Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.

Grunduri si amorse

Produse din categoria Grunduri si amorse

Pagină
Pagină

Grundurile și amorsele sunt materiale ce se aplică pe diverse suprafețe, pentru a face legătura dintre straturi. Se folosesc intens în construcții și au rolul de a proteja suprafețele acoperite, de a face o priză bună între straturi și de a face economie la produsele aplicate pentru finisare.

Înainte să faci comanda, dacă nu știi exact produsul pe care îl cauți, vezi exact care sunt criteriile de alegere, pentru a fi pe deplin mulțumit de achiziție. Trebuie să știi că grundurile sunt dedicate pentru suportul pe care îl acoperă, și ai:

  • pentru suprafețe metalice, având rolul de a le face rezistente împotriva coroziunii;
  • pentru suprafețe lemnoase, protejând lemnul împotriva cariilor, a mucegaiului, algelor etc.;
  • pentru suprafețe minerale, tencuieli, șape etc., având rolul de a proteja suprafața și de a reduce capacitatea ei de absorbție. În acest caz produsele pot fi întâlnite și sub denumirea de amorse.

Un alt criteriu de bază pentru a alege grundul sau amorsa potrivite este locul unde doresți să le utilizezi și anume:

  • interior, poate avea și diverse proprietăți precum rezistență la umezeală, la mucegai etc.;
  • interior/exterior – au proprietatea de a rezista la variațiile de temperatură, la radiații UV și la umiditate ridicată etc.

La Brico Depot găsești diferite cantități pentru a putea achiziționa exact cât ai nevoie:

  • la cutie, 0,75 l sau 1 l;
  • la bidon sau găleată de 4 l, 5 l, 10 l.

Trebuie să mai fii atent și la timpul de uscare, mai ales dacă ești presat de timp, fiind și produse cu timp de uscare rapid (aproximativ 2 – 3 ore). Cele mai multe tipuri de grund și amorsă se pot aplica în diverse moduri, cu pensula, rolă sau cu ajutorul unui pistol.

Amorsa este în general transparentă sau de culoare albă, cu finisaj mat sau lucios, grundul pentru lemn poate fi transparent sau în diverse nuanțe de lemn, cel pentru metal poate fi transparent sau colorat în nuanțe de roșu.

Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360