei din România, ȋn 2018”, publicat de Institutul Naţional de Statistică, ȋn 2019.
**Conform datelor prezentante ȋn studiul “Dimensiunile incluziunii sociale ȋn România, ȋn 2018”, publicat de Institutul Naţional de Statistică, ȋn 2019.
***3.5% nu reprezintă o donație, ci este un impozit pe care îl datorezi statului, dar pe care poți alege să îl redirecționezi unei organizații neguvernamentale.

Îţi doreşti să contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de locuit a familiilor din medii dezavantaje, care trăiesc în condiţii improprii sau poate chiar nu au nici macar un acoperiş deasupra capului?

Ajută-ne cu o sponsorizare sau implică-te în activităţile noastre noastre fără niciun cost pentru compania ta, prin redirecţionarea a 20% din impozit.

Pentru mai multe detalii, trimite-ne un e-mail la adresa fundatia@bricodepot.ro.

devino partener
directioneaza 20%

Îţi poţi imagina cum este să trăiești într-o casă abandonată, fără curent sau alte utilități, cu riscul de a fi luat de lângă mama și de lângă frați, din cauza condiţiilor de locuit improprii?

Aceasta este numai una dintre poveştile triste pe care le-am aflat ȋn cadrul primei noastre campanii de finanţare pentru organizaţii neguvernamentare, “Casele bune schimbă vieţi”.

2.600 de oameni au primit o mână de ajutor, prin intermediul acestei campanii, pentru a se putea bucura de condiții de viață mai bune, dar poveștile triste din comunităţile defavorizate sunt atât de multe, încât avem nevoie și de ajutorul tău.

Cât de uşor este să ne ajuţi?

Poţi să te implici fără niciun cost pentru compania ta. Poţi doar să redirectionezi 20% din impozitul pe profit sau pe venit datorat statului, către Fundaţia BricoDépôt. Mai departe, noi vom folosi sponsorizările pentru a ȋmbunătăţi condiţiile de locuit, siguranţa şi calitatea vieţii, ȋn comunităţi defavorizate din ȋntreaga ţară.

Care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi?

1. Calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit/ venit al companiei tale, în limita a 5 la mie din cifra de afaceri.

2. Descarcă şi completează contractul de sponsorizare de mai jos, apoi tipareşte-l în 2 exemplare, semnează-le şi trimite-le la sediul Fundaţiei GoodHome BricoDépôt din Calea Giuleşti nr. 1-3, sect. 6, Bucureşti, cod postal 060251.

3. Efectuează plata prin transfer bancar, în contul menţionat în contractul de sponsorizare.

Termenul limită pentru această faptă bună este 31.12.2020, dar te sfătuim să nu o lași pe ultima zi. Sigur vei avea multe de făcut, la final de an.

Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea îți dă dreptul să alegi ce faci cu o parte din taxele colectate de către stat. Este un gest frumos pe care îl poți face în fiecare an pentru familiile care nu știu încă ce înseamnă o casă bună. Termenul limită pentru această faptă bună este 31.12.2020.

Fundația BricoDépôt este înscrisă în Registrul Asociațiilor, Fundațiilor și Federațiilor sub nr. 43, ținut de Judecătoria sectorului 6 și este înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.

Pentru mai multe detalii, trimite-ne un e-mail la adresa fundatia@bricodepot.ro.