Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.

Grupul Kingfisher anunță rezultatele financiare pentru al treilea trimestru al anului, înregistrând vânzări de 3.2 miliarde £

 

Noiembrie 2021: Kingfisher plc anunță rezultatele financiare aferente primelor nouă luni ale acestui an. La nivel local, vânzările Brico Dépôt au crescut cu 14.6%, la 78 milioane £, iar cele în termeni comparabili s-au majorat cu 17.2%

Rezultate cheie la nivel de Grup

  •  În ceea ce privește vânzările, a fost înregistrată o performanță solidă pe toate brand-urile și categoriile de produse. Astfel, vânzările în termeni comparabili pe 2 ani s-au majorat cu 15% la nivel de Grup, ajungând la 3.2 miliarde £.
  • Creșterea cotei de piață, care a fost determinată de execuția corectă a priorităților strategice stabilite, precum și de noile tendințe din industrie care oferă oportunități pentru un progres susținut pe termen lung.
  • Gestionarea eficientă a disponibilității produselor, în ciuda presiunilor logistice și a inflației.
  • Perspective favorabile pentru cel de-al patrulea trimestru.
  • Interacțiunea omni-channel rămâne la un nivel ridicat, vânzările online înregistrând un avans de 133% în ultimii 2 ani (în acest moment acestea reprezintă 16% din vânzările totale ale Grupului).
  • Trend-ul ascendent continuă și în trimestrul al patrulea, când creșterea vânzărilor va fi de 13.2% potrivit estimărilor (și de 0.4% a vânzărilor în termeni comparabili).  

 

Thierry Garnier, Chief Executive Officer în cadrul Kingfisher, a declarat:

“Kingfisher a încheiat un alt trimestru cu rezultate pozitive, cu o majorare de 15% a vânzărilor în termeni comparabili pe 2 ani și o creștere puternică pe toate canalele și categoriile. Acest lucru reflectă tendințe și mai solide la nivelul vânzărilor, având în vedere mediul de consum din ce în ce mai apropiat de normalitate. Cererea este în continuare favorizată de noile tendințe din industrie, inclusiv timpul mai îndelungat petrecut lucrând de acasă.

Continuăm să creștem cota de piață, având la bază un proces solid de implementare a noii noastre strategii. De asemenea, realizăm investiții în domenii cheie ale business-ului pentru a genera creștere pe termen lung, inclusiv îmbunătățiri suplimentare ale serviciilor online și lansarea Screwfix în Franța. Și progresăm cu planurile noastre bine definite pentru a ne îndeplini obiectivele de reducere a emisiilor de carbon până în 2025 și de a deveni o companie forest positive.

De la începutul acestui an, am menținut și, în multe cazuri, am îmbunătățit disponibilitatea produselor noastre, care este printre cele mai bune în industria din care facem parte. Acest lucru ne-a susținut majorarea cotei de piață și ne-a permis să creștem ponderea acțiunilor promoționale în trimestrul acesta. De asemenea, am continuat să gestionăm eficient presiunile generate de inflație, păstrând în același timp prețuri extrem de competitive.

Intrăm în ultimul trimestru cu perspective favorabile și estimăm că vânzările și profitul se vor situa la un nivel superior, comparativ cu intervalele de referință anterioare. În ansamblu, cu o execuție strategică puternică și noile tendințe pe termen lung care susțin industria noastră, rămânem încrezători în performanța continuă a piețelor noastre.”

 

Rezultate la nivel local

La nivel local, vânzările Brico Dépôt au crescut cu 14.6%, la 78 milioane £ (17.2% în termeni comparabili), reflectând o cerere crescută din partea consumatorilor, în special în categoriile de produse electrice, pentru încălzire și răcire, instalații sanitare, exterior, construcții și tâmplărie.

“În trimestrul al treilea am înregistrat rezultate favorabile, păstrând trend-ul ascendent din lunile anterioare. Creșterea vânzărilor a fost determinată atât de faptul că domeniul amenajării și îmbunătățirii locuinței rămâne de interes pentru clienții noștri, cât și de faptul că la Brico Dépôt am continuat să diversificăm gamele de produse, astfel că în primele 10 luni ale anului am adăugat peste 6000 de articole noi în portofoliul nostru. Suntem mândri de noile noastre game decorative, moderne și de foarte bună calitate dintre care aș menționa: bucătăriile modulare Good Home pentru care asigurăm și serviciul de design; gama de corpuri de iluminat și gama de decorațiuni. În același timp, continuăm să dezvoltăm serviciile pentru clienți, astfel încât să putem acoperi toate nevoile acestora, fie că vorbim despre consiliere, livrare sau montaj.

Pentru că ne dorim să oferim o experiență de cumpărare din ce în ce mai bună clienților noștri, nu numai în magazine, dar și online, am finalizat migrarea site-ului pe noua platformă Magento în trimestrul trei și continuăm să facem îmbunătățiri. 

Toate aceste performanțe remarcabile au fost posibile datorită unui efort de echipă impresionant, la care au contribuit toți colegii noștri din magazine și sediul central”, a declarat Adela Smeu, CEO, Brico Dépôt România.

Mai multe informații despre rezultatele înregistrate de Kingfisher în cel de-al treilea trimestru al acestui an, aici.

 

Despre Kingfisher

Kingfisher plc este o companie internațională în domeniul îmbunătățirii locuinței, ce deține aproximativ 1.350 de magazine în 8 țări din Europa. Principalele branduri sub care operează Kingfisher sunt B&Q, Castorama, Brico Depôt, Screwfix, Tradepoint si Koçtaş, susținute de o echipă de 74.000 de colegi. Oferim produse și servicii pentru îmbunătățirea locuinței consumatorilor finali și profesioniștilor care fac cumpărături în magazinele noastre și prin canalele noastre de vânzare online. La Kingfisher, scopul nostru este să facem îmbunătățirea locuinței accesibilă tuturor. www.kingfisher.com.

 

Despre Brico Depôt

Brico Depôt România, parte din grupul Kingfisher, a intrat pe piața din România în 2013, după achiziția lanțului de magazine Bricostore. În urma achiziției Praktiker din 2017, Brico Depôt devine al doilea jucător de pe piața DIY din România, cu 35 de magazine și peste 2600 de angajați. Credem că fiecare dintre noi trebuie să aibă o casă în care să se simtă bine, iar obiectivul nostru este ca reamenajarea locuinţei să fie accesibilă tuturor. Astfel, oferim clienților noștri produsele și accesoriile de care au nevoie pentru construcția sau reamenajarea casei.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați: www.bricodepôt.ro și pagina de Facebook Brico Depôt România.

 

 

Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360