Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.

Brico Dépôt acordă ajutor pentru refugiați, în contextul războiului din Ucraina

2 martie 2022 –  În contextul evenimentelor actuale din Ucraina, Brico Dépôt își reafirmă misiunea de a construi un mediu cât mai sigur și primitor pentru cei care au nevoie mai mult ca niciodată de ajutorul și implicarea noastră, a tuturor. Astfel, compania desfășoară în prezent o serie de acțiuni pentru sprijinirea refugiaților ucrainieni, cu susținere din partea voluntarilor Brico Dépôt și în parteneriat cu asociații non-guvernamentale de la nivel local.

 

Sprijin acordat de angajații Brico Dépôt, la nivel local

 

Pe plan local, angajații Brico Dépôt s-au mobilizat rapid pentru a veni în ajutorul familiilor din Ucraina, implicându-se ca voluntari în orașele din apropierea punctelor de trecere a frontierei.

De asemenea, a fost organizată o strângere de fonduri de către angajații Brico Dépôt în contul Fundației companiei. Fondurile vor fi redirecționate către Fundația Umanitară Nord 2001 – „Sânge pentru România”, care acordă ajutor pentru refugiații care așteaptă la frontieră, dar și pentru a răspunde solicitărilor urgente venite din partea altor organizații non-guvernamentale. Toate sumele donate de angajați vor fi dublate de către Brico Dépôt, pentru a veni în sprijinul unui număr cât mai mare de beneficiari.

“În astfel de momente atât de dificile nu am putut rămâne nepăsători și ne-am mobilizat rapid, pentru a fi alături de cei care au fost nevoiți să lase în urmă soți, tați, frați, familii, case și amintiri dragi, pentru a rămâne în siguranță. A locui într-un mediu sigur și în condiții decente reprezintă nevoi esențiale pentru fiecare dintre noi și le sunt recunoscătoare tuturor colegilor mei pentru solidaritatea și implicarea de care au dat dovadă, în acest efort colectiv impresionant de susținere a vecinilor noștri”, a precizat Adela Smeu, CEO Brico Dépôt România.

 

Pentru ONG-uri

 

În această perioadă, Brico Dépôt susține financiar mai multe asociații non-guvernamentale de la nivel local, în eforturile lor de a sprijini refugiații ucrainieni și de a acorda asistență umanitară acestor persoane vulnerabile. Împreună cu Kingfisher, grupul din care face parte, Brico Dépôt susține financiar Crucea Roșie; Fundația FARA, care acordă ajutor în centrele de tranzit din Suceava și Vama Siret, unde potrivit estimărilor vor intra în țară un număr de 5000 de copii și bebeluși, respectiv 200 de adulți; Fundația Umanitară Nord 2001 „Sânge pentru România”, care strânge donații materiale pentru Comandamentul de Urgență și le va direcționa către Cernăuți și refugiații aflați în așteptare la vama din Ucraina.

--

Despre Brico Depôt

Brico Depôt România, parte din grupul Kingfisher, a intrat pe piața din România în 2013, după achiziția lanțului de magazine Bricostore. În urma achiziției Praktiker din 2017, Brico Depôt devine al doilea jucător de pe piața DIY din România, cu 35 de magazine și peste 2600 de angajați. Credem că fiecare dintre noi trebuie să aibă o casă în care să se simtă bine, iar obiectivul nostru este ca reamenajarea locuinţei să fie accesibilă tuturor. Astfel, oferim clienților noștri produsele și accesoriile de care au nevoie pentru construcția sau reamenajarea casei. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați: www.bricodepot.ro și pagina de Facebook Brico Depôt România.

Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360